Tontilla tapahtuu: Timber!

Tontilla on otettu ensimmäinen tosi iso askel kohti sinne pian nousevaa omakotitaloa. Sunnuntaina tontilla nimittäin heilui metsuri ison ja pelottavan moottorisahan kanssa ja kaatoi käytännöllisesti katsoen lähes kaikki tontilla ennen nököttäneet puut. Meillä oli tarkoituksena säästää mahdollisimman paljon puita, mutta siinä kävi nyt niin, että asemakuvan mukaan juuri niille paikoille joissa puut ennen nököttivät oli tulossa tie, talo, terassi tai autotalli. Eli suurin osa puista oli pakko kaataa. Saimme kuitenkin säästettyä joitakin puita tontin toiseen reunaan, joten ihan paljaaksi emme tonttia vetäneet.

tontti

tontti

Kaadetuista puista säästimme omiksi takkapuiksi viisi puuta. Nämä viisi puuta on pätkitty metrin mittaisiksi haloiksi, ja ne metsuri tulee vielä myöhemmin pätkimään lyhyemmiksi, jotta saamme tehtyä niistä helpommin klapeja klapikoneella. Joku varmaan saattaa ihmetellä miksi säästimme noin 30 puusta vain viisi. Kysymykseen on hyvin looginen selitys – emme ”tarvitse” takkaa lämmitykseen. Meille on tulossa lämmitysmuodoksi maalämpö, joten takka toimii meillä lähinnä fiilistelytakkana. Takaksi valitsimme kuitenkin Uuniseppien varaavan takan siistä syystä, että se tuottaa lämpöä tasaisesti eikä lämmitä taloa yhtäkkiä tulikuumaksi (niin ja olihan se myös kaunein takka jonka löysimme).

tontti

Koska olemme täysiä tomppeleita rakennusjutuissa, olemme päättäneet ulkoistaa kaikki hommat ammattilaisille. On kuitenkin yksi asia jota voimme tehdä itsekin – tontin siivoaminen risuista! Ja risujahan (lue: puiden oksia) tontilla riittää noin 30 puun kaatamisen jälkeen. Olimme tontilla siivoushommissa ensimmäisen kerran eilen, ja voin kertoa, että 1 h 20 min kestänyt risujen raivaus on rankkaa puuhaa, varsinkin kun sai tarpoa paikoittain reisiä myöten lumessa. Parasta hyötyliikuntaa mitä olemme tähän asti tehneet (kaloreita kului pikkaisen vajaa 700). Homma tekee siis tosi hyvää muutamalle ekstrakilolle, jotka ovat salakavalasti kertyneet kroppaani jatkuvan herkuttelun vuoksi..

Risut tulee kasata jättimäiseksi kasaksi, jotta ne voidaan hakea maatöiden yhteydessä jollain isolla autolla pois. Olemme sopineet itsemme kanssa, että raahamme risuja omin voimin niin paljon kuin vain jaksamme, sillä jokainen säästetty maansiirtotunti on selvää säästöä! Risut joita emme jaksa raahata kasaan, saa maatyömiehet hoitaa ensitöikseen maatöiden alkaessa. Joten oikeastaan tämä risujen siirtely on ihan kivaa puuhastelua, sitä saa tehdä ihan rauhassa ja mitään pakkoa ei ole jaksaa siivota koko tonttia.

tontti

Ylläolevassa kuvassa on meidän ensimmäisen risujen siirtelykeikan saldo. Tarkkasilmäiset voivat bongata kuvasta myös väsyneen ja litimärän herra Longfieldin. 🙂

Käydessämme tontilla huomasimme kaatuneiden puiden lisäksi naapurimme pihalla viisi peuraa! Ette usko kuinka onnellinen harmaa karvainen kaveri oli nähdessään uudet kaveruksensa. Meidän terassilla tullaan varmasti näkemään valpas harmaa karvainen kaveri jos peurat vain jatkavat vaellustaan lähialueen tonttien läpi (meidän tontilla niitä on naapurien mukaan nähty enimmillään kahdeksan kappaletta samaan aikaan).

tontti

Mikäli teillä on muuten tarvetta nopealle ja taitavalle metsurille, voimme lämpimästi suositella Jari Lehtosta! Kahden päivän urakka hoitui Jarilta päivässä, ja naapurien mukaan homma tehtiin ripeydestä huolimatta kovalla ammattitaidolla. Jari on käynyt kaatamassa vanhempienikin tontilla puita, ja he olivat myös Jariin todella tyytyväisiä. Jariin voi ottaa yhteyttä spostitse tai suoraan soittamalla. Töitä Jari ottaa vastaan käsittääksemme ainakin pääkaupunkiseudulta.

Metsuri Jari Lehtonen
sposti: lehtonen.j@hotmail.com
puhelin: 040-5929815


«Vuosi sitten: Pastellit tulevat!»

4 Replies to “Tontilla tapahtuu: Timber!”

 1. Nimetön says: Vastaa

  Mahtavaa! Varmaan todella hyvä fiilis, kun projekti alkaa konkretisoitua tällä tavalla! Pian asutte jo talossa! =)

  1. Juuri näin! 🙂 Tosin toi risujen määrä on niin järjetön, että melkeen vähän ahdistaa. Mutta täytyy pitää mielessä, että kaikkia risuja ei tarvitse siivota itse. Tänään tontille pitäisi taas mennä heilumaan. Jee, eiku.. 🙂

 2. Voi miten ihana tontti teillä! Ja nuo peuratkin vielä. Meillä päin juoksentelee vain fasaanilaumoja… 😀

  Tsemppiä risuhommiin! Meilläkin olisi vähän siivottavaa, mutta laiskureina odottelemme, että lumi sulaa…

  1. Kiitos Kähmäräpälä! Peurat ovat kyllä aika iso plussa, ainakin koiramme mielestä. 🙂 Fasaanitkin olisivat kyllä koiran mieleen, joten ne menee aika tasoihin peurojen kanssa (eivätkä muuten varmaan syö mitään pihan istutuksia, kuten peurat saattavat tehdä).

   Tsemppiä me tosiaan tarvitaan, joten kiitokset myös siitä! Hommaa on paljon, mutta katsotaan nyt kuinka paljon jaksamme/saamme itse tehtyä. Jonkimnoinen moottoroitu saha meidän on kyllä pakko hommata, sillä iso osa risuista on isojen tukkien alla eikä niitä saa niiden alta mitenkään pois. Odotan kyllä aika innolla sahan käyttöä. 🙂 Jee!

Vastaa