Iltapäiväbrunssi joka päättyi ding dong

Lauantaina meille kokoontui pariskunta A&O suloisen ja reippaan puolitoistavuotiaan tyttärensä kanssa. Iltapäivän teemana oli kotibrunssi. Me olimme hoitaneet ruoat ja A&O:n kontolle jäi juomat. Kassit kilisten ovikello soi kello neljän aikaan ja sen jälkeen päästiinkin hyvin nopeasti itse asiaan!

Kuten jo aiemmin kerroin, olin itse töissä lauantaina, mutta sain hommat tehtyä jo ennen puoltapäivää, joten minulle jäi hyvin aikaa valmistella brunssia kotosalla kaikessa rauhassa. Toki herra Longfieldkin olisi saanut kaiken valmiiksi, mutta tykätään häärätä keittiössä kovasti kahdestaan. Hommat sujuvat kahdestaan reippaasti ja ihme kyllä emme saa (lähes) koskaan kärhämää aikaiseksi keittiössä (muualla kylläkin). 🙂

brunssi kotona

brunssi kotona

brunssi kotona

Brunssin kattaus oli minusta kovin onnistunut. Suolaista naposteltavaa oli tarjolla riittävästi ja makeaa ei tullut tehtyä tällä kertaa liikaa. Ruoan lisäksi kittasimme pari pulloa ns. punkkuskumppaa, josta tuli mun lemppari kertaheitolla. Kivan pirtsakkaa, mutta silti punaviinin makuista. Muitakin juomia tuli kyllä juotua ihan riittävästi, mutta ei niistä nyt sen tarkemmin. Ymmärrätte varmaan yskän kun kerron herra Longfieldin hakeneen meidät keskustasta kotiin kolmen jälkeen.. 🙂

Kostean iltapäiväbrunssin menukokonaisuus näytti suurin piirtein tältä:

 • Fazerin maalaisleipää, voita
 • palvikinkkuleikkeleitä
 • vuohenjuustoleikkeleitä
 • paprikoita
 • tomaattia
 • kurkkua
 • salaatinlehtiä
 • hedelmäsalaattia
 • jogurttia & mustikoita
 • päärynöitä
 • katkarapu-vuohenjuustopiirakkaa
 • suolapähkinöitä
 • mehuja, kivennäisvesiä
 • kahvia
 • alkoholia (olutta, siideriä, punkkuskumppaa, skumppaa)
 • munakokkelia
 • pekonia
 • englanninlakukuppikakkuja
 • irtokarkkeja

Parhaimmistoa oli omasta mielestäni uunituore maalaisleipä, jogurtti, katkarapu-vuohenjuustopiirakka sekä munakokkeli. Hedelmäsalaatilta odotin paljon, mutta sen kastike oli tosi outoa.. 🙁 Englanninlakukuppikakut olivat södejä ja hiton makeita, mutta ah niin herkullisia! Kuppikakkujen reseptin julkaisen hieman myöhemmin (kuppikakuista tuli niin kivoja kuvia, että niistä on pakko tehdä oma postaus).

kotibrunssi

kotibrunssi

kotibrunssi

Syömisen jälkeen siirryimme olohuoneen puolelle, jossa jäimme odottelemaan illan Putouksen jaksoa sekä UMK-finaalia. Odottelun ohessa kaivoin pikkuneidille pehmoleluja, jotka päätyivät lopulta pitkin poikin olohuoneen lattiaa. Oikeasti ne nallet eivät olleet pikkuneidistä yhtään niin mielenkiintoisia kuin englanninlakukuppikakut tai sellainen koriste-esine jossa on kolme lasista purkkia. Pikkuneiti järjesteli lasipurkkeja varmaan puoli tuntia niiden telineeseen ja asetteli purkit aina jämptisti niille kuuluviin koloihin. Ihanaa järjestelmällisyyttä! 🙂

Putouksen alkaessa nostin pöytään myös söpöt kuppikakut ja irttarikipon, joka tyhjennettiin viimeistä karkkia myöten! Btw, Veli Sikiö olisi saanut meidän mielestä tippua kisasta pois, mutta onneksi UMK-voitto meni täysin oikeaan osoitteeseen! Oonko muuten oikeasti ainoa joka kuulee Marry me -biisin ”for you” -kohdan vähän eri tavalla?!

kotibrunssi

kuppikakku

Illan päätteeksi leidipoppoo (pikkuneiti meni kotiin) kuskattiin keskustaan, jossa me käytiin mm. hesessä syömässä. Eikö ollutkin järkevää? 🙂 No käytiin me myös Bar Loosessa sekä jorailtiin LeBonkissa, jossa oli myös velourasuinen leidi ystäviensä kanssa. Korvien alkaessa soida liikaa otetiin puhelu herra Longfieldille, joka sitten kiltisti kuskasi puheliaat leidit turvallisesti kotiin! Sunnuntaina oli aika nukkua, lojua sohvalla katsoen läjäpäin Officen jaksoja ja tilata pitsaa. Viikonloput. ♥


«Vuosi sitten: Brunssi: Senaatin Hiili (HKI)»

8 Replies to “Iltapäiväbrunssi joka päättyi ding dong”

 1. No olipa tarjoilut!

  1. Kiitos! 🙂 Vieraille on ihana laittaa sapuskaa ihan kunnolla. Mutta kyllä sun (ja vieraiden) omatekemät makkarat taitavat tämän brunssin tarjoilut voittaa!

 2. oi, kuinka herkulliselta näyttää 🙂

  1. Joo oli kyllä aika herkkulauantai (ja sunnuntai myös)! Nyt olisi pakko ottaa itteään niskasta kiinni ja nopeasti – mutta ystävänpäivä on ylihuomenna, ja silloin pitää taas herkutella. 😛 Niin ja tänään on laskiaistiistai, pullapäivä tiedossa!

 3. Mikään ei taida olla parempaa, kuin kiireetön brunssi hyvien ystävien kanssa, joka etenee seitinohuiden kautta baariin! 😀

  1. Olet kyllä täysin oikeassa. Kunhan nyt ei ihan tavaksi tule (ainakaan se baariin valuminen). 😉

 4. A:sta & O:sta A says: Vastaa

  Kiitos! Oli kyllä makoisin brunssi mitä meille on tarjottu ikinä 🙂 Seurahan on myös puoli ruokaa ja kaikki oli mallillaan! Nam! Oli kyllä niin ding dong loppu, että mä en taida lähteä puolenyön jälkeen ehkä koskaan enää mihinkään koskaan. En koskaan. Ehkä.

  Parhaita ootte!

  1. Kiitos vaan teille. 🙂

   Ja lähde vaan, loppu oli aika hauskaa! Herra Longfield on ihan samanlainen jorailupaikoissa kuin sä, tosin se ei suostu tulemaan niihin edes sisään. 🙂 Euroviisuiltana sitten uudestaan. Me tuodaan juomat (simaaa ainakin). 😉

Vastaa