Joululahjakirjat

kirjat

Joululahjojen esittely on jäänyt aika vähälle.. Tosin mitä niitä nyt kauheasti esittelemään, pompahtelevat sitten postausten yhteydessä kun sen aika on. Ja nyt voisi olla hyvä aika pompauttaa esiin joululahjakääreistä ilmestyneet kirjat.

Herra Longfield on meidän talouden lukutoukka. Mäkin tykkään kyllä lukea, mutta suoraan sanottuna mulla on tosi vähän siihen aikaa. Ainoa otollinen aika olisi juuri ennen nukkumaanmenoa sängyssä, mutta koska satun omaamaan tajuttoman hyvät unenlahjat, olen unessa järjestään parin sivun lukemisen jälkeen. Tosin olen viimeisen reilun kuukauden aikana kuunnellut kaksi äänikirjaa. Löysin Elisa kirja -palvelun ihan sattumalta ja hyvin nopeasti totesin äänikirjojen olevan mulle todella sopiva tapa ”lukea” kirjoja. Nykyään automatkat ja kävelyreissut menevät leppoisasti äänikirjoja kuunnellen (olen ladannut palvelun iPhoneeni), vaikka en kyllä tiedä onko kamalan leppoista kuunnella Jarkko Sipilän Muru-kirjan viimeistä lukua..

Kuvissa näkyvistä kirjoista vain kaksi ja puoli on mun – Fifty Shades ja Syötäväksi kasvatetut ovat kokonaan mun, ja tuo pieni vihreä kirja on sitten herra Longfieldin ja mun puoliksi (palataan siihen kirjaan hieman myöhemmin). Fifty Shadesin luin joululomalla ja Syötäväksi kasvatut -kirjaa luen tällä hetkellä. Etenemistahti on kuitenkin max. pari sivua illassa (kiitos unenlahjojeni). Kirjan edetessä muutun koko ajan lihavastaisemmaksi, ja pelkään todella muuttuvani kasvissyöjäksi tai ainakin vain luomutuotteiden ostajaksi kirjan loppuun mennessä. Tuotantoeläimien jalostus on sairasta.

Syötäväksi kasvatetut

Herra Longfield on kolunnut kaikki omat joululahjakirjansa jo kokonaan lukuunottamatta viime vuoden Finlandia-voittajaa nimeltään Jää. Lisäksi hän lopetti juuri jonkun ihmeellisen fantasiakirjasarjan viimeisen osan. Kirja oli tuhatsivuinen ja herra luki sen parissa päivässä, sairasta sanon minä. Tällä hetkellä hän odottaa kuumeisesti Game of Thrones -sarjan toisen tuotantokauden dvd:itä. Sarjan toinen kausi starttasi Yleltä torstaina, ja arvatkaa kuka katsoi kaikki viisi ensimmäistä jaksoa melkein putkeen? Ja toki kyseisen sarjan kirjat on luettu meillä varmaan pariin kertaan.

Itse en ymmärrä Game of Thronesia ollenkaan, ainakin näkemäni jaksot ovat aivan liian täynnä tissejä, peppuja, seksiä, tappeluita ja viinaa. Yök. Mutta kyllä mua vaan huvitti tilata herralle joululahjaksi sarjan karttakirja-eepos (kirjapinon alin kirja). Kolmekymppinen aikuinen mieheni tutki jättimäisä karttoja keksitystä maasta jouluaattona aivan into piukeana, se oli söpöä kuin mikä. ♥ Itse ihailin samalla uusia Jeffrey Campbellin Elegant Sp -niittikenkiäni, jotka näyttävät keväällä farkkujen kanssa enemmän kuin hyviltä.

joululahja

joululahja

Lopuksi voisin vielä mainita ihan vain pari sanaa tuosta kuvissa näkyvästä pienestä vihreästä kirjasta. Tiedättekö mikä se on? Saimme kirjan Oxygenol-pariskunnalta ja meillä meni pieni tovi ennen kuin ymmärsimme mitä pidimme käsissämme. Kirjan nimi on EatHelsinki 2013 ja se pitää sisällään 12 kutsua Helsingin huippuravintoloihin (esim. Aito, Lyon ja A21 Dining)! Kirjaa näyttämällä ravintoloissa saa yhden ilmaisen pääruoan, joten tänä vuonna edessä on 12 uuteen ravintolaan tutustumista, joka on kyllä ihanaa vaihtelua monen vuoden brunssitestailujen jälkeen. Ei me kyllä brunsseilua lopeteta, mutta saadaan rinnalle jotain kivaa vaihtelua. Kiitos ihana Oxygenol-pariskunta! ♥

p.s. Kirjaa on vielä myytävänä, joten tässä voisi olla aika pähee ystävänpäivälahjaidea rakkaimmillenne!

kirjat

2 Replies to “Joululahjakirjat”

  1. Meillä oli yksi vuosi tuo Eat Helsinki, mutta muistaakseni käytimme sitä kerran, Aitossa. Enimmäkseen olen bongaillut diilitarjouksia, jotka ovat loppuneet ravintoloihin miltei kokonaan tai table Inkinen tarjouksia..

    1. Oho, vain kerran? Me ajateltiin innoissamme käydä joka kuukausi kokeilemassa uusi paikka, mutta tammikuu oli liian kiireinen.. Täytyy siis kiriä tahtia loppuvuotta kohti! 🙂

      Itse en ole diilitarjouksia ostanut kuin brunsseille (ja kerran Chez Dominiquehen), kun en tykkää siitä etten saa itse valita mitä ravintolassa syön. Brunsseilla tämä ei haittaa, sillä niissä on järjestäen aina buffetpöytä. Tosin nyt on jäänyt diilien seuraaminen ihan kokonaan kaikkien muiden kiireiden keskellä.

Vastaa