Vadelma-tuorejuustobrowniet

Lauantai-iltana meillä herkuteltiin ihan kunnolla. Ultimaattisten hampurilaisten valmistuksen yhteydessä keittiössä vatkattiin munia ja pöllytettiin jauhoja. Lopputuloksena oli tuhti suklainen taikina, jonka kaadoin hauskaan uunivuokaan ja törkkäsinpä taikinaan vielä tuoreita vadelmia juuri ennen uuniinmenoa.

vadelma-tuorejuustobrowniet

Uunivuoan olen hommannut Dalani-verkkokaupasta, joka on valitettavasti lopettanut toimintansa Suomessa. Uunivuoassa on kolme osaa, pohja, nostolevy sekä ns. leivosmuotti, jonka avulla saa tehtyä 12 samankokoista leivospalaa ilman veistä. Uunivuoka on kököttänyt keittiökaapissa yli puoli vuotta käyttämättömänä, sillä leivontahommiin tulee ryhdyttyä nykyään aika harvoin. Tai ainakin isompien kakkujen ym. teko jää tosi harvaan. Nyt mulla oli kuitenkin oiva tilaisuus testata uutta vuokaani, sillä meillä oli lauantaina muitakin herkkusuita kuin minä ja herra Longfield.

vadelma-tuorejuustobrowniet

Vadelma-tuorejuustobrownien juju piilee vaaleassa tuorejuusto-osiossa, joka jemmataan tummanruskeiden taikinakerrosten väliin. Ennen uuniin laittamista taikinan pintaa sekoitetaan esim. haarukalla, jolloin pintaan saadaan marmorinen kuviointi. Kun brownieta sitten syö, ilmestyy leivoksen keskeltä raikkaita vadelmia sekä tuorejuustoista taikinaa, ei kuulkaas yhtään pöllömpi yhdistelmä! Mun mielestä browniet maistuivat parhaimmilta hieman lämpiminä vaniljakastikkeen kera. 😛

Tuossa brownieiden alla olevan lehden aukeamalla voitte muuten nähdä vilauksen meidän haaveissa olevasta olohuoneesta ja ruokailutilasta. Jotain tuonsuuntaista tahtoisimme kovasti..

vadelma-tuorejuustobrowniet

Vadelma-tuorejuustobrowniet
(12 palaa)

 • 225 g sulatettua voita
 • 5 kpl kananmunia
 • 4 dl sokeria
 • 1½ dl vehnäjauhoja
 • ¼ tl suolaa
 • 2 dl Van houten -kaakaojauhetta
 • 2 tl vaniljauutetta

Tuorejuustokerros

 • 225 g maustamatonta tuorejuustoa
 • ½ dl sokeria
 • 1 kpl kananmuna
 • 3 rkl vehnäjauhoja
 • 100 g tuoreita vadelmia

1. Laita uuni lämpeämään 175-asteiseksi. Voitele voilla/öljyllä noin 23×23 cm uunivuoka.

2. Sulata voi mikrossa ja jätä se jäähtymään.

3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi isossa kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, suola ja kaakaojauho. Lisää sula voi munaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita lopuksi joukkoon vaniljauute. Sekoita kunnes seos on tasaisen sileää.

4. Sekoita tuorejuustokerroksen ainekset (vadelmia lukuunottamatta) keskenään.

5. Kaada ¾ suklaataikinasta uunivuoan pohjalle. Kippaa sen päälle tuorejuustokerroksen taikina ja ihan päällimmäiseksi vielä loput suklaisesta taikinasta. Vedä esim. haarukalla taikinan pintaan viiruja, jotta saat valkoisen tuorejuustokerroksen taikinaa näkyviin. Painele tuoreita vadelmia taikinaan ja laita sen jälkeen uuniin noin 45 minuutiksi.

6. Browniet ovat valmiita kun puutikun pintaan ei tartu märkää taikinaa. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.

vadelma-tuorejuustobrowniet

6 Replies to “Vadelma-tuorejuustobrowniet”

 1. Teeskentelen, etten nähnyt kakkuohjetta, mutta sisustussuunnittelut vaikuttavat oikein hyviltä!

  1. Ei meille kyllä kuvassa olevaa valkoista sohvaa tule, mutta värimaailma on muuten just meidän makuun (tai siis mun makuun, herralla käy kaikki).

   Ei kannatta ohittaa kakkuohjetta, se oli hirmuisen hyvää! 😛

 2. Varmasti aivan älyttömän hyvää: suklaa ja vadelma! Ja miten kätevä tuo uunivuoka! Pitää alkaa metsästämään josko jostain löytyis 🙂

  1. Oi kyllä olivat! 🙂

   Uunivuoan nimi on Chicago metallic brownie pan. Sitä näytti löytyvän ainakin amazonilta, eli nyt vaan tilaamaan. 🙂

   http://www.chicagometallicbakeware.com/ProductDetail/SpecialtyBakeware/87/SliceSolutionsBrowniesPan.aspx

 3. Ui jui, miten herkullisen näköistä! Tuo vuoka olisi kyllä kätevä. Joutuukohan tilaamaan. 🙂

  1. Rupesin itsekin katsomaan mitä muita kivoja juttuja Chicago metallicalta löytyy, ja luulenpa joutuvani itsekin tekemään tilauksen uk amazonilta (Chicago metallic ei toimita itse suoraan Suomeen). 🙂 Hups!

Vastaa