Gastone is back in the game!

Korkeavuorenkadulla sijaitseva italialainen ristorante Gastone kuuluu meidän lempiravintoloihin. Gastonessa saa laadukasta ruokaa sopivaan hintaan, iloista ja ystävällistä palvelua, ehkä maailman parasta alkupalaleipää sekä aina maksun yhteydessä jonkun kivan yllärin (limoncello-shotin tai Fazerin sinistä).

Kenellekään ei varmaan tule yllätyksenä, että lemppariannokseni Gastonessa ovat pastat. Luomupasta tehdään keittiössä itse, ja sen maku pieksee kaupoista ostettavat pastat kuusi-nolla. Pastojen lisäksi italialaisista ravintoloista saa yleensä pitsaa, mutta ei Gastonesta. Ja sen takia paikkaa saakin kutsua ristoranteksi (oikeissa ristoranteissa ei ole tarjolla pitsaa).

Gastonessa sattui viime syksynä ikävä vesivahinko, jonka vuoksi ravintola suljettiin usean kuukauden ajaksi. Itse asiassa muistan lukeneeni, että vesivahinko tapahtui Gastonen yläpuolella olevassa huoneistossa ja pahimmat vahingot Gastonessa koettiin keittiössä. Remontti on nyt vihdoin saatu valmiiksi, ja helmikuun ensimmäisenä päivänä lemppariravintolani avasi jälleen ovensa! Ja arvatkaa ketkä kaksi pastafania olivat varanneet pöydän ravintolasta jo hyvän aikaa sitten? 🙂

Gastone

Olin salaa toivonut, että listoille olisi palannut ennenkin hehkuttamani härkäpasta, mutta menua selatessani en löytänyt sitä mistään. No, ei se kamalan paha takaisku ollut, sillä nyt oli hyvä tilaisuus maistaa jotakin muuta pastaa. Herra Longfield valitse salsiccia-pastan (jota on maisteltu ennenkin) ja minä otin lohipastan. Lohipasta sisälsi Linguine-luomutuorepastaa, pariloitua graavilohta, sitruunaa, oliiviöljyä ja parmesaania – aika simppelit ainekset, eikö? Ajattelin, että mikäli pasta on liian pliisun makuista, ripottelen päälle aimo annoksen pippuria ja suolaa.

Ravintola oli avaamispäivänä aivan täynnä, joten annoksia joutui odottamaan hieman normaalia pidempään. Yleensä kun olemme Gastonessa syöneet, on paikalla ollut meidän lisäksemme vain muutamia muita pöytäseurueita, ja ensi kertaa koimme Gastonessa todella kovan puheensorinan. Tämä oli kuitenkin vain iloinen asia, ajatelkaa kuinka paljon ravintoloitsija on menettänyt rahaa monen kuukauden kiinniolemisen aikana.. Toivottavasti ravintola täyttyy jatkossakin yhtä kovasta puheensorinasta.

Gastone

Gastone

Gastone

Tilasimme pastojen kaveriksi lasilliset Piemontelaista Barbaresco-punaviiniä, jonka maku oli runsas ja mukavan tasapainoinen. Pidimme molemmat viinistä paljon, ja teki ihan tiukkaa säästää viiniä ruoan kanssa, sillä lasilliset olisi voinut tyhjentää jo alkupalaleivän kanssa. Lämmin, juuri paikan päällä leivottu rapeakuorinen leipä yhdistettynä oliiviöljyyn sekä balsamicoon oli jälleen tajuttoman hyvää.

Pastojen saapumisen yhteydessä napsin niistä tuhottomasti kuvia, ja lopulta herra joutui jo kysymään saako aloittaa syömisen. Meillä oli molemmille kamala nälkä, sillä takana oli aamupalan lisäksi vain lounas sekä äkkiä kotona jumpan jälkeen ahmittu jogurtti. No, kun olin antanut syömisluvan, aloimme popsia pastoja ja ymmärsin aika nopeasti löytäneeni uuden lempparini. Lohipasta oli raikas, sitruunainen ja vahvaa parmesaania oli juuri sopivasti. Parmesaania ei oltu raastettu annoksen päälle, vaan se oli sekoitettu pastan joukkoon, joka teki pastasta tuhdin ja tahmean. Hidastelin minkä kerkesin, sillä en tahtonut annoksen loppuvan. Maukas lohi ja kepeät kevätsipulit maistuivat kertakaikkisen hyviltä pastan seassa. Törkeen hyvää!

Gastone

Gastone

Gastone

Pastojen jälkeen katsoimme vielä jälkkärilistaa, mutta päädyimme kuitenkin ajamaan Makuunin kautta kotiin. Makuunista lähti irttaripussin lisäksi vuokraleffa mukaan, mutta sen katsomista jatketaan tänään, sillä nukahdin yllättäen kesken leffan. Leffa taidetaan katsoa loppuun aamupalan yhteydessä, mutta ennen sitä pitää odottaa herra Longfieldin heräämistä.

irtokarkit

Eipä tässä sitten muuta, tällä kertaa voisin toivotella teille rentouttavaa viikonloppua! Ja jos aikaa on muuten yhtään ylimääräistä, niin ehkä teidänkin tekisi mieli hyvää pastaa? Jos pastanhimo iskee, niin suunnatkaa Gastoneen. 🙂

Gastone
Korkeavuorenkatu 45, 00130 Helsinki
Puh. (09) 666 116
www.gastone.fi


«Vuosi sitten: Nachos Supreme»

4 Replies to “Gastone is back in the game!”

  1. Ihanaa kun Gastone on auki taas, täytyy yrittää pian päästä!

    1. Sinne vaan, jokainen vieras auttaa paikkaa taas jaloilleen! 🙂 Munkin tekisi mieli heti mennä syömään lohipastaa uudestaan, täytyy ehkä kaivaa kalenteri esiin. 😛

  2. Täällä toinen Gastone-fani. Voi kun osaisi tehdä edes puoliksi niin hyvää tuorepastaa itse.

    1. Sinäkin, onpas ihana kuulla! 🙂
      Mä en ole tehnyt pastaa koskaan itse.. Se on kyllä to do-listalla, mutten taida heti onnistui yhtä hyvin kuin Gastone. 😉

Vastaa