Brunssi: Flada 13 (HKI)

Flada 13 sijaitsee osoitteessa Kalevankatu 13. Brunssia on tarjolla lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10-16 hintaan 22 euroa. Ihan koska vaan paikalle ei voi mennä, sillä kattauksia on kolme: kello 10.00, 12.00 ja 14.00. Me istahdimme velourasuisen leidin kanssa brunssille viime viikon sunnuntaina. Ystävälläni oli tekemistä aamulla, joten olin varannut meille pöydän kello kahden kattaukseen. Paikalla ei meidän lisäksi ollut kuin muutama muu pöytäseurue, joten voin suositella kello kahden kattausta, mikäli ruuhka ei kiinnosta (olen kuullut, että kello 12 kattaus on kaikista ruuhkaisin).

kuva: www.flada13.fi

Saapuessamme paikalle meidät ohjattiin ystävällisesti pöytäämme. Täytyy tähän alkuun jo antaa isot plussat Flada 13:sta erittäin ystävällisestä ja lämpimästä palvelusta! Vaikka henkilökunnalla oli jo pitkä aamupäivä takana, jaksoivat he kaikki jutella ystävällisesti ja hymyillä – hymystä tykkään kamalasti.

Pöydällä meitä odotti lappu, jossa oli hauska rasti-ruutuun-tehtävä. Lapulle piti ruksia omeletin täytteet sekä sen kanssa tarjottavat lisukkeet. Täytevaihtoehtoja oli runsaasti: kinkku, sipuli, paprika, juusto, chili sekä rucola. Velourasuinen leidi ruksi kohdat sipuli, juusto ja paprika, ja minä taasen sipuli, juusto sekä chili. Lisukkeiksi otin chorizon sekä lämminsavustetun lohen, velourasuinen leidi valitsi lohen sekä uunitomaatin. Muita valittavia vaihtoehtoja olisi ollut pekoni ja grillikasvikset.

Flada 13 brunssi

Omeletti valmistettiin keittiössä, ja ennen sen pöytään tuomista syöminen aloitettiin buffetpöydästä. Buffetpöydän parhainta antia olivat karjalanpiirakat, croissantit sekä juustot. Tarjolla oli myös erilaisia salaatteja, jotain pateeta, leikkeleitä, sillejä, tomaattia ja kurkkua, leipää, jogurttia, mysliä, hedelmiä ja muutamaa eri mehua. Salaatit olivat aika perinteisiä, ja olisin ehkä kaivannut niiden kaveriksi vielä jonkun hieman ruokaisamman vaihtoehdon. Onneksi karjalanpiirakat sekä croissantit olivat kuitenkin niin maukkaita, että niiden avulla sai masun mukavasti täyteen. Myös jogurtti mysleineen oli oikein maukasta.

Flada 13 brunssi

Flada 13 brunssi

Omeletit tuotiin pöytään aika nopeasti. Juuri paistettu munakas oli todella maukas, ja olisin mielelläni syönyt vaikka toisen samanlaisen! Munakkaan mukana tulleet lisukkeet lisäsin perussalaattien joukkoon, jolloin sain niistä hieman tuhdimpia. Juomana oli mehujen lisäksi vettä, kahvia sekä teetä. Kahvi oli hyvää, teetä emme kumpikaan juoneet.

Flada 13 brunssi

Parin tankkauskierroksen jälkeen olimme valmiita jälkkäripöytään. Ilmassa leijui aina välillä ihana vastapaistettujen vohveleiden tuoksu ja hämmästykseksemme huomasimme, että henkilökunta paistoi buffetpöydän päässä asiakkaille vohveleita! Fladassa ei siis syödä jäähtyneitä ja vettyneitä vohveleita, vaan ne se saa lautaselleen ihanan rapeina ja tuoreina. Iso plussa! Vohveleiden kaveriksi otimme hunajaa, hilloa sekä kermavaahtoa, ja ne maistuivat kyllä todella herkullisilta!

Flada 13 brunssi

Jälkkäreiden jälkeen maksoimme laskun ja mietimme brunssille arvosanaa. Plussaa tulee ehdottomasti palvelusta, munakkaasta sekä itsepaistetuista vohveleista, miinusta taas hieman vaatimattomista buffetpöydän antimista. Velourasuinen leidi sanoi hyvin – palvelu oli ihan 9-10, mutta ruoan suppeuden takia 8, kompromissina annoimme arvosanaksi 8+.

Brunssin jälkeen suuntasimme velourasuiden leidin luokse. Katselimme matkakuvia, juttelimme ties mistä ja söimme siinä sivussa velourasuisen leidin tekemää juustokakkua. Nam! Ystäväni oli tehnyt juustokakun päälle mansikkakiisselistä sekä liivatelehdistä kuorrutteen, joka raikasti kakkua ihanasti. Aika oivallinen idea, sitä täytyy itsekin kokeilla.

p.s. Olen päivittänyt Brunssiarvostelut-sivulle Fladan brunssin tiedot, arvosanan sekä linkit. Blogin facebook-sivuilla on muuten kuva-albumin muodossa esitelty kaikki käymämme brunssit, sielläkin kannattaa käydä kurkkaamassa! Kiitokset muuten kaikille uusille tykkääjille, teitä on tullut viime viikkoina mukavasti lisää. 🙂


«Vuosi sitten: Syntisen hyvä suklaafondant»

6 Replies to “Brunssi: Flada 13 (HKI)”

 1. Pasta- ja perunasalaatti oliva minulle ihan tarpeeksi ruokaisia, varinkin kun hintaan kuului se munakas. En olisi jaksanut juustokakkua enää brunssin jälkeen…

  1. Mun mielestä buffetpöytä oli hieman suppea ja tavallinen.. Onneksi tosiaan croissantit ja karjalanpiirakat olivat hirmuisen hyviä!

   Mun maha on pohjaton kun kyse on makeasta. En kehtaa edes kertoa mitä kaikkea söin vielä tuona päivänä.. 😉

 2. Ei kuulosta hullummalta brunssilta ja kivasti keskustan alueella oleva paikka.

  1. Oli kyllä kiva paikka, sisustuskin oli mieleeni ja se palvelu oli kovin ystävällistä. 🙂

 3. Mielenkiintoista lukea Fladan brunssista. Seisoin nimittäin kerran ikkunan ulkopuolella ja olin kaverin kanssa menossa sisälle, mutta ravintola oli tyhjä ja isosta ikkunasta näkyi kuinka tarjoilija raaputti palanutta vohvelia irti vohveliraudasta 😀 Jäi menemättä (valitsimme sillä kertaa tutun ja turvallisen Fazerin). Mutta ehkäpä tänne kannattaisi kuitenkin mennä…

  1. Meidän käyntikerralla jotkut asiakkaat yrittivät alkaa tehdä vohveleita itse, mutta tarjoilija tuli paikalle juoksujalkaa ja esti innokkaiden asiakkaiden leivontahetken. Joten ehkä sinne vohvelirautaan oli vahingossa jäänyt jonkun asiakkaan vohveli, joka sitten unohtui sinne.. No oli miten oli, suosittelen kyllä Fladan brunssia. Munakas oli tosi herkullinen ja palvelu erittäin hyvää. 🙂

Vastaa