Brunssi: Palvelualtis Suola (HKI)

Jos tahdot saada brunssilla täyden kympin palvelua, suuntaa Annankadulla sijaitsevaan Suolaan.

Suolan brunssi

Suunnitellessani herra Longfieldille merimatkaista ylläriviikonloppua, päädyin pitkän harkinnan jälkeen aloittamaan yllärin Suolan brunssilla. Brunssin tärkeimpänä kriteerinä oli, että sitä piti tarjoilla suhteellisen myöhään, sillä laivamme starttasi matkaan Katajanokalta 17.30. Suolassa brunssia saa neljään asti, ja pöytävarauksen olin tehnyt etukäteen puoli kolmeksi.

Suolan brunssin ovat löytäneet ainakin muutamat bloggaajat, ja kaikkien arvosteluista on noussut yksi asia ylitse muiden – palvelu. Mekin saimme osaksemme paljon kehuttua palvelualttiutta heti kun astuimme Suolaan sisään. Aidosti hymyilevä tarjoilija toivotti meidät tervetulleiksi, antoi mehut tiskiltä ja ohjasi meidät pöytään (jonka saimme tosin valita itse). Pöytävaraus oli nimittäin hieman liioiteltua kyseisenä lauantaina, sillä olimme ihan totta ravintolan ainoat asiakkaat! Istuimme lopulta mukavalle sohvalle valoisan kupolin alle, josta taivaalla pitkästä aikaa näkyvä aurinko välkehti ihanaa valoa suoraan pöytäämme.

Suolan brunssi

Suolan nettisivuilla on brunssia koskeva lausahdus ”Tilaat, istut alas, nautit drinkistäsi ja annat meidän hoitaa loput.”. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Suolassa ei ole buffetpöytää, vaan kaikki ruoka tuodaan suoraan pöytääsi. Meidän brunssiuralla (joka on kattanut jo 56 brunssia) tämä oli vasta toinen brunssi, jossa ei ollut seisovaa pöytää, oikein mukavaa vaihtelua siis.

Lauantaina tarjolla oli luomubrunssi hintaan 19,90 per brunsseilija. Brunssiin kuului ravintolan omaa leipää, kirnuvoita, kurkkuja, tomaatteja, itävaltalaista juustoa, munakokkelia, kotimaista possua sekä makea leivonnainen. Juomaksi saimme kahvia, mehua sekä vettä, ja kaikki tuotiin eteemme ilman, että meidän piti nousta kertaakaan brunssin aikana ylös – ihanaa!

Suolan brunssi

Suolan brunssi

Brunssin parhaimmistoa olivat tuore vastaleivottu leipä sekä auttamatta maailman kuohkein ja paras munakokkeli, johon oli saatu pehmeää makua mm. pähkinäöljyllä sekä mustalla tryffelillä. Sain kokilta munakokkelin tarkat aineosat sekä teko-ohjeen kun kysyimme vielä brunssin jälkeen tämän keltaisen kokkelin salaisuutta (parasta palvelua, vai mitä?). Myös tylsältä näyttävä makea leivonnainen oli todella maukas, herkussa maistui ainakin kookos ja vaikka torttu hieman kuivalta näyttikin, oli se suussa sulavan pehmeä.

Suolan brunssi

Kahvi oli ok, mutta mehut kaadettiin laseihin ihan tavallisista mehupurkeista. Näinkin laadukkaalle luomubrunssille olisin kyllä toivonut vastapuristettua appelsiinimehua, joten siinäpä vinkki sinne Suolaan päin!

Brunssi oli siis laadukas, palvelu täydellistä ja rauhallinen ilmapiiri kruunasi koko jutun! Ja olihan herra aika innoissaan ja suloisen tietämätön tulevasta viikonlopun ohjelmasta, joten brunssi sisälsi myös hieman jännitystä ja söpöjä hymyjä. Arvosanaksi Suolan brunssi saa 9+.

Suolan brunssi


«Vuosi sitten: Vaahtokarkkipurkki»

17 Replies to “Brunssi: Palvelualtis Suola (HKI)”

 1. Pöytiintarjoilu nostaa aina pisteitä! Munakokkeli kieltämättä näyttää aikalailla täydelliseltä, ethän haluaisi laittaa reseptiä jakoon…? 😉

  1. Haluaisin kovasti, mutta arvaa muistanko sitä?! Olin niin ihmeissäni kun kokki alkoi reseptiä kertoa, että sain ruustattua ylös vain pähkinäöljy sekä musta tryffeli. Niin ja muistaakseni munakokkeli höyrytetään 70 asteessa. Eiköhän noilla tiedoilla onnistu kotonakin kun lisää sekaan vielä munia ja kermaa. 😉

  2. Munakokkeli vaatii myös voita, ja Suolassa salaisuus oli ruskistettu voi. Eli kuumenna voi TASAN 148 asteeseen ja jäähdytä. Näin voihin saadaa pähkinäinen aromi. Muista sekoittaa kuumennettaessa ja jäähdyttäessä. Eritoten voin hera muuttuu taivaallisen makuiseksi, eli älä vain jätä heraa kattilan pohjalle vaan käytä nuolijaa!

   Keltuainen on kypsää 83 asteessa, mutta raaka keltuainen ei tapa ketään ja se suolassakin oli tajuttu, eli 70-74 astetta niin ei muutu kokkeli kuivaksi. Toki tryffeli antaa säväyksen ruokaan kuin ruokaan mutta on se myös varsin hinnakasta, maukasta kokkelia saat myös ilman tryffeliä. Ja suosittelisin myös käyttämään enemmän keltuaista kuin valkuaista, esim 2 kokomunaa ja 2 keltuaista. Ja valmista kokkeli vesihauteessa niin ei ylikypsy.

   Näillä määrillä tekisin itse:
   – 2 munaa
   – 2 keltuaista
   – 50g ruskistettua voita
   – 2 dl kermaa

   sekoita jatkuvasti nuolijalla/vispilällä vesihauteessa kunnes 72c, tarjoa heti.

   1. Konsta, sä et tiedä kuinka onnelliseksi mut just teit! Kiitos!
    Lupaan testata tätä mahdollisimman pian, ja toki kerron (epä)onnistumiset blogissa! 😉

 2. No jo olette kerenneet kerätä brunssikäyntejä (ja vielä laskea ne!). Olin Suolassa ravintoloitsijan kutsumana tutustumassa uudistuneeseen ruokalistaan joulukuussa. Ruokalistan leivät jättivät vähän kylmäksi, mutta tuota brunssia voisi joskus kokeilla. (Tosin kaupungissa o niin monta muutakin brunssipaikkaa, jota pitäisi kokeilla…)

  1. Kaikki paikat ovat ylhäällä arvosanoineen päivineen. 🙂
   Luinkin monesta blogista tuosta Suolan tapaamisesta, vaikutti jo niiden postausten pohjalta kivalta paikalta! Tänne voisi hyvin eksyä myös muuhun kuin brunssiaikaan. 😛

 3. Oi kuulostaa ihanalta. Iso plussa pöytiin tarjoilu, varsinkin lasten kanssa. Muuten äidin brunssi kuluu palvellessa jälkikasvua 🙂

  1. Enpäs ole ennen tajunnut, että lasten kanssa on varmasti kätevää kun kaikki tuodaan suoraan pöytään! Näitä ns. brunssilautanen-paikkoja täytyy kyllä ehdottomasti testailla lisää. Jotenkin olen aina ajatellut, että yhdestä lautasellisesta ei tule täyteen, mutta se oli ihan väärä kuvitelma. Ja Suolassa kävi vielä niin hyvä tuuri, että kaikki ruoka oli niin hyvää, ettei mitään tarvinnut jättää syömättä. 😛

 4. Jälleen yksi paikka testattavaksi. Kuulostaa kyllä todella hyvältä :). Pitääkin ruveta värväämään jälleen brunssiseuraa 🙂

  1. Hahah. 🙂 Onneksi brunssiseuraa ei yleensä tarvitse kovin kauaa etsiä!
   Joskus voisi olla kiva lähteä jollain blogiporukalla brunssille, täytyypä laittaa hautumaan. Ilmoittele jos sua kiinnostaisi ja tietäisit ketä muita voisi pyytää mukaan. 🙂

 5. siis ehdottomasti kiinnostaisi 🙂 ja uskoisin, että esim. petraa: http://petranmaailma-kivoijutui.blogspot.fi/ voisi kiinnostaa myös. Tää ois kyllä aika huippua 🙂

  1. Loistavaa! 🙂 Nappaa sä Petra mukaan ja mä nappaan jonkun oman kaverin. Nyt pitää vaan sopia aika ja paikka, palataan vaikka spostin välityksellä (mä laitan viestiä tulemaan). Jeee!

 6. Kävimme vissiin ensimmäisinä bloggareina testaamassa tätä kyseistä brunssia marraskuun alussa. Silloin tarjolla ei ollut jälkkäriä, joka olikin jotakuinkin ainut asia mistä annoimme noottia – hauska kuulla, että tämä on korjattu ja jälkkäriäkin saa!

  Palvelu, ruoka ja sisustus ovat niin toimivia, että toivottavasti brunssi ottaa tuulta alleen (mekin olimme raflan ainoat asiakkaat) eikä kaadu kannattamattomana.

  http://lwbrunch.blogspot.fi/2012/11/ravintola-suolan-brunssi.html

  1. Totta, nythän vasta muistin, että te olitte käyneet täällä!

   Hommahan on muuttunut aika paljon teidän käynnin jälkeen. Kokki kertoi meille, että brunssi on toiminut uudella konseptilla vasta viikon verran, ja tahtoivat siitä syystä kuulla meidänkin mielipiteitä. Toivotaan nyt tosiaan, että muutkin löytävät Suolan brunssin, itse olen ainakin paikkaa yrittänyt kovasti mainostaa. 🙂

 7. Hei kivaa, tässäpä uusi brunssi, jota kiinnostaisi testata! 🙂

  1. Sinne vaan, en voi kuin suositella! Ja Suolan brunssi on vielä niin uusi tulokas, että on oikein mukavaa ja kilttiä auttaa heitä alkuun käymällä paikanpäällä. 🙂

 8. […] munakokkelin salaista reseptiä, mutta onneksi bloggaajakollega Huli oli tämän tehnyt ja kertoo postauksessaan pähkinäöljyn ja mustan tryffelin olevan makunautinnon […]

Vastaa