Tapeteissa lukee Boråstapeter

Onpas ihana palata taas talojuttujen pariin! Jouluaika pidettiin tietoista taukoa koko urakasta, mutta nyt sähköpostit ym. ovat lennelleet taas pitkin ja poikin maailmaa! Rakennuslupa meillä pitäisi olla kuukauden sisällä ja sen jälkeen hommat alkavat tontilla ihan oikeasti. Ensin kaatuu puut, sitten lähtee maat, sitten tuodaan lisää maata, sitten tulee perustukset, sitten porataan syvä maalämpökaivo ja sitten vain odotellaan talon saapumista. Kesäkuun alussa pitäisi jo kärrätä kamat uuteen kotiin ja aloittaa SISUSTUS. Ah kuinka helppoa tämä talonrakentaminen onkaan! 😉 Pihatöistä ym. en puhu mitään, sillä ne ahdistavat..

kuva: www.borastapeter.com
kuva: www.borastapeter.com

Saimme Kannustalolta tapettikirjat jo syksyllä. Lopulliset (lue: ”lopulliset”) päätökset tehtiin lopulta juuri ennen joulua ja ainakin vielä olen tyytyväinen tekemiimme tapettipäätöksiin.

Kannustalo tekee yhteistyötä vanhan ruotsalaisen Boråstapeterin kanssa, ja muuttovalmiiden talopakettien perushintaan kuuluu tapetit joko Borosan, Borosan Easyup, Etage tai Shade -mallistoista. Ja ihan jokaikisen huoneen saa sitten tapetoida ilman lisämaksuja (ja varmasti tapetteja voi ainakin lisämaksusta ottaa myös muista mallistoista).

Olemme kovin tyytyväisiä nykyisen asuntomme Laura Ashleyn ornamenttitapetteihin, jotka laitoimme asuntomme makuu- sekä olohuoneeseen muuton jälkeen isäni suurella avustuksella (itse toimin lähinnä valokuvaajan ominaisuudessa). Ihan vastaavia tapetteja emme Boråstapeterin valikoimasta löytäneet, ja ensin uhosinkin hakevani tapetit jälleen Laura Ashleyltä. Sitten herra Longfield tokaisi, että eikö olisi mukava kokeilla jotain vähän erilaista kun siihen nyt näin oivallinen tilaisuus on. No okei, annoin periksi (voitteko uskoa?!) ja kaivoimme tapettikirjat uudestaan eteemme. Ja kyllähän sieltä alkoi kivoja vaihtoehtoja löytyä, jopa vähän liian monta. Mutta tällä hetkellä olemme lyöneet lukkoon seuraavat valinnat.

Meidän makuuhuoneeseen tulee hyvin vaalea ornamenttikuvioinen tapetti ihan jokaiselle seinälle. Väri sointuu kauniisti ruskeiden kalusteidemme kanssa ja käy yksiin hieman kultaan taittavien Zara Homen silkkiverhojen kanssa.

Boråstapeter
Borosan 39101

Olo- sekä kirjastohuoneen tapettien kanssa kävimme eniten vaihtoehtoja lävitse. Kirjastohuoneen seinä tulee olemaan lähes avonainen, sillä umpinaisen seinän tilalla on sellainen ruudukkoinen lasiseinä, ja toki myös ovi. Mietimme pitkään, tulisiko näihin kahteen huoneeseen laittaa samaa tapettia, sillä molemmista huoneista on täysi näkyvyys molempiin huoneisiin. Ensin valitsimme kaksi eri tapettia, mutta ”lopulta” päädyimme kuitenkin yhteen ja samaan tapettiin. Kirjastohuoneen päätyseinä tullaan kaiken järjen mukaan muuraamaan kirjahyllyillä, joten kamalan paljon itse tapettia ei lopulta kuitenkaan olohuoneen puolella näy – mutta ovatpahan sitten yhtenäiset.

Tapetiksi valikoitui jälleen hyvin vaalea ja hieman kiiltävä pystyraitainen tapetti, jonka kuvittelen näyttävän sairaan hyvältä! Kuvat ovat kyllä huonoja, eikä niistä käy tapettien oikea väri kunnolla.. Mutta lupaan ottaa kuvia sitten valmiista tapetoiduista seinästä kesällä. 🙂

Borosan 39105
Borosan 39105

Boråstapeter

Toisen makuuhuoneen jätämme tapetoimatta ja sudimme seinät maalilla. Makuuhuoneeseen tulee pystyraitaa, tosin paljon paksumpaa kuin olohuoneeseen. Väriksi valikoitui vanha roosa sekä pehmeä beige. Tai oikeastaan tämä oli päätetty jo pitkän aikaa sitten, sillä törmäsin tähän värikomboon Avotakka-lehdessä, ja päätin, että jonain päivänä asuntomme joku huone (mieluiten pikkuisen prinsessan) on juuri tämänvärinen. Ja jos muuten sitten joskus saamme ensimmäisenä poikalapsen, on herra Longfield lupautunut sutimaan huoneen eriväriseksi. 😉

kuva: www.avotakka.fi
kuva: www.avotakka.fi

Eteinen on suhteellisen iso, ja päädyimme tapetoimaan myös sen seinät. Mitään kuviollista tapettia emme kuitenkaan uskaltaneet valita, vaan päädyimme vaaleaan, hieman kiiltävään yksiväriseen tapettiin. Tähän tapettiin on helppo yhdistää värikkäitä tauluja, peilejä, naulakoita ym. juttuja, jolloin ne erottuvat kauniisti hyvin simppelistä ja tyylikkäästä taustasta.

Boråstapeter
Etage 2813

Kaikki kolme märkätilaa (vessa, khh ja suihku-ja saunatilat) aiomme laatoittaa. Mutta niihin voidaan palata sitten kun pääsemme pian piipahtamaan myös laattamyymälässä. Niin ja keittiöön jää niin vähän tyhjää seinätilaa kattoon asti yltävien kaappien ja ison ikkunan vuoksi, että ne seinät jätämme valkoisiksi. Tosin välitilaan tulee tietenkin laattaa, mutta muuten keittiössä on ihan puhtaanvalkoiset seinät.


«Vuosi sitten: Loppiaisen blinit»

4 Replies to “Tapeteissa lukee Boråstapeter”

  1. Kauniita tapetteja, erityisesti tuo ornamentti! Isolla pinnalla varmasti tosi näyttävä! Innolla odottelen uusia raksapostauksia:).

    1. Kiitos! Postausta kirjoittaessani vasta tajusin kuinka vaaleita ja simppeleitä tapetteja valitsimme. Toivottavasti kokonaisuus on kuitenkin hyvä eikä liian pliisu.. Mutta meidän värimaailmaan nämä vaaleat kyllä sopivat, huonekaluissa kun tulee olemaan paljon ruskeaa, beigeä ja ripaus kultaa.

  2. Meillä on remontti käynnissä ja borås tapettaja on tullut jo alustavasti valittua, syreeniä olohuoneeseen ja yrttitapettia keittiöön. Saa nähdä muuttuuko vielä mieli :).

    1. Ihanaa, teille on tulossa siis oikein kunnon värillisiä ja kuviollisia tapetteja! 🙂 Yrttitapetti kuulostaa todella herkulliselta keittiössä. Uskaltaisinpa minäkin..

      p.s. Kurkkasin sun blogiin, ja alusta ja fontti näyttävät todelta hyvältä! Kurkkaan varmasti myös uudemmankin kerran. 🙂

Vastaa