Brunssi: SIS.Deli + Café (ESP)

Aivan joulukuun lopussa suuntasimme vihdoin ja viimein Espoon WeeGee-näyttelykeskuksen SIS.Deli + Cafén brunssille. Meidän on pitänyt mennä brunssille jo vajaan vuoden, ja viimein EMMAssa pyörivä julistenäyttely (”No Smoke, no Dirt, no Work” – Litografiajulisteita Britanniasta 1890-1940) sai meidät ajamaan suhteellisen ruman näyttelykeskuksen parkkipaikalle.

SIS.Deli + Café

Elettiin siis joulukuun 29. päivää. Olimme makoilleet kotosalla kolme päivää tekemättä oikeastaan mitään (jos alennusmyynneissä pyörimistä ei lasketa tekemiseksi) ja aloin jo olla kohtuullisen hermostunut sille tekemättömyydelle. Mun eräs huono piirre on se, etten osaa lomalla oikein rauhoittua. Päässäni pyörii jatkuvasta sata ja yksi tekemätöntä asiaa, jotka stressaavat mua hyvin salakavalasti. Joululomalla olin kuitenkin valvonut niin myöhään, että aamut venyivät päivästä toiseen puolenpäivän paremmalle (tai siis huonommalle) puolelle, ja siitä johtuen päivät eivät lähteneet oikein käyntiin ja sängyssä ja sohvalla tuli möllötettyä normaalia paljon enemmän. Eli vähän niin kuin vahingossa annoin itseni levätä ja lukea joululahjaksi saamiani kirjoja. No, lauantaina sain kuitenkin makoilusta tarpeeksi. Heräsin tuttuun tapaan 11 jotain, mutta päätin, etten ummista silmiäni enää uudestaan. Silmärähmiä pyyhkien ehdotin kuorsaavalle herra Longfieldille yhdistettyä brunssi- ja kulttuurihetkeä. Herra örähti ja otaksuin sen tarkoittavan ”joo, ihanaa, lähdetään heti”.

No ei me ihan heti lähdetty, mutta 12.30 kuitenkin. Suunnaksi otimme siis Tapiolassa sijaitsen WeeGee-näyttelykeskuksen ja siellä sijaitsevan SIS.Deli + Cafén. Kamalan moni brunsseilija ei tänne ole varmaankaan eksynyt, mutta Pientä elämää –blogista olen positiivista palautetta brunssista lukenut. Brunssin teemana voisi pitää luomua ja tuoreita raaka-aineita, sillä tarjolla oli toinen toistaan luomullisempia juttuja.

SIS.Deli + Cafe

Brunssilla ei meidän lisäksi ollut juuri ketään, tai no pari heppua ja joku isompi ryhmä, mutta en ole varma olivatko he brunssilla vai kahvilla. Kahvila ei ollut kovin viihtyisä, sisustus oli liian moderni ja kolkko omaan makuuni. Sisustukseen en kuitenkaan ruoanhaun jälkeen keskittynyt sen enempää, sillä mulla oli paljon parempaa tekemistä (syöminen). Olin kahminut lautaseni hieman liian täyteen, jonka lisäksi hain aina vain lisää syömistä, smoothielasin, kahvimukin, teemukin sekä vesi- ja mehulasin. Kun olimme saaneet hamstrattua kaiken mahdollisen pöydälle oli aika alkaa nauttia vuoden 2012 viimeisestä brunssista.

SIS.Deli + Café

Ja oikein hyvän brunssin olimme vuoden viimeiseksi brunssiksi valinneet! Parempaa fetapiirakkaa en ole syönyt koskaan, puhumattakaan suklaa-appelsiinilevitteestä, jota levittelin paksut kerrokset leivän päälle. Slurps. Mustikkasmoothie vei kielen mennessään, kuten myös lihapullat kahvilan oman chilitahnan kanssa. Herra Longfield käski myös mainita, että hän piti erityisen paljon Pukkan luomu kamomilla-vaniljateestä. Kyseistä teetä sekä mainitsemaani suklaa-appelsiinilevitettä ostimme myös kotiin kahvilan pienestä luomupuodista. Eikö ole aika hyvä idea laittaa brunssille tarjolle ruokia joita voi ostaa myös kotiin? Ostimme teen ja levitteen lisäksi parmesaanitahnaa, tämän purkin avaamista en malta odottaa. Ajatelkaa miten hyvin tahna sopii pastan kanssa? Mmmm..

SIS.Deli + Café

Brunssille voisin antaa arvosanaksi 9-. Miinusta tulee kolkosta ja autiosta tilasta. Ruoka oli kyllä hyvää, sitä en voi kiistää. Brunssilla on hintaa 16 euroa per nuppi, ja siihen kuluu sapuskoiden lisäksi kahvi, tee ja mehuja. Emme muuten maistaneet myöskin tarjolla olleita jogurttia erilaisilla mysleillä, omenapuuroa emmekä kananmunia (kananmuna näkyy kyllä kuvissa, mutta emme jaksaneet syödä niitä).

Brunssin jälkeen suuntasimme WeeGeen eri näyttelyihin. Eniten meitä kiinnosti julistenäyttely, mutta hirmuisen kivaksi osoittautui myös Jaume Plensan Unelmien ympäröimänä -näyttely, Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä sekä Helinä Rautavaaran museo, jossa oli mielenkiintoisia esineitä ympäri maailmaa. Ja toki museossa kiertelyn jälkeen kävin tarkasti läpi museokaupat!  Museokaupat ovat minusta kamalan ihania paikkoja, ja niissä törmää aina hirmuisen hauskoihin ja erikoisiin juttuihin. Tällä kertaa olisin halunnut kovasti ostaa yhden kirjan, mutta lompakkomme olivat vaatesäilytyksessä enkä jaksanut hakea rahaa. Eli en tainnut ihan tosissani sitä kirjaa kuitenkaan haluta..

juliste

Jaume Plensa

Jaume Plensa

Jaume Plensa

Kulttuurillisen iltapäivän jälkeen suuntasimme kotiin lepäämään ja lukemaan. Olihan tässä jo ihan tarpeeksi tapahtumia yhdelle lomapäivälle!

8 Replies to “Brunssi: SIS.Deli + Café (ESP)”

 1. Tämän lukemisen jälkeen olen vakuuttunut siitä, että mun on mentävä katsomaan tuo Jaume Plensan näyttely… Hmm, pitäisköhän etsiä brunssiseuraa ja yhdistää nuo kaksi niin hyvin toisiinsa sopivaa asiaa 🙂

  1. Suosittelen! Ja eihän näyttelyyn voi mennä ilman brunssia, kun se niin kivasti siinä ihan vieressä houkuttelee. 🙂

 2. Heippa, kiva, että kävitte tuolla, meidänkin pitäisi pikaisesti mennä tutustumaan. Ruoat kuulostivat todella kivoilta, esim. smoothieta ei saakaan ihan joka paikasta brunssin yhteydessä lisämaksutta.
  Sisustustyylin ankeuden uskon – ainakin Kalevankadun Sis on myös tosi ankea mustavalkoisessa värityksessään.

  1. Enpäs tiennytkään, että näitä kahviloita oli myös useampi. Kiitos tiedosta! 🙂 WeeGeessa sijaitsevaa kahvilaa voin ainakin ruoan puolesta suositella lämpimästi. Ja onhan Espoon brunsseilla paljon rauhallisempaa kuin keskustassa, joten ehkä se sisustustyyli on toissijainen asia.

   Smoothiet ovat vähän sellaista harvinaista herkkua brunsseilla, varsinkin hyvät sellaiset. Kokomon brunssin smoothiet vetävät kyllä vertoja tälle mustikkaiselle kolleegalleen.

  2. Me käytiin Kalevankadun Sis.Delissä brunssilla viime toukokuussa, arvion voi lukea täältä: http://lwbrunch.blogspot.fi/2012/05/sis-delicafen-brunssi.html

   Mielenkiintoista lukea Weegeen versiosta!

   1. Hei, kiitos linkistä! 🙂 Lukaisin läpi ja suurin ero taitaa olla se, että Espoossa tilaa oli ihan valtavasti! Niin ja erikoiskahvi ei kuulunut täällä hintaan. Täytyypäs käydä jossain välissä myös Kalevankadulla.

 3. Aika hyvän näköinen brunssi;pitää muistaa sitten kun olen taas Helsingissä…

  1. Kannattaa käydä piipahtamassa, vaikka onhan näitä hyviä brunssipaikkoja ihan kamalasti! Mahdotonta suositella vain muutamaa. 🙂
   Toivottavasti pääset siellä reissussakin brunsseilemaan!

Vastaa