Muse – Helsinki 10.12.2012

Syy sille, että hankin itselleni lipun Musen Helsingin keikalle, oli Jennifer Lopez. Tarkemmin sanottuna se, että herra Longfield lupautui tulemaan kanssani Lopezin keikalle, jos minä raahaudun hänen mukaansa Musen keikalle. Lopultahan siinä kävi kuitenkin niin, että ystäväni saapui maapallon toiselta puolelta odotettua aiempaa koti-Suomeen (siis se ystävä, joka kanssa olemme fanittaneet J.Lota jo yläasteelta asti), ja herra Longfieldin lippu meni parempaan käyttöön, mahdollistaen sen että kaksi Jensku-fania pääsi nauttimaan illasta ihan kahdestaan.

Muse Helsinki

Muse Helsinki

Muse Helsinki

Mulle ei kuitenkaan käynyt yhtä hyvää tuuria kuin herra Longfieldillä, joten eräänä maanantaina lähdimme Musen keikalla. Herra oli hirmuisen innoissaan – mä en niinkään. Karautimme Areenalle autolla, jota emme olleet ennen tehneet. Homma toimi kuitenkin tosi kätevästi, ja seitsemän euron parkkilippu tuli itse asiassa halvemmaksi kuin kaksi edestakaista seutulippua tupaten täynnä olevassa VR:n junassa.

Mutta eiköhän mennä itse keikkaan. Tähän alkuun on heti pakko sanoa, että huhuhuh mikä veto! Muse oli mulle ennen keikkaa lähes tuntematon bändi (muutamaa radiossa soinutta hittibiisiä lukuun ottamatta). Onhan meillä Musea kuunneltu niin kauan kuin olemme herran kanssa yhdessä olleet, mutta en ole vain reagoinut stereoissa pauhaavaan Museen ennen. Olisi kyllä kannattanut.

Muse Helsinki
Matthew Bellamy
Muse Helsinki
Dominic Howard
Muse Helsinki
Christopher Wolstenholme

Keikka lähti liikkeelle upealla Unsustainable dubstep-biisillä, joka pauhaa auton soittimessa vieläkin tosi tosi kovalla. Musen biiseissä on sellainen hauska piirre, että niitä pitää kuunnella kovaa! Eli kun autossa matkaa myös harmaa karvainen kaveri, ei Musen uutta 2nd Law –levyä voi kuunnella mitenkään.

Illan setistä jäi mieleen tosi monta upeaa biisiä, mutta eniten olen keikan jälkeen kuunnellut Unsustainable-biisin lisäksi biisejä Madness, Follow me ja Panic station. Törkeen hyviä biisejä joka ikinen. Musta taisi tulla keikan aikana aikamoinen Muse-fani.

Muse Helsinki

Muse Helsinki

Tarttuvien biisien, täydellisen äänentoiston sekä Bellamyn upean äänen lisäksi keikalla sai nauttia tajuttoman hienosta lavashowsta, jota tähditti pähee valo- sekä lasershow. Välillä areenan läpi kulki pieniä lasersäteitä kymmenittäin, ja tuntui kuin olisi ollut jossain ihan kummallisessa paikassa vellovien valojen keskellä. Herran mukaan lavashowta on kehuttu kovasti, eikä se kyllä mikään ihme ole. Ja toki erilaiset valot pääsivät parhaiten oikeuksiinsa täysin pimeässä sisätilassa. Luultavimmin Stadikan heinäkuisella keikalla valoshow ei pääse täysin oikeuksiinsa, sillä täällä nautitaan silloin lähes yöttömistä öistä.

Satuimme istumaan tosi hyvillä paikoilla, joten toki niitä kuviakin tarttui kameraan keikan aikana ihan kohtuullisesti (yhteensä reilut 850 kuvaa). Kuvien lisäksi mieleen painettiin tosi hieno ja upea ilta!

Biisilista 10.12.2012 Helsinki

Unsustainable
Supremacy
Hysteria
Panic Station
Resistance
Supermassive Black Hole
Animals
Explorers
Sunburn
Time Is Running Out
Liquid State
Madness
Follow Me
Undisclosed Desires
Plug In Baby
Stockholm Syndrome
Isolated System
Uprising
Knights of Cydonia
Starlight
Survival

Muse Helsinki

Muse Helsinki

Muse Helsinki

Muse Helsinki


«Vuosi sitten: Paimentolaisviitta»

2 Replies to “Muse – Helsinki 10.12.2012”

  1. Hassua, itse olin samalla keikalla miltei eturivissä mutta silti sulla on hienommat kuvat, tuli oikeen kylmät väreet! On myös hieno kuulla että mielesi muuttui keikan myötä, minun on suurena fanina vaikea ymmärtää miten joku ei voi tykätä:-) Olin yksin katsomassa tätä keikkaa, voi kunpa voisi sanoilla ilmaista koko maailmalle sen fiiliksen..

    1. Kiitos ihanasta kommentista! On todella mukavaa kuulla, että kuvani saavat aikaan kylmiä väreitä! WAU. Keikoilla kuvaamisen tärkein ase on nopea sarjakuvaus, jolla saadaan napattua tuhottoman paljon kuvia yhdestä ainoasta tilanteesta. Näin saadaan hyvällä tuurilla edes yksi hyvä kuva aikaan, jossa valot, raajat, ilmeet, soittimet ym. ovat kaikki juuri oikeassa paikassa. Mulle kertyi tältä keikalta kuvia ihan kamalasti..

      Ja jos olet ollut permannolla, niin siellä kuvaaminen on varmasti haastavempaa kuin tilavassa istumakatsomossa, jossa kuvia saa ottaa ihan rauhassa. Tosin eihän keikoilla saisi järkkäreitä edes viedä mukanaan, mutta osaan jemmata kamerani laukkuun jo aika hyvin.. 😉

Vastaa