Me tilattiin paljon sushia!

Palataanpa hetkeksi joulukuun alkuun, tarkemmin sanottuna itsenäisyyspäivään. Meillä on ollut jo vuosia tapana järjestää itsenäisyyspäivän illallinen herra Longfieldin perheelle. Välillä iltaa on vietetty eri teemoilla (esim. Espanja ja liekit) kun taas joskus illallisella ei ole ollut sen kummempaa teemaa, ja ruoaksi on tehty vain jotain hyvää. Tänä vuonna teema saatiin selville kesälomalla, kun kävimme lounalla Tapiolan LN-Sushi Art -ravintolassa. Päätimme tuona sateisena päivänä tilata sushia itsenäisyyspäivän illalliselle. Sushien kanssa päätimme tarjoilla ainakin misokeittoa, johon ihastuimme suuresti kesäisellä lounaallamme.

Illallisen alkupaloista kertoilin jo joulukalenterin luukussa 10 ja jälkkäri käsiteltiin luukussa 11. Myös Keltaiseen keittiöön ilmestyi postaus illasta, eli eiköhän tämän vuotista itsenäisyyspäivää ole käsitelty jo aika kattavati. 🙂

LN-Sushi Art

LN-Sushi Art

Meidän töissä on eräs maailmanmatkaaja joka on hulluna Japaniin (ja sushiin). Juttelin ennen itsenäisyyspäivää hänen kanssaan susheista ja satuin mainitsemaan LN-Sushi Artin, ja arvatkaapas mitä hän sanoi? Hänen mukaansa Tapiolan pikkuisesta sushi-ravintolasta saa Suomen parasta sushia (kuulemma hänen miehensä tekee kyllä vielä parempaa)! Eli en ole ihan turhaan paikkaa ennenkään kehunut.

LN-Sushi Artista voi tilata vaikka minkä kokoisia sushisettejä. Me tilasimme kahdeksan hengen poppoolle 74 sushin Gourmet 3 -paketin, joka sisälsi 50 nigiriä ja 24 makia. Toki susheja voisi syödä enemmänkin, mutta koska tarjolla oli paljon muutakin ruokaa ajattelimme 74 sushin riittävän hyvin. Ja hyvinhän ne riittivät – viimeiset sushit vedettiin ”pakko syödä kaikki pois” -periaatteella, eli hieman pienempikin määrä olisi meille riittänyt.

LN-Sushi Art

Gourmet 3 -paketin hinta on 109 euroa. Hintaan kuuluu inkiväärit, wasabit, soijat, syömäpuikot ja toki ne sushit. Kuljetusbokseista peritään lisäksi kahden euron pantti. Me jätimme boksit itsellemme, sillä ne olivat oikeasti aika kätevänoloiset kakkujen ja muiden ruokien kuljettamiseen. Ravintolalla ei ole kuljetuspalvelua, joten herra Longfield kävi hakemassa sushit muutamaa tuntia ennen vieraiden saapumista. Kuljetuspalvelu olisi kyllä iso plussa ravintolan toiminnan kannalta, joten pieni vinkki sinne ravintolan suuntaan täältä. 🙂

LN-Sushi Art

Ruokapöytämme ei ole kamalan leveä, joten hieman paniikissa jouduimme lähtemään vielä viime hetkillä sushien tarjoiluastioiden metsästysretkelle tajuttuani ettemme saa millään ängettyä susheja nätisti pöytään kaapeistamme löytyvillä astioilla. Suuntasimme siis Ikeaan, josta löysimme  aika nopeasti parikin eri vaihtoehtoa. Ensin ostoskoriin (tai siis siihen keltaiseen kassiin) tarttui kapeita tarjottimia, mutta ne heivattiin pois kun saavuimme kynttiläosastolle. Sieltä silmiimme osui kuvissa näkyvät valkoiset kapeat kynttiläjalustat, joihin sushit asettuivat paremmin kuin hyvin. Kynttiläjalustat maksoivat muistaakseni jotain 4,95 kpl, joten Ikea pelasti jälleen kerran illan!

LN-Sushi Art

Kuvissa pilkottavat jättimäiset pyykkipojat eivät ole jättimäisiä pyykkipoikia, vaan syömäpuikkoja. Bongasin kyseiset puikot ensimmäisen kerran leidien Karisto-reissulla, mutta silloin ne jäivät kauppaan kovan hintansa takia (neljät puikot maksoivat 18 euroa). eBaysta löysin kuitenkin puikot paljon halvemmalla, ja ne ehtivät kuin ehtivätkin itsenäisyyspäiväksi meille asti. Puikoilla oli hirmuisen helppo syödä, joten kenenkään ei tarvinnut ahdistua rikkinäisistä susheista soija-astioissa. Jos jättimäiset pyykkipojat kiinnostavat, löytää ne eBaysta hakusanalla Kikkerland E-Z Chop sticks.

Ja jos jäi vielä epäselväksi, niin sushi oli hyvää, misokeitto oli hyvää, seura oli hyvää, viini oli hyvää ja koko ilta oli oikein hyvä!

LN-Sushi Art

LN-Sushi Art

8 Replies to “Me tilattiin paljon sushia!”

 1. Rupesipas tekemään mieli sushia näitä kuvia katsellessa… Pitääkin ehkä harkita ensi viikolla LN-sushi artissa piipahtamista jälleen.

  1. Niin munkin! Ihan jo kinkun vastineeksi. 😛 Me voitaisiin käydä jo tällä viikolla, vähän niin kuin loman kunniaksi. Nam!

 2. Kätevät tarjoiluastiat, vähän kiinnostaisi, mutta järki sanoo, että kaapeissa on ihan tarpeeksi (tarjoilu)astioita.

  EBay on kätevä ostospaikka, kun tietää mitä etsii.

  1. eBay on kätevä myös silloin kun ei tiedä mitä haluaisi, sen kun alkaa selata tarjontaa läpi, niin yhtäkkiä tietää mitä tarvitsee. 😉 Kamalan vaarallinen paikka!

   Ikea on kyllä pelastanut meidät monta kertaa. Noi ostamamme kynttiläjalustat vievät tosi vähän tilaa kaapista, joten ehkä sun kannattaisi hakea ne ihan vaan varmuudeksi. 😉 Ties vaikka ne olisi tänään jo alessa!

 3. Namskis, näyttääpä extrahyvälle näin kinkkukauden jälkeen. 🙂

  1. Me käytiin tänään sushilla. 😛 Tosin LN-Sushi Art jäi tällä kertaa väliin sillä sushia maisteltiin Jumbossa. Oli hyvää ja ihanaa vaihtelua suklaalle ja kinkulle.

 4. Minullekin tuli hirmuinen sushihimo tätä postausta lukiessa 😀 kiva idea viettää Itsenäisyyspäivää eri teemojen parissa, olisi kiva saada järjestettyä myös itse tuollainen perinne.

  1. Yllättävän kauan meillä tosiaan ollaan jo itsenäisyyspäivää tällä tavoin vietetty. Kyllä sitä voi hyvin jo perinteeksi kutsua. 🙂

   Sushihimon sain itse torstaina selätettyä, ja loppuviikko ollaankin sitten oltu pastahimoissa. 😛

Vastaa