Joulukalenteri 23: Joulunalustunnelmia

Enää yksi yö. Sitten se on taas täällä – joulu.

kynttilä

Vaikka emme hyvien unenlahjojemme ansiosta päässetkään perjantaina nauttimaan joulutunnelmasta Ilmattaren jouluravintolaan, on mukavia joulunalushetkiä vietetty ystävien kanssa. Torstaina joimme glögit Oxygenol-pariskunnan luona ja eilen hörpimme skumppaa ja glühweiniä A&O-pariskunnan kotona. Torstaina tarjolla oli glögin ja maailman parhaiden suklaiden lisäksi poro- ja lohirullia, joihin koukutuin ensimmäisen suupalan jälkeen.

Rullien resepti on kuulemma kotoisin jostain blogista, ja ilmeisesti kaikki tietävät rullat ja niiden ylihelpon ja -nopean valmistustavan. Koska rullat olivat kuitenkin minulle täysin uusi tuttavuus, pääsee niiden resepti joulukalenteripostaukseenkin.

Tuorejuustoiset suupalat

 • Fazerin rullarieskaa
 • 1 pkt ruohosipuli tuorejuustoa
 • graavattua lohta, poron leikkeleitä, naudan paahtopaistia tai -paahtofileetä ym.
 • persiljaa

1. Levitä rullarieskan päälle reilusti tuorejuustoa (yhdestä tuorejuustopaketista riittää kolmeen rullarieskaan).

2. Asettele voidellun rieskan päälle valitsemaasi liha-/kalatäytettä. Mikäli käytät lohta, ripottele rullan sisään tuoretta (tai pakastettua) persiljaa.

3. Rullaa rieska tiukasti lyhyeltä sivulta.

4. Leikkaa terävällä veitsellä noin 1-2 sentin paloiksi.

5. Asettele rullat pystyyn tai lappeelleen tarjottimelle ja ripottele päälle esim. persiljaa.

tuorejuustorullat

Koska innostuin rullista niin kovin, tein niitä viemisiksi lauantaina A&O:n luokse. Kaupasta oli tosin lauantaina kaikki poroleikkeleet loppuneet, joten herra Longfield toi mukanaan naudan paahtopaistia sekä naudan paahtofileetä. Niistäkin valmistui herkulliset rullat, mutta pororulla on silti minun ehdoton suosikkini. Saimme sekä torstaina että lauantaina tuhottua kaikki tehdyt rullat, joka varmasti kertoo siitä, että niistä pitivät kaikki! Ja tarkoitan ihan todella kaikki – rullia popsi tiheään tahtiin myös A&O:n reilun vuoden ikäinen pikkuprinsessa. 🙂 Tässä siis ihan viime hetken vinkki joulupöytään.

tuorejuustorullat

Toimimme lauantaina myös makeistehtaan makutuomareina. A&O olivat tehneet joulupaketteihin omena- sekä glögimarmeladeja sekä toffeeta. Glögimarmeladi maistui sokeroituna ihan kettukarkilta (omenaista maistoin allergian takia vaan tosi vähän), kun taas vähän aikaa parvekkeella jäähtynyt toffee maistui ihanan kermaiselta ja vähän paahteiselta. Enää emme itse taida jaksaa alkaa toffeeta valmistamaan (siis ennen joulua), mutta karamellin tekoa on kyllä pakko jossain välissä kokeilla. Herra Longfield on meidän kodin toffeehullu, ja jotenkin tässä vuosien aikana olen alkanut itsekin kermaiselle toffeelle vähitellen antautua. Eilen maistamani toffee oli ainakin taivaallista.

Saimme toffeeta myös pussillisen mukaamme. Suuntasimme A&O:lta suoraan leffaan, ja meillä oli kyllä koko teatterin parhaat karkit mukanamme! 😛

kynttilä


«Vuosi sitten: Joulukalenteri 23: Tuunaa koirasi joulukuntoon»

4 Replies to “Joulukalenteri 23: Joulunalustunnelmia”

 1. Nam, glögimarmeladi kuulostaa hyvältä, sanoo nim. Kettukarkit rules.

  Tosiaan, enää yksi yö, ihan superia! Rauhallista ja hauskaa joulua Longfieldiin!

  1. Täällä suhisee vielä täysillä imuri, pesukone on pyörinyt koko päivän ja silitysoperaatio saatiin juuri päätökseen. Eli ihan kohta voi alkaa rentoutuminen! Taidan suunnata nyt joululenkille, kun huomenna en sitä ennätä tehdä. Sen jälkeen saunaan ja syömään ja illan päättää pari leffaa. Niin superia! 🙂

   Oikein ihanaa ja tunnelmallista joulua myös sinne!

 2. Toffeeohjeet kuulostavat aina ihanilta, mutta harvoin niissä onnistun, joten ne jäivät pois tämän joulun karkkitehtaan tuotantolinjalta. Glösimarmeladit sen sijaan kuulostavat hauskoilta.

  Tunnelmallista joulua Longfieldiin!

  1. Toffeen kanssa saa kyllä olla tarkkana. Eilenkin ystäväpariskunnan mies keitteli seosta herkeämättä yli tunnin! Juttelu ja rupattelu onnistui onneksi hyvin keittiöpöydän ääressä. 🙂

   Täytyy yrittää ensi vuonna tehdä postaus glögimarmeladeista, ne taitavat olla ihan joulujuttuja kuitenkin.

   Oikein herkullista joulua myös sinne! Täällä aletaan ihan näillä hetkillä rauhoittua ihan tosissaan. *<:)

Vastaa