Joulukalenteri 20: Letitettyä lakua

lakuletti

Kerrankin keksin jotain ihan itse! Oon vähän sellainen, että tuppaan keräämään esim. juuri blogeista kamalasti inspiraatioita, mutta kun mun pitäisi keksiä joku kiva idea itse, mieleen ei tule yhtään mitään. Muiden ideoista kehittelen kyllä omia variaatioita mielin määrin, mutta alkusysäystä kivoille ideoille mun on itse hirmuisen vaikea keksiä. Olin tällainen jo koulussa, matkin sujuvasti muiden maalaus-, savi- ja virkkaustöitä lisäämällä niihin sitten omia juttujani kunhan vain alkuun ensin pääsin.

Kaikille teille, jotka pystytte päänne sisällä suunnittelemaan ruokareseptejä, nostan hattua. Mun on noudatettava reseptejä pilkun tarkasti ja hermostun suunnattomasti jos multa puuttuu jokin ainesosa, en nimittäin tiedä yhtään millä puutoksia voisi korvata. Olen siis omalla tavallani kamalan idearikas mutta toisaalta taas ihan ideaköyhä.

lakuletti

Mutta seuraava idea on mun keksimä! Ja olen siitä ylpeä. Letitetty laku – voiko omaperäisempää ja herkullisempaa ideaa edes saada? Käytin letittämääni lakua viikonloppuna serviettikoristeena. Yhdistin lakulettiin punaista ja mustaa Snören lakunarua ja letitin niitä ihan samalla tavalla kuin hiuksia letitetään. Tein aluksi muutaman ohuemman letin kolmella lakulla, mutta kauneimmat lakuletit sain aikaan kuudella lakunarulla.

lakuletti

Kiedoin yhden lakuletin myös horseradish-kastikepurkin ympäri, ja uskokaa kun sanon, että lakuletti koristaa purkkia vieläkin! Serviettikoristeille ei käynyt yhtä hyvin, ne popsittiin nimittäin suihin jouluaterian päätteeksi. 😛 Parhaalta lakuletti maistui niin, että siihen teki kamalan paljon solmuja. Näin suuhun saattoi puraista isoja ja muhkeita solmuja. Nam!

Jos päätätte ruveta letityshommiin ja törkkäätte lakulettejä joulupöytään, voin vannoa, että riemuhan siitä repeää kun ilmoitatte ruokailun päätteksi, että serviettikoristeet saa syödä. Lapset (ja lapsenmieliset) ainakin ilahtuvat!

lakuletti

7 Replies to “Joulukalenteri 20: Letitettyä lakua”

 1. Ihana idea! Mäkin haluan pureskella lakulettejä ruokailun päätteeksi.

  1. Sitten vaan töiden jälkeen lakuostoksille! 😉 Joulupöytään voisi tehdä lettejä käyttämällä vain punaista lakua, jos toi musta tuntuu liian mustalta.

 2. Mainioita! En vaan osaa letittää…

  1. Miehet..! 😉

   Voit kelata videon suoraan noin minuutin kohdalle ja alkaa harjoitella. Mukavia letitysthetkiä. 🙂
   http://youtu.be/SuHhmebbeO8

 3. Hauska idea!

  1. Kiitos! Kerrankin mulla välähti. 🙂

 4. Hauska idea! Mies lakuhulluna ainakin rakastaisi.

  Minä vaihtelen (uhka)rohkeasti aineksia lennosta, jos kaikkea ei kotoa löydy. Lopputulos ei yleensä muut huonommaksi.

Vastaa