Joulukalenteri 15: Salutorgetin brunssilla jouluostosten lomassa

Yritimme pitkään saada kahden mammalomalaisen kanssa sovituksi sushibrunssitreffit Tokyo55-ravintolaan. Yhtäkään lauantaita emme kuitenkaan saaneet sopimaan yhteen, joten lopulta lauantaitreffit oli pakko heivata tulevaisuuteen ja vaihtaa treffipäivä sunnuntaille. Sushibrunssia on tarjolla tällä hetkellä vain lauantaisin, joten sekin piti tällä erää unohtaa ja keksiä tilalle joku toinen brunssi.

Toinen mammalomalainen ehdotti Klaus K –hotellin Ilmattaren brunssia, jonne minä olisin lähtenyt vaikka siltä seisomalta, mutta epäonneksemme suunnitellun sunnuntain pöytävaraukset olivat täynnä. P*ska. Muutamien sekoviestien jälkeen saimme kuitenkin lopulta sovituksi ja varatuksi pöydän kolmelle leidille Salutorgetin sunnuntaibrunssilta. Olen itse käynyt Salutorgetin brunssilla ennenkin, ja tiesin brunssin olevan hirmuisen laadukas ja juuri sopiva kolmelle kuoharilasia kilistelevälle leidille.

Salutorget brunssi

Eräänä hirmuisen kauniina joulukuisena sunnuntaina me sitten näimme Salutorgetin eteisessä kello 11.58. Takit jätimme narikkaan ja sitten meidät jo ohjattiinkin kivaan pöytään ravintolan takaosaan. Päätimme tilata brunssin kaveriksi skumpat, joita sitten kilistelimme joulun, shoppailun ja ties minkä muun kunniaksi. Skumppa oli muuten tosi hyvää, sen merkki oli Freixenet Cordon Negro Brut, ja kyseistä kuplivaa juomaa voisin mieluusti lipittää myös joskus tulevaisuudessa. Slurps!

Salutorget brunssi

Kilistelyjen ja ensimmäisten kuulumisten vaihtamisen jälkeen ryntäsimme (lue: kävelimme sivistyneen leidimäisesti) alkupalapöydän kimppuun. Buffetpöydän ääreen oli kertynyt jokusen verran jonoa, mutta aika nopeasti pääsimme kuitenkin lautasiamme täyttämään. Alkupalapöydän parasta antia olivat jokirapusalaatti, karpaloleipä, sienisalaatti sekä valkosipulisillit.

Salutorget brunssi

Salutorget brunssi

Koska yritin esittää hienoa leidiä jätin alkupalat vain yhteen hakukertaan (niin tekivät myös mammalomalaiset), ja niin me sitten jäimme juorujen vaihdon yhteydessä odottamaan pääruokia. Salutorgetissa oli meidän brunsseilun aikana tarjolla kahta eri pääruokaa – ankankoipea sekä kuhawallenbergia. Minä otin ankkaa ja muut leidit kuhaa. Pääruokien tullessa pöytään sai ankka-annokseni kateellisia katseita, ja olihan se myös hyvää, vaikkakin suolaa olisin halunnut kvaak-linnun koiven päälle ripotella (en kuitenkaan suolaa tarjoilijalta pyytänyt). Kuha-annokset olivat vähän oudot, kalasta ei näkynyt jälkeään, ja annos oli enemmänkin kalamureke kuin kalapihvi. En nyt muista olivatko mammalomalaiset tyytyväisiä annokseensa, taisimme tässä välissä jutella jostain niin kiinnostavasta asiasta, että jäi tyystin kysymättä miltä kuha-annokset maistuvat.

Salutorget brunssi

Salutorget brunssi

Pääruokien jälkeen oli vuorossa brunssin paras osuus – jälkkäripöytä. Tällainen makealle ihan-vaan-vähän perso ihminen innostuu aina jälkkäripöydän antimista eniten. Tällä kertaa tarjolla oli maistuvaa porkkanakakkua, suloisen väristä vispipuuroa, juustolajitelma kekseineen sekä ihan päheen hyvää suklaapannacottaa. 😛 Jälkkäreitä (varsinkin suklaapannacottaa) olisin oikeasti halunnut hakea lisää, mutta koska mammalomalaiset asettelivat aterimensa ensimmäisen jälkkärisatsin jälkeen sellaiseen asentoon, että nyt riitti, en millään kehdannut nousta toiselle jälkkärikierrokselle.

Salutorget brunssi

Syömisen jälkeen pölötimme pöydän ääressä vielä tovin ja reilun kahden tunnin brunsseilun jälkeen suuntasimme kukin omille tahoillemme tekemään joululahjaostoksia. Mun piti hakea ihan vaan muutama juttu, ja olin aika nopeasti valmis lähtemään kotiin. Masu täynnä ja mieli iloisena köröttelin sitten kotiin. Oikein ihana leidien hetki tämäkin brunssi jälleen oli. 🙂

Jos teillä on vielä jouluostoksia tekemättä, niin suosittelen lämpimästi tekemään pöytävarauksen jollekin brunssille huomiseksi – ostokset käyvät varmasti kuin tanssi maittavan ja rauhallisen brunssin jälkeen! Sekopäisiä paniikkihetkiä viimeisten lahjojen kanssa toivottelee Huli, joka on hommannut jo ihan jokaikisen lahjan (paitsi pari suklaarasiaa). 😉


«Vuosi sitten: Joulukalenteri 15: Papá Noel de fresa & Sombreros de Papá Noel»

4 Replies to “Joulukalenteri 15: Salutorgetin brunssilla jouluostosten lomassa”

  1. Kah, en tiennytkään, että Salutorgetistakin saa brunssia, laitan vinkin korvan taakse.

    1. Laita ihmeessä korvan taakse! Vaikka kannattaa kyllä ensin mennä Ilmattareen (se on kuitenkin vieläkin parempi). 🙂

  2. Olen tuosta brunssista kuullut paljon hyvää, täytyt kokeilla jossain vaiheessa.

    1. Kyllähän täällä toimii ihan kaikki. Ilmapiiri ja paikka on ihana, kuten myös ruoka ja palvelu. Eli ei voi kuin kehua. 🙂

Vastaa