Joulukalenteri 12: Huopapallokuusi

Mulla taitaa olla menossa joku pallokausi, sillä niin koti kuin blogikin on viime aikoina täyttynyt erilaisilla palloilla, on ollut jääpalloja jäälyhdyssä, juustopalloja itsenäisyyspäivänä ja nyt vuorossa olisi huopapalloja huopapallokuusessa!

huopapallokuusi

Huopapallokuusen idea lähti yli vuosi sitten eräästä blogista – yllätys yllätys. Blogin nimestä mulla ei ole mitään muistikuvaa, mutta se taisi olla espanjalainen tai sitten jenkkiläinen sivusto (niistä mä yleensä ihanimmat ideat nappaan). No oli miten oli, värikäs huopapallokuusi jäi kummittelemaan päähäni hyvinkin tiukasti. Mulla on oudon intensiivinen suhde huopapalloihin, satunhan pitämään huopapallokoruista kuten myös maailman söpöimmästä matosta, joka on tietenkin tehty huopapalloista. Uhosin kovaan ääneen jossain välissä, että Pinocchio huopapallomatto tulee asettumaan meille joskus ihan pysyvästi, ja nyt se päätös on sitten tehty – matto tullaan näkemään Huli-Villan lattioilla (vaikka maton paikasta ei ole vielä mitään ajatusta).

Mutta ennen kuin pääsen asettelemaan huopapalloista tehtyä mattoa uuteen kotiimme, on aika tutkailla tarkemmin meidän nykyisen kodin seinällä roikkuvaa värikästä huopapallokuusta. Aloin jo viime talvena miettiä mistä saan käsiini aika kasan isoja huopapalloja. Ajattelin jossain välissä tekeväni ne itse, ja olin jo kysellyt eräältä käsityöihmeeltä miten huopapallon huovutus onnistuu. Homma kuulosti kuitenkin sen verran isolta urakalta, että oli pakko alkaa miettimään muita vaihtoehtoja. Kyllähän mä nyt yhden kaulakorun verran olisin niitä palloja huovuttanut, mutten ikimaailmassa 170 kappaletta!

huopapallot

Pyöriskelin eräänä loppukesän päivänä netin ihmeellisessä maailmassa ja löysin muutaman suomalaisen nettikaupan, jotka myivät huopapalloja yksittäin ja isommissa ryhmissä. Mielessäni oli kuitenkin ISO huopapallokuusi, enkä millään ollut valmis maksamaan yhdestä pallosta melkein euroa.. Nettisurffailu siis jatkui, ja lopulta eksyin eBayn sivuille. Kirjoitin reippaasti hakukenttään felt balls ja siihen ne sitten ilmestyivät, ja puolen tunnin päästä olin tilannut ISON kasan ISOJA huopapalloja (aidosta villasta tehtyjä) suoraan Puolasta. Hintaa värikkäille palloilleni tuli postikuluineen vain noin 50 dollaria!

huopapallokuusi

huopapallokuusi

Tositoimiin huopapallojen kanssa päästiin viikonloppuna. Pujottelin vaaleaan juuttinaruun isolla neulalla lähes kaikki huopallot, ja lopputuloksena oli reilut 6 metriä pitkä naru, jossa nökötti aika paljon erivärisiä palloja. Mulla ei vielä viikonloppuna ollut hienolle joulukoristeelle paikkaa selvillä, mutta tiistaina se varmistui, ja nyt meidän tietokonehuoneen seinällä majailee aika pähee huopapalloinen kuusi! 🙂

huopapallokuusi

8 Replies to “Joulukalenteri 12: Huopapallokuusi”

 1. Superihana!!!

  1. Jooo-oo, tiedän! 😉

   Ja ensi vuonna meidän uudessa kodissa se pääsee ihan paraatipaikalle (niin, että KAIKKI voivat ihaille ja ihmetellä sitä). 🙂

 2. Moi! Mikä mahtoi olla tuo myyjän nimimerkki, jolta ostit nuo huopapallot ebaysta? Näyttävät hyvältä värimaailman osalta, joten luulisin rohkenevani tilata samalta myyjältä.. Joidenkin myyjien pallot kun näyttävät hivenen epäilyttäviltä..

  1. Moi Emilia! Myyjän nimimerkki on my-inspiration. Voin kyllä suositella häntä lämpimästi! Pallot ovat laadukkaita ja palvelu oli todella hyvää.

   Tässä vielä linkki suoraan hänen ”kauppaansa”. Huopapalloja näytti olevan edelleen myynnissä. 🙂 Mulla oli muuten kaikista isoimpia palloja (halkaisija n. 3 cm).
   http://www.ebay.com/sch/my-inspiration/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ipg=&_trksid=p3686

 3. Moi! Oliko nuo pallot kuinka tiiviitä? Ajattelin, että jos tilais niitä pienempiä palloja ja tekis niistä maton 🙂 Sitä kuitenki tallataan nii ei sais heti ”lässähtää” jalan alle :p

  1. Heippa Elisa!

   Tilaamani pallot olivat tosi tiiviitä, sai käyttää miehisiä työkaluja, että sai neulan läpi. 🙂 En usko, että laatu on muuttunut, joten tilaamaan vain! Meillä on huopapallomatto pikkuvessassa, se on kerännyt kovasti kehuja. 🙂

 4. toi vie muuten ihan kiistattomasti kruunun koko vuoden parhaasta kuusesta 🙂 Aivan mahtava idea!

  1. Kiitos!! Oli siinä aika väkerrys. 🙂

Vastaa