Joulukalenteri 10: Glögi-royal & suklaa-suolapähkinävaahtokarkit

Perjantaina meillä vietettiin ihan tavattoman ihana itsenäisyyspäivä. Ja turha väittää, että itsenäisyyspäivä olisi ollut torstaina, sillä meillä sinivalkoiset kynttilät paloivat vasta perjantaina 7.12. samalla kun kahdeksan hengen porukka istui alas syömään meidän suhteellisen ahtaaseen keittiöön.

glögi-royal

Ennen kuin porukka ahtoi itsensä puutarhapenkkiin sekä eriparisiin keittiön tuoleihin, oli kuitenkin aika nauttia tervetulomaljat pienten alkupalojen kanssa olohuoneen puolella. Kokkaamamme alkupalat sopisivat hirmuisen hyvin myös muihin jouluisiin juhliin, puhumattakaan hirmuisen maukkaasta glögi-royalista, joka hurmasi omat makuhermoni täysin. Eli tämänpäiväisestä joulukalenterista paljastuu resepti yhteen jouluiseen juomaan sekä yhteen jouluiseen alkupalaan. Olkaapa hyvä!

Glögi-royal kanelitangolla

 • 1 osa valmista glögiä (kylmänä)
 • 3-4 osaa viilennettyä Kir Royal -kuohuviiniä
 • kanelitankoja

1. Laita lasin pohjalle kanelitanko.

2. Kaada päälle ensin glögi ja sen jälkeen kuohuviini (myös ”tavallinen” skumppa käy).

3. Nauti heti.

glögi-royal

Suklaa-suolapähkinävaahtokarkit

 • 1 pussi vaahtokarkkeja
 • 200 g Fazerin sinistä
 • suolapähkinöitä
 • kookoshiutaleita koristeluun

1. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa metallisessa kulhossa.

2. Kastele vaahtokarkin toinen pää kevyesti sulaan suklaaseen ja sen jälkeen kevyesti rouhittuihin suolapähkinöihin.

3. Nosta herkkupalat tarjottimelle, ja ripottele pintaan kookoshiutaleita. Nosta vaahtokarkit kovettumaan jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi ennen tarjoilua.

vaahtokarkit

Lisää tunnelmia ja reseptejä on tulossa mukavasta illasta myöhemmin. Uskoisin (ja myös salaa toivoisin), että Keltaiseen keittiöönkin ilmestyy jossain välissä postaus tämänkin vuoden itsenäisyyspäiväillastamme.

Tämän vuoden lopulla on tullut vietettyä perheen, sukulaisten ja ystävien kanssa tosi paljon ihania hetkiä – ja sehän on vain ihanaa, tätä lisää! Muutamista ystävieni kanssa vietetyistä hetkistä kuulette tarkemmin sitten joulukalenteripostausten jälkeen, tiedossa olisi ainakin eräs leidien kesken vietetty brunssihetki sekä tosi makeat kuppikakkukestit. Eikä tule unohtaa vielä edessä olevaa Kemer-iltaa, johon tulee osallistumaan kolme oikein leidimäistä leidiä. : )

Joten muistakaahan viettää aikaa sellaisten teille tärkeiden ihmisten kanssa, heistä kannattaa pitää ehdottomasti kiinni! ♥

glögi-royal

10 Replies to “Joulukalenteri 10: Glögi-royal & suklaa-suolapähkinävaahtokarkit”

 1. Nää oli molemmat niin hyviä että huhhuh! Juoma oli samaan aikaan sekä raikasta että jouluista ja vaahtokarkkisuupaloja tuli napsittua suuhun ihan urakalla. Ja kyllä, Itsenäisyyspäiväpostaus ilmestyy tällä viikolla! Luonnos on jo tehty, viimeistelyn teen sitten kun eilen iskenyt flunssa vähän hellittää ja aivot alkaa taas toimia kunnolla. 🙂

  1. Loistavaa, että postaus on tuloillaan. 🙂

   Paranemisia sinne, toivottavasti raaka kala ei ole flunssan takana. 😉 Tosin harvoin se flunssaa aiheuttaa, taitaa useamminkin olla vähän erilaiset taudit silloin kyseessä. No joo, lopetan tähän. 🙂

 2. Suolaisen ja makean yhdistäminen on pop, solapähkinä nostaa ihanasti suklaan makua.

  Täytyykin miettiä tuota glögicocktailia, tiedossa kun taitaa olla ainaki kahdet jouluruokailut, jotka järjestän.

  1. Yhdistelmä oli kyllä varsin maukas! Ja vaikka olenkin pähkinäallergikko uskalsin maistaa muutaman herkkupalan. 😛

   Glögi-royal oli myös hirmuisen hyvää, suosittelen kyllä tarjoamaan perinteisen glögin sijasta tätä jouluista juomaa näinkin. Aika fiini ja tyylikäs yhdistelmä minusta. 🙂

 3. Ohhoh, kanelia ja kuohuvaa samassa lasissa, miltä tämä maistui?

  1. Hyvältä, tosi hyvältä! Sitä kehuivat muistaakseni kaikki. 😛

   Skumpan pitää olla kylmää ja juoma pitää tarjoilla heti, jotta se on varmasti viileää. Voisihan lasiin kyllä törkätä muutaman jääpalankin.

   1. Joo, kaneli on varmasti sen verran tuhtia maultaan, että jotain jäänraikasta pitää olla seassa.

    1. Ei se kaneli oikeastaan edes maistunut, ehkä enemmänkin sen tuoksun vaan tunsi nenässä. Varmaan jos sen antaisi juomassa oikein muhia niin makuakin kanelitangosta irtoaisi enemmän. Nyt oli lähinnä sellainen joulufiilistely juttu. 🙂

 4. Mitäs mahtaa olla kir royal -kuohuviini 😀

  1. Kir Royal on valitettavasti poistunut Alkon valikoimasta tämän vuoden helmikuussa. Se on kyllä todella harmi, kyseinen kuohari oli meidän hääskumppanakin.. Tässä vielä linkki, josta näet minkälainen pullo oli kyseessä (http://www.viinikartta.fi/viini/Kir%20Royal/313717), jos siihen sattuu törmäämään vaikka ulkomailla!

Vastaa