Joulukalenteri 5: Hunajaista munajuustoa

”Mistä sinä pidät eniten maan päällä Puh?”
”No jaa”, Puh sanoi, ”Mistä minä pidän eniten…”

Ja sitten hänen täytyi miettiä hetken.
Sillä vaikka oli kauhean ihanaa syödä hunajaa,
oli kuitenkin se hetki,
juuri ennen syömisen aloittamiseta,
parempi kuin itse syöminen.

– Nalle Puh

Ruska munajuusto

Oih ja voih – suussani maistuu vieläkin tätä kirjoittaessa äsken popsimamme samettisen pehmeä Kolatun Ruska paistettu munajuusto. Nappasimme juustoa Habitare-messuilta pari pakettia mukaamme ja olen pihdannut viimeistä pakettia jääkaapin perällä ihan vain tätä blogin joulukalenteria varten. En tiedä miten pystyinkään tähän tajutonta itsekuria vaativaan tehtävään, mutta välillä pieni ihminen pystyy isoihin tekoihin (pieni-sanalla en sitten viittaa omaan fyysiseen kokooni).

Kolatun Ruska -juustosta ei löytynyt netistä paljoakaan tietoa, mutta sen verran onnistuin infoa kaivamaan, että osaan sanoa munajuuston omaavan pehmeän ja miedon maun. Olisinhan minä itsekin tuon osannut sanoa, mutten ehkä ihan noin hienoilla sanoilla. Olemme popsineet kyseistä juustoa herra Longfieldin kanssa nyt kaksi pakettia, ja molemmilla kerroilla olemme paistaneet leikkaamamme juustopalaset hunajassa pannulla. Kun juustopalaset ovat saaneet ylleen väriä, on ne kipattu tarjoiluastioihin. Koko komeuden päälle täytyy vielä kaataa iso loraus hillahilloa, joka kruunaa juuston ja siinä muhivan hunajan maut todella upeisiin sfääreihin.

Ruska munajuusto

Meillä on hillona Klaus K -hotellin vastaanottoaulan pienestä putiikista ostettu Lapin hillahillo. Hillahillo maistuu yksistään aika ällöltä, mutta juuston kaveriksi se sopii paremmin kuin hyvin.

Annan nyt tähän loppuun vielä ihan ilmaisen vinkin – tarjoilkaa tätä herkkua perheellenne, sukulaisillenne, ystävillenne ja tuttavillenne kun he saapuvat tässä joulun alla kyläilemään luonamme. Uskoisin, että kukaan ei voi vastustaa Ruska-juuston, hunajan ja hillahillon jumalallista liittoa.

Ja hei, tässäpä on vielä toinen ilmainen vinkki – pakatkaa joulupakettiin tarvikkeet tätä herkkua varten, välipäivinä juustoherkku maistuu varmasti yhdelle jos toisellekkin!

p.s. Lisäsin juuri blogin facebook-sivuille infoa ensi viikolla järjestettävästä tuoksuystävänmyynnistä. Kurkkaa tarkemmat tiedot naamakirjasta!

2 Replies to “Joulukalenteri 5: Hunajaista munajuustoa”

  1. Vitsit että näyttää hyvältä tuo rapea paistokuori!

    1. Voit varmaan arvata kuinka hyvältä se maistuu! 😛

Vastaa