Joulukalenteri 4: Muhkea lahjatoivelista

Tuntuu vähän itsekkäältä kirjoittaa omista joululahjatoiveista heti tähän joulukalenteripostausten kärkipäähän, mutta antakaa kun kerron tähän syyn (tai siis syypään). Syypää on herra Longfield. Hän on kysellyt jo viikkotolkulla mitä tahdon joululahjaksi ja milloin teen postauksen omista joululahjatoiveistani, jotta hän pääsee suorittamaan joululahjaostoksia. Eli tottelen tätä kirjoittaessani vain käskyä. Olen saanut joululahjatoivekyselyitä myös äidiltäni sekä siskoltani, joten heitäkin voi syyttää itsekkäästä käytöksestäni.

Itse olen ollut tänä vuonna lahjojen hankintojen kanssa ajoissa liikkeellä. Suurin osa lahjoista on jo hommattu, ja ne joita ei ole vielä ostettu on kyllä suunniteltu valmiiksi. Lahjojen antaminen on niiden saamisen ohella tosi kivaa puuhaa, ja uskon onnistuneeni tämän vuoden hankinnoissa hyvin. Muutama loistava idea jouduttiin kyllä vaihtamaan toisiin, sillä jotkin jutut olivat vain totaalisesti loppuneet.

Mulla on muuten tapana kerätä puhelimeni muistiinpanoihin lahjalistoja. Yksi lista pitää sisällään omat toiveeni, mutta kyllä sieltä löytyy myös pitkä lista muille keksimistäni lahjaideoista. Synttäreiden, valmistujaisten tai joulun lähestyessä lista on hirmuisen kätevä – sen kun vaan etsii listalta lahjansaajan nimen ja alkaa selata vuoden mittaan kertyneitä ideoita läpi.

Mikäs mua sitten haluttaa ja himottaa tänä jouluna? Seuraava kollaasi kertokoot tarkemmin sen.

lahjatoivelista

Kollaasiin tuli nyt laitettua ”hieman” isompia toivomuksia, mutta mukaan mahtuu toki myös pienempiä juttuja, kuten vartalovoiteita, saippuoita, kirjoja (esim. Tieto-Finlandia voittaja ja erilaiset resepti- sekä valokuvauskirjat), koruja sekä Maku-lehden vuosikerta. Kollaasin tuotteista suurimpia himotuksia teettää niittikengät, 24h sarjan valkoiset astiat, kameralaukku, karhulakanat sekä ilmakiharrin. Siskolleni olen vinkannut 24h astioista ja päheistä niittikengistä herra Longfield on kuullut jo kohtuullisen paljon (joten niitä on varmaan turha muiden alkaa ostaa). 🙂 Kameralaukku on arvokas, ja sen taidan ostaa itse joulun jälkeen (jos pukki törkkää tililleni muutamia pennosia).

Föönaamisen jaloa taitoa en ole oppinut millään.. Tämän uuden long bob –tukan kanssa föönaus on kuitenkin lähes välttämätöntä, joten ajattelin ilmakihartimen sopivan siihen hommaan parhaiten, onhan siinä se harja ja ilma yhdessä ja samassa välineessä. Toivomani ilmakiharrin on vielä sellainen itsestään pyörivä, joka helpottaa hommaa toivottavasti entistä enemmän. Rowentan ilmakiharrin olisi siis tosi kiva, haluttu ja tarvittu kapistus.

Lahjakortit, ja raha yleensä, ovat aika tylsiä lahjoja. Itse nautin kuitenkin niin suuresti alennusmyyntien hulinasta, että muutama lahjakortti (vaikkapa Marimekolle ja Stockmannille) tekisi minut hirmuisen onnelliseksi. Ja koska joulun aikaan on tiedossa ihana 11 päivän loma, olisi mulla hyvää aikaa tonkia parhaat alelöydöt heti välipäivinä. Ja hei muistattehan, että rakastan brunsseja! Brunssilahjakortit ovat myös enemmän kuin tervetulleita, varsinkin jos lahjanantaja lähtee brunssille mukaan. 🙂


«Vuosi sitten: Joulukalenteri 4: Joulukortit vuosimallia 2011»

6 Replies to “Joulukalenteri 4: Muhkea lahjatoivelista”

 1. Tosi hyviä lahjatoiveita, ottaisin erityisen suurella ilolla tuon kameralaukun ja karhulakanat!

  1. Noiden lisäksi niittikengät on top-listalla. 🙂 Karhulakanat täytyy hommata viimeistään sinne meidän uuteen kotiin, vaikka itselle tuparilahjaksi.

   By Nordin lakanat ovat ihan käsittämättömän pehmeitä. Hiplailin niitä aika kovasti Habitare-messuilla (josta lakanoita ei harmikseni voinut ostaa..).

 2. Katriina says: Vastaa

  Kameralaukku on ihan huikean ihana, sen minäkin tahtoisin:)
  Aikamoinen wishlist, toivottavasti joulupukki lukee sen.

  1. Joo eihän tästä todellakaan ole kaikkea tarkoitus saada! Oli vaan kiva listata tän hetken himotuksia. 🙂 Kunhan noi kengät saan niin olen jo tosi tyytyväinen. Ja laukkuun laitan sitten omia veronpalautuksia mukaan, se on kyllä hirmuisen upea. 🙂

 3. Kun blogiasi lukee, herää ajatus miten sinulla on aikaa käydä toissä kun puuhaat niin paljon! 😀 Saatko blogisi kautta tuotelahjoja?

  1. Oon tosi reipas! 🙂 No ei, yleensä postauksia on liuta valmiina, eli en kirjoittele niitä joka päivä. Poikkeuksena ovat kyllä nyt tämä joulukalenteripostaukset, niitä on väännetty keskellä yötä arki-iltoinakin.. Huhuh. Onneksi kohta loppuu! 🙂

   Tuotelahjoja ym. saan vähän. Muutamilta firmoilta on tullut yhteydenottoja, mutta niistä kyllä kerrotaan täällä aina selvästi! Eli mitään piilomainontaa en harrasta, blogin ideana on kirjoitella omia juttuja omalla tyylilläni. 🙂

Vastaa