TOP 50 ravintolat vuonna 2012

Bistroutuminen on päivän trendi: matala kynnys, mutkattomuus, rentous, laadukkaat raaka-aineet ja niiden monipuolinen hyödyntäminen ja hyvä hinta-laatu -suhde on se juttu.

Tänä vuonna valittiin kahdeksannen kerran Suomen 50 parasta ravintolaa. Viime vuonna ihmettelin sitä, että listalta puuttuu G.W. Sundmans – mutta eipä puutu enää! Tämä vuosina 1988-89 ravintolatoimintansa aloittanut ravintola löytyy tänä vuonna listan sijalta 16.

Toinen iloinen yllätys on blogissanikin tuhottomasti kehuja saanut Bistro O Mat. Kirkkonummelainen bistro nousee suoraan sijalle 18, ja en ihan totta voisi olla iloisempi nähdessäni tämän ihanan, ystävällisen ja lämpimän bistron juuri tällä listalla. Tuhottoman paljon onnitteluja Kirkkonummelle! Bistro O Matin lisäksi aloin hihkua onnesta kun bongasin listan sijalta 43 Gastonen. Tätäkin ravintolaa (ja varsinkin sen härkäpastaa) on tullut ylistettyä vähän liikaakin, mutta en mä ihan väärässä ole voinut olla koska tämä suloinen pikkuinen ravintola nousee Suomen parhaimmistoon! Jei!

kuvat: http://weheartit.com

Listalta täytyy vielä nostaa esiin porvoolainen Bistro Sinne, jonka brunssilla meidän on pitänyt käydä kesästä asti. Sinnen takahuoneessa häärää ainakin jossain määrin Sikke Sumari, joten kyllähän tämä porvoolainen brunssi on pakko jossain välissä käydä koemaistamassa.

Mutta tässä olisi koko lista kaikessa komeudessaan! Kyllähän meillä aika paljon on hyviä ravintoloita vielä läpikäymättä (käydyt paikat on tuttuun tapaan boldattu), mutta syytän siitä brunsseja, joiden takia ravintoloihin tulee lähdettyä päivälliselle/illalliselle aika harvoin.

Ja hei, kertokaahan ihmeessä teidän lemppariravintola! Eihän sitä koskaan tiedä jos lopetan brunsseillut ja alan illallisten testaajaksi. 🙂

1. Olo, Helsinki
2. Muru, Helsinki
3. Farang, Helsinki
4. Chez Dominique, Helsinki
5. Savoy, Helsinki
6. Gaijin, Helsinki
7. Mami, Turku
8. Chef & Sommelier, Helsinki
9. Ravinteli Bertha, Tampere
10. Sergio´s, Turku
11. Bistro Sinne, Porvoo
12. Ateljé Finne, Helsinki
13. Luomo, Helsinki
14. Demo, Helsinki
15. Nokka, Helsinki
16. G.W. Sundmans, Helsinki
17. Smör, Turku
18. Bistro O mat, Kirkkonummi
19. Spis, Helsinki
20. Boulevard Social, Helsinki
21. Tintå, Turku
22. Hella & Huone, Tampere
23. Kuurna, Helsinki
24. Ravintola C, Tampere
25. Postres, Helsinki
26. Kosmos, Helsinki
27. Juuri Keittiö & Baari, Helsinki
28. Sea Horse, Helsinki
29. Ravintola Os, Kuopio
30. Salutorget, Helsinki
31. Näsinneula, Tampere
32. Aito, Helsinki
33. Strindberg, Helsinki
34. Carelia, Helsinki
35. Kolme Kruunua, Helsinki
36. Tertin kartano, Mikkeli
37. Pinella, Turku
38. Musta Lammas, Kuopio
39. Trattoria Rivoletto, Helsinki
40. Sunn, Helsinki
41. Lupolo, Helsinki
42. Patrona, Helsinki
43. Gastone, Helsinki
44. Teatterin Grilli, Helsinki
45. Pure Bistro, Helsinki
46. Pöllöwaari, Jyväskylä
47. Grotesk, Helsinki
48. Nautical, Maarianhamina
49. Gastropub Tuulensuu, Tampere
50. Uleåborg 1881, Oulu


«Vuosi sitten: Ponnarit, pinnit, klipsit ym. järjestykseen ja heti»

6 Replies to “TOP 50 ravintolat vuonna 2012”

 1. Onpa jäänty paljon noista ihan Helsinginkin ravintoloista kokeilematta, mutta aika monessa on vuosien varrella tullut käytyäkin; Murussa, Nokassa, Sundman’silla, Postresissa, Kosmoksessa, Sea Horsessa, Rivoletossa, Aitossa, Lupolossa, Juuressa, Gastonessa, Groteskissa ja Tertin Kartanossa.

  Murusta pidin paljon (tosin oli ärsyttävää kun ruokaistaa ei tuota, vaan tarjolija vain kertoi ruoista ja ohjaili aika vahvasti kolmen ruokalajin menun suuntaan). Groteskissa oli ihan hyvä ruoka, mutta ne pitänyt sisustuksesta ja palvelukin ontui. Lupolo oli symppis korttelikuppila joka yllätti ruoan tasolla.

  1. Murussa kävi juuri yksi mun työkaveri ja kehui paikkaa paljon. Murun nimi on vielä sen verran söde, että sinne on pakko oma muru joskus viedä. 😉

   Postressiin meillä oli syyskuussa jo pöytävaraus, mutta ei sitten jaksettu lähteä sinne, oltiin vähän pösilöitä. Lupolon laitan myös ylös, kommenttisi kuulosti sen verran hyvältä. 🙂

 2. Joukossa on monta suosikkia, mutta listalta puuttuu uusin ihastukseni, nimittäin Krunikasta löytyvä ask. Se on aivan ihana. Ruoka, viinit, tunnelma, palvelu. Kuuluisi kympin kärkeen.

  1. Kiitos vinkistä! Kurkkasin Askin nettisivut ja vaikka ne olivat vähän oudot, niin ruoka vaikutti kyllä hyvältä. Tänne on jossain välissä päästävä.

 3. Omat suosikkini ovat kyllä Sunn ja Muru. Tänään on työpaikan pikkujoulut, suunnistetaan meikkauksen (vähänkö jee 😀 ) jälkeen Salutorgetiin syömään.

  1. Teillä ei taida olla paljon miehiä töissä? 😉 Aika ihana lisä pikkujouluihin!

   Salutorget on tosi jees, mä oon ollut siellä kyllä vaan brunssilla, mutta se vakuutti ihan tarpeeksi. Muruun on nyt pakko päästä, sitä on kehuttu niin paljon joka tuutissa.

Vastaa