Leidit Karistossa

Viime perjantaina lähdimme työkaverin kanssa töistä pikkaisen normaalia aikaisemmin. Suunnaksi otimme Kariston, jossa asustelee eräs vanha työkaveri, jonka luokse suuntasimme leidien pikkujouluihin. Ei ne pikkujoulut kyllä kamalasti pikkujouluja muistuttaneet – ei ollut punaisia mekkoja tai glitteriä silmissä, sen sijaan oli paljon shoppailua, juoruja, hyvää ruokaa, paljon viiniä (se kuuluu kyllä pikkujouluihin), korujen tekemistä, pyykkipoikien kolvausta sekä joulukinkkua! Me ihan totta syötiin tän vuoden ekat joulukinkkusiivut sinapilla.

Saavuttuamme Kariston kauniille omakotitalolle odotti meitä siellä aika ihana ja lämmin vastaanotto. Talon sisällä paloi paljon kynttilöitä ja pöytä oli katettu valmiiksi – kuinka luksusta! Meille tarjoiltiin kanasalaattia, mun reseptillä tehtyä rosmariinifocacciaa sekä Pearly Bayn skumppaa (nam!). Pöydälle laitettiin myös keksejä ja suklaata.

Ruoan ja ensimmäisten juorujen vaihtamisen jälkeen tutustuimme ex-työkaverimme hillittömän kokoiseen taloon. Raahasimme siinä sivussa tavaramme omiin huoneisiimme, joissa saisimme nukkua ihan rauhassa (taas aika luksusta). Kodinhoitohuoneessa mun silmät osuivat erikoisen näköiseen työkaluun ja kasaan pyykkipoikia. Hyvin pian mulle selvisi, että katselin ex-työkaverin joululahjapajaa, jossa oli valmisteilla kolvattuja pyykkipoikia joulupaketteihin. Innostuin ideasta ihan kamalasti ja hetken päästä käsissäni oli lahjapaketti, jonka sisältä paljastui mm. ihan vain minulle kolvatut pyykkipojat! Oi sitä onnea. Mun oli tietenkin pakko päästä kokeilemaan kolvia ja kolvaamista heti, ja pienen testikolvauksen jälkeen päätin hommata itselleni samanlaisen työkaluarsenaalin. Eli tiedoksi vain kaikille sukulaisille ja tutuille – lahjapaketeistanne paljastuu tänä vuonna kolvattuja pyykkipoikia!

Mutta perehdytään kolvauksen saloihin tarkemmin joulukalenteripostauksissa, jotka muuten alkavat ihan kohta. 🙂

Suloisten pyykkipoikien jälkeen nakkasimme takit päällemme ja lähdimme shoppailemaan. Karistossa on kohtuullisen suuri ostoskeskus, joka on nimetty leikkisästi Karismaksi. Pyörimme ostoskeskuksessa ehkä parisen tuntia ja teimme ihan tajuttomia löytöjä! Löysimme mm. 100% villaa olevia pitkiä neuleita Cubukselta 15 eur/kpl, Finnmarilta lähti matkaan kasa kynttilöitä ja suloisia lasipurkkeja, Clas Ohlsonilta tarttui mukaan kolvi ja Robin Hoodista läjä pyykkipoikia. Näiden lisäksi kasseistamme paljastui neljät farkut, lisää paitoja ja neuleita, uunivuoka, jouluvaloja, Pearly Bay -viinitonkka sekä yksi joulukoriste. Muutaman viinilasillisen jälkeen täytyy jatkossakin lähteä ostoksille. 🙂

Shoppailun jälkeen ihailimme ostoksiamme, ja sitten olikin aika maistaa sitä mainitsemaani joulukinkkua. Meillä on töissä eräs nainen kertonut, että hänen miehensä popsii muutamankin joulukinkun ennen joulua. En ole tätä oikein ennen tajunnut, mutta kinkku oli kyllä niin hyvää, että voisin ihan hyvin valmistaa sellaisen myös kotona (turhaan mä muuten edes yritän olla missään possulakossa..). Kinkun rippeet kun sopivat mainiosti leivän päälle, hernekeittoon ja vaikka munakkaaseen. Ja jouluaattona on niin kamalan ähkyssä jo ennen kuin kinkku edes nostetaan pöytään, joten on paljon kätevämpää nauttia kinkkua jo etukäteen. Hip hop kinkkuostoksille siis!

En oikein ymmärrä miten ehdittiinkin touhuamaan illan aikana ihan kamalan paljon. Kinkun syönnin jälkeen oli nimittäin aika tehdä koruja (kaikkea sitä aikuiset pikkujouluissa tekevätkään). Ex-työkaveri kaivoi pinkit, liilat, ruskeat ja mustat kivet esiin, ja sitten niitä alettiin pujottamaan rannerenkaiksi, kännykoruiksi sekä korviksiksi. Omasta korusetistäni tuli tosi kiva ja suloinen. Liilat ja pinkit helmet ja kivet ovat koristaneet korviani ja rannettani tällä viikolla töissä, ja ainakin vielä kaikki korut ovat kasassa.

Erityiskiitokset ja terveiset täytyy muuten lähettää eräälle pikkuiselle leidille, joka avusti korujen teossa ja Karisto design -lapun tekemisessä suuresti. 🙂

Kun olimme saaneet korut valmiiksi, tyhjensimme viinitonkan keittiön pöydän ääressä juoruillen. Ilta muuttui yöksi ja kellon lyödessä kaksi nappasimme vielä muutaman kinkkuviipaleen jääkaapista ja sitten oli aika painua pehkuihin. Eli niin villit ja glitteriset pikkujoulut tällä kertaa. 🙂

Aamulla palvelu pelasi jälleen enemmän kuin hyvin. Ex-työkaverini mies oli loihtinut hieman nuutuneille leideille ihanan aamupalan. Meitä taidettiin vielä huudella alakerrasta jotenkin näin: ”Tytöt, aamupala on valmis!” – olin pöydän ääressä ensimmäisenä. 😉
«Vuosi sitten: Jenniferin pipo»

6 Replies to “Leidit Karistossa”

 1. Oi, kuulostaapa mukavalta illalta! Hienon näköisiä koruja sait aikaiseksi 🙂

  1. Kiitos. 🙂 Tälläkin hetkellä korut killuvat ranteessa ja korvissa. Näitä ei ole kyllä kukaan vielä kehunut – kertonee jotain. 😉

 2. Mahtavia askarteluja! Kolvataanko noi siis ihan vapaalla kädellä, vai käytittekö jotain sapluunaa tms.?

  1. Eikö ookki?

   Se on kuule oikeen sellainen kolvaussetti, johon kuuluu erilaisia ”kyniä” joilla saa aikaan erilaista tyyliä. Ja niillä ”kynillä” kirjoitellaan ihan vapaalla kädellä. Niiden lisäksi paketissa on kamalasti erilaisia muotoja (esim. sydän, risti, ympyrä jne), joita voi painaa suoraan puuhun. Ihan mahti laite! 🙂

   1. Ooh, kuulostaa superhauskalta! Hmm… tää taitaa olla sellainen ”tästä se sitten lähti” -hetki. 😉

Vastaa