5 komeinta suomalaismiestä herra Longfieldin mielestä

No niin, nyt on tämmösen listan aika. Jos oli hankala listata 5 kauneinta suomalaisnaista, niin 5 komeimman suomalaismiehen listaaminen on kyllä vielä hankalampaa. Naisilla vissiin on tapana enemmänkin katella muita saman sukupuolensa edustajia ja arvioida näiden kauneutta sun muuta, mutta ainakaan minä en juurikaan normielossani tule ajatelleeksi muiden miesten ulkonäköä ja kiukkua mielessäni että menis toikin nättinaama junan alle tai mitä toikin hormonikimppu tossa pinnistelee.

Tää listakin tuli vähän tehtyä sillä mielellä, että minkänäköisistä ukkeleista minä luulen naisten tykkäävän, plus että heitin mukaan kaksi henkilökohtaista sankariani koska ne nyt vaan on niin hienoja ihmisiä. Tiedän kyllä että näitäkin kahta jotkut pitää jotenkin puoleensavetävinä, mutta semmosia perinteisen komeita ukkoja nää ei kai oo. Toinen näyttää kuitenkin semisti Klonkulta ja toinen Salma Hayekilta..

Olin muuten vähän harmissani Hulin listasta, siinä kun oli mun mielestä vähän liikaa noita tommosia normivalintoja, ainoastaan Pasi Rautiainen piti kummallisten lippua pystyssä. En kyllä välillä tajua yhtään mitä Huli joissain ukoissa näkee, aikojen saatossa Huli on meinaan tykästynyt Pasi Rautiaisen lisäksi mm. Kalle Palanderiin ja jopa Janne Katajaan. Toisaalta oma onnenihan se on että sillä on noin kummallinen miesmaku, en mä siitä ois koskaan vaimoa itelleni saanu jos sille kelpais vaan tommoset nikimäenpäät.

1. Toni Wirtanen

kuva: www.iltalehti.fi

Ekaksi listalle pitää laittaa suuri sankarini ja idolini Toni Wirtanen. Teinivuosina tämän miehen tekemisiä ja sanomisia tuli seurattua sellasella vimmalla että hävettää. Varmaan puolet lukioaikojen essee-, aine- sun muista liirumlaarum-kirjoitustehtävistä käsitteli jollain tavalla Apulantaa ja yleensä juuri Toni Wirtasen sanomisia. Nykyään on vimma tasoittunut, mutta silti kyllä ukkelia arvostan ja siksi se pitää tähän listallekin laittaa. Vaikka Toni vähän tommoselta rujolta Klonkulta omaan silmään näyttää – varsinkin kun sankariviitan pois ottaa – niin onhan tossa sen olemuksessa jotain mistä moni tyttö tykkää. Ulkonäön ja itsevarmuuden lisäksi varmasti ’kuuluisa muusikko’-status tätä asiaa auttaa. Pari kertaa olen Tonin livenä nähnyt, ja se on oikeastaan pidempi miltä se kuvissa ja videoissa näyttää, yleensähän se kai menee päinvastoin.

Jostain joskus muuten luin että ihan sama mieltä mies näyttää, jos sille laittaa käteen sähkökitaran, jääkiekkomailan tai ison rahapussin niin jo alkaa naikkoset pyöriä ympärillä. En tiedä onko se ihan totta, mutta itse huomasin aikanaan että ainakin chow chow -pennulla on tuonkaltaisia vaikutuksia.

2. Teemu Selänne

Toinen listalle pääsevä ei-niin-komea on Teemu Selänne, maailman paras maalintekijä, maitopoika, ralliauto- ja venekuski ja ties mitä. Jos Tonilla oli kädessä sähkökitara, niin Teemulla on sekä jääkiekkomaila että iso rahapussi. Huli ei jostain syystä tykkää Selänteestä yhtään, on kuulemma liian ylimielinen ja kaikella tavalla ällö. Sen lisäksi että Teemu on jääkiekkosaavutustensa takia tarjonnut minulle ja muillekin monta ilonhetkeä, siinä on omaan silmään myös yksi merkittävä ulkonäöllinen plussa: kuten kuvasta näkee, Teemu näyttää ihan Salma Hayekilta. Tästä samasta syystä muuten Salma Hayekilla ei ole mitään asiaa ’Maailman kauneimmat naiset TOP 5’ -listalle.

3. Henkka Hyppönen

kuva: www.iltasanomat.fi

Tämä jamppa olisi sitten ensimmäinen oikeasti komeaksi luokittelemani pärstä. Tyylikkään näkösenä Henkka nykyään juontaa sitä Hyvät ja huonot uutiset -ohjelmaa, edes nuo naamalle laitetut tyhjät silmälasinsangat ei häiritse. Jännä juttu että tämän jampan vaimo etsii mieluummin kadonneita ku istuskelee himassa, voisi kuvitella että Hyppönen on aika jatkuvasti äänessä, ehkä sitä möreää radioääntäkään ei sitten jaksa ihan koko ajan kuunnella.

4. Peter Franzen

kuva: www.iltalehti.fi

Pakkohan kuuluisa suomalainen Hollywood-näyttelijä on listalle myös laittaa. Kaikkihan muistavat Franzenin huikean kohtalokkaan roolityön CSI-sarjan yhdestä jaksosta, jossa Peter esitti uskomattoman vakuuttavasti kuollutta venäläistä. Mutta onhan tuo leffaurastaan huolimatta tommonen keskivertokeijon varjoonsa jättävän näkönen ukko. Jos en ihan väärin muista niin äitikin tykkää tästä tyypistä.

5. Kim Herold

kuva: www.johannasoderlund.com

Mallipoika-laulaja Kim on kanssa sen näkönen jamppa jonka luokittelisin komeiden kansioon. Kitara tälläkin hurmurilla on joskus kädessä, tosin se taitaa usein olla sähköisen sijaan joku akustinen vempele jota Kim kivasti nuotion ääressä näppäilee ja kuiskailee jotain perhosista ja siitä kuinka Jumalan pitäisi olla nainen. Ja tytöt lakoavat jalkoihin.


«Vuosi sitten: Ihmevoide nimeltään Lancôme Visionnaire»

4 Replies to “5 komeinta suomalaismiestä herra Longfieldin mielestä”

  1. Oh yeah baby, Peter Franzén! 😉

    1. 🙂 Sä taidat tykätä Petereistä! Nyman on musta kyllä parempi kuin Franzen.

      1. Totta, en ollut huomannutkaan! 😀 Vaikea valinta, saaks molemmat…?

        1. Telkkaripoikaystäviä saa olla vaikka kuinka monta! Mulla niitä on ainakin tusina. 😉

Vastaa