Inkivääri-fenkolisuklaa

Leikkasin jo tosi monta kuukautta sitten hesarista artikkelin jossa neuvottiin tekemään suklaata ihan itse. Resepti on edelleen to do -listalla, sillä torstaisille vieraille väkersin suklaata paljon helpommalla tavalla – sulatin tummaa suklaata, lisäsin muutamia ainesosia mukaan ja laitoin suklaan kovettumaan jääkaappiin. Torstaina pääsimme sitten maistelemaan Martinan ja Henkan kanssa appelsiini-suklaapipareiden lisäksi inkivääri-fenkolisuklaata.

Itselläni jäi suklaasta vähän kaksijakoiset fiilikset, en osaa vieläkään sanoa oliko se hyvää vai pahaa. Ei se kyllä ainakaan tosi pahaa ollut, sillä popsin suklaapaloja ihan kohtuullisen monta. Siitä olen kuitenkin varma, että tekemistäni paloista tuli liian paksuja. Joistain kohtaa olin onnistunut levittämään suklaan todella ohuesti leivinpaperin päälle, ja nämä ohuemmat palat olivat paljon mukavamman tuntuisia suussa (ehkä jopa paremman makuisia) kuin paksut biitit.

Reseptin julkaisemistakin mietin hetken, mutta kyllä tätä suklaata myös kehuttiin, joten ehkä sitä pitäisi kokeilla tehdä uudestaan vaikka joulun alla. Tosin silloin levitän suklaamassan todella ohuesti – teettehän tekin niin, jos päätätte kotona tätä kokeilla?

Inkivääri-fenkolisuklaa

 • 250 g tummaa suklaata
 • 2 rkl huoneenlämpöistä voita
 • ½ dl vaaleaa siirappia
 • ½ dl raastettua inkivääriä
 • 1 rkl fenkolinsiemeniä

1. Levitä leivinpaperiarkki suoran tason päälle (esim. leikkuulauta).

2. Hienonna fenkolinsiemenet morttelissa.

3. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita suklaan joukkoon kaikki muut ainekset.

4. Levitä seos leivinpaperille ohueksi levyksi (mitä ohuempi sen parempi). Nosta viileään kovettumaan.

5. Leikkaa kovettuneesta levystä haluamasi kokoisia paloja ja tarjoile.
«Vuosi sitten: Karvavuorilliset talvisaappaat»

2 Replies to “Inkivääri-fenkolisuklaa”

 1. Mielenkiintoinen makuyhdistelmä, tuota voisi testata suklaamoussen muodossa..? Olen liian laiska tekemään omaa suklaata – kaupasta saa liian helpolla hyvää… 😉

  1. Jos teet moussea niin pidä huoli, että hakkaat fenkolinsiemenet tosi tosi pieniksi! Suklaapaloista ainakin jäi välillä suuhun isohkoja fenkolinpaloja, ja ne oli vähän outoja. 🙂

   Inkivääri ja suklaa on ihan tajuttoman hyvä yhdistelmä. Inkivääri raikastaa tuhtia suklaata tosi ihanasti. 😛

Vastaa