Appelsiini-suklaapiparit

Marraskuussa voi huoletta aloittaa piparien syönnin. Itse kuolasin pipareita ruokakaupoissa jo lokakuussa, mutta pysyin kuitenkin sen verran tiukkana, että ensimmäinen piparipaketti raahattiin kotiin vasta keskiviikkona. Tiukalla tahdonvoimalla sain pidettyä piparipaketin vielä keskiviikkona kiinni, mutta eilen paketti sitten avattiin! Kaksistaan emme pipareita kuitenkaan syöneet, sillä piparit oli ostettu vieraita varten (vieraat antavat oikein hyvän syyn herkutella keskellä viikkoa).

Keltaisen keittiön Martina ja Henkka saapuivat meille eilen kello 18.00 ihanasti murisevalla autollaan. Vierailun tarkoituksena oli vaihtaa synttärilahjat sekä jutella talojuttuja, sillä satumme molemmat olemaan keskellä talourakkaa. Mekin saimme juuri sopivasti päivällä Domukselta kalustetarjouksen kuvineen, joten meilläkin oli näyttää jotain muuta kuin pohjapiirustuksia. Ennen talojuttuihin menemistä söimme kuitenkin hieman jotain suolaista ja hieman jotain makeaa. Ja ennen syömistä vaihdoimme synttärilahjat, mutta palataan niihin myöhemmin (mun täytyy ensin kuvata kolme eri kukkakimppua jotka Martina meille toi).

Herra Longfield oli eilen kotosalla, joten hän piti huolen suolaisten piiraiden tekemisestä. Töistä kotiin raahauduttuani aloin väkertää suolaisten piiraiden kaveriksi makeaa syötävää niistä pipareista. Lopputuloksena oli hirmuisen maukkaat appelsiini-suklaapiparit, joita voin kyllä suositella lämpimästi alkutalven glögi-iltamiin. Mun mielestä appelsiini ja suklaa on aivan lyömätön makuyhdistelmä, ja näitä pipareita katosikin sisuksiini ennen ja jälkeen Martinan ja Henkan vierailun (ja toki muutama myös sen vierailun aikana). Hups. 😛

Appelsiini-suklaapiparit
(14 kpl)

 • piparkakkuja
 • 200 g Philadelphia tuorejuustoa
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 1 rkl sokeria
 • 1 tl appelsiinikuoriraastetta
 • 1 rkl puristettua appelsiinimehua
 • n. 50-70 g ruohittua Marabou Appelsin Krokant -suklaata

Koristeluun

 • suklaarouhetta
 • murskattua piparkakkua
 • appelsiinikuoriraastetta

1. Vatkaa tuorejuuston joukkoon muut ainekset. Tarkista maku.

2. Pursota piparkakkujen päälle ja koristele suklaa- ja piparkakkurouheella sekä appelsiinikuoriraastella.

Tähän loppuun pitää vielä kiittää Martinaa ja Henkkaa ihanista lahjoista, upeista kukista ja kallisarvoisista vinkeistä talon suhteen!


«Vuosi sitten: Vierasvarat»

7 Replies to “Appelsiini-suklaapiparit”

 1. Haa, villileinikit on ihan mun lemppareita, kaunis kimppu! Mä pihtaan piparikautta (okei, toi kuulosti pahalta) joulukuun alkuun, ei muuten mahdu joulupöydän ääreen… 😀

  1. Kiitos, että kerroit mitä kukkia noi on! Me veikattiin niiden olevan mini-pioneja. 😉 Saatiin valkoinen ja pinkki kimppu, ovat kyllä todella kauniita.

   Täytyy kyllä toivoa, ettei pipareita mene ihan tuhottomasti ennen joulua.. Pipareita pahempi vaihtoehto on kyllä Fazerin piparisuklaa jota voisin syödä levyn päivässä. 😛

   1. Eieieiei, mä en lukenut tuosta suklaasta, en… 😀 Vihreät kuulat on kans toinen heikkous, taidan ostaa tänä vuonna itselleni rasiallisen ”joulukalenteriksi”.

    1. Vihreät kuulat = iso yök. 🙂

    2. o_O Noh, jääpähän enemmän mulle… 😀

 2. Kiitos itsellenne mukavasta illasta, kivasta lahjasta ja ihanista herkuista! Nuo appelsiini-suklaapiparit olivat ihan mielettömän hyviä, niin kuin kaikki muutkin pöydän antimet.

  Mua melkein harmittaa että olin ehtinyt suunnitella tälle viikonlopulle jo muita ruokajuttuja, enkä pääse heti testaamaan valkosipuliruokia. Toisaalta kukas mua estää raastamasta valkosipulia uudella lelullani vaikka ihan huvikseenkin. 🙂

  Haa, ja kiva että kukkien lajikin paljastui! Villileinikki olikin mulle ihan uusi nimi. Kannatti siis lukea aikaisemmat kommentit läpi, vaikka siellä mainittiinkin piparisuklaa, josta olen yrittänyt vieroittaa itseni huonolla menestyksellä.

  1. Piparisuklaa on kyllä liian hyvää.. 😛 Sillä raastimella voisi varmaan raastaa myös piparisuklaata! Hmmm..

   Villileinikeistä tuli heti mun uusia lempparikukkia. Nyt pitää vain toivoa, että ne kestävät hyvin maljakossa.

Vastaa