Tervetuloa ”meille”!

Piipahdimme tänään naapurimme taloesittelyssä, tai oikeastaan me vietettiin siellä aikaa pari tuntia. Naapurillemme nousee lähes samanlainen Vihervaara 114 kuin meille, joten pääsimme tavallaan köpöttelemään ja tutustumaan omaan taloomme. Esittely oli huisin tarpeellinen ja meillä kävi kyllä ihan mieletön tuuri, että pääsimme tässä vaiheessa katsomaan kyseistä taloa. Mietimme juuri tällä hetkellä kalusteasioita, tapetteja, lattioita, laattoja ym. joten voitte vain uskoa kuinka hyödyllistä oli päästä näkemään talo sisältä, ja nähdä huoneet oikeassa koossa ja samalla fiilistellä talon ihanuutta ihan olan takaa!

Eniten meille on aiheuttanut ongelmia keittiön ja kodinhoitohuoneen suunnittelu. Vietimme tässä viikko takaperin Domuksella reilut kaksi tuntia, joiden jälkeen emme kuitenkaan olleet päässeet suunnittelutyössä puusta pidemmälle. Lähdimme kotiin ahdistuneina ja stressaantuneina tietämättä yhtään mitä kalusteita taloomme haluamme.. Ajatuksia saatiin hieman kasaan parin tunnin lenkillä ja juttelulla, mutta vasta tänään sain sisäisen rauhan keittiön ja kodinhoitohuoneen kanssa. Keittiö ja khh olivat isompia kuin odotin, ja naapurimme oli vielä sattunut valitsemaan saman ovimallin keittiöön jota olemme itsekin pohtineet (meille kaappeja tulee kahteen kerrokseen). Pystyviiruinen ovi oli täydellinen, ja olen jo nyt rakastunut tulevaan keittiöömme ja sen isoihin ikkunoihin joiden edessä pääsen reilun puolen vuoden päästä kokkaamaan ja syömään aamupaloja!

Rakastuin myös naapurimme valitsemaan pystyraitaiseen tapettiin, jolla oli tapetoitu koko olohuone & ruokailutila. Samaista tapettia olemme mekin miettineet, mutta taidamme kuitenkin valita tapetin hieman erivärisenä mitä naapurimme on valinnut. Olohuoneen kruunaa tietenkin lasiovellinen seinä, se on oikeasti tosi makea. Naapurimme lasiseinä on muuten samanlainen kuin meidän, mutta meille tulee oven päälle vielä yksi lisärivi lasia, jolloin lasiseinän korkeus kasvaa noin puolella metrillä. Ajatelkaa miten ihanasti valo pääsee liikkumaan olohuoneen ja kirjaston välissä. Oih!

Olimme myös todella tyytyväisiä saunaan. Emme ole saunaihmisiä oikeastaan ollenkaan (sauna on tainnut olla viimeksi päällä viime talvena), joten kovin paljon emme ajatelleet pistää siihen rahaa. Mutta siihen ei näköjään tarvitse laittaa yhtään ylimääräistä rahaa, sillä Kannustalojen perussauna on hirmuisen upea, hintaan kuuluu mm. Ikikiuas, jota kuolasimme saunan lasiseinän takaa pitkän tovin. Pesutilaan tulee saunan lisäksi kaksi suihkua, joka on tosi kätevää. Herra Longfield nimittäin suihkuttelee niin kylmässä vedessä ettemme voi olla samaan aikaan suihkussa. Herran mukaan mä taas suihkuttelen itseäni kiehuvalla vedellä, mutta mun mielestä on ihan normaalia olla punainen suihkuhetken jälkeen. 🙂 Tästä samaisesta syystä emme oikein voi hommata meille ammettakaan. Muutaman kerran olemme hotelleissa ammeessa lilluneet ja se on päättynyt siihen, että herra ei ole yksinkertaisesti voinut olla ammeessa veden ollessa niin kuumaa. Itse en oikein edes ymmärrä sitä ammeessa lillumista, jaksan olla siellä pari minuuttia jonka jälkeen mua alkaa kyllästyttää. Eli poreammeita sun muita pesualtaita emme meidän pesutiloihin oikeastaan tarvitse (eikä niitä tänne edes mahtuisi).

Kodinhoitohuoneesta en viitsi puhua vielä mitään, sillä sen suunnitelmat ovat vielä ihan auki. Jatketaan siis matkaa makuuhuoneisiin. Makuuhuoneet ovat kooltaan 13 ja 12,5 neliötä, joten kovin suurista master bedroomeista ei voi puhua. En mä makuuhuoneeseen mitään sohvaryhmää haluaisi, mutta mulla on sellainen kohtuullisen iso meikkipöytä joka pitäisi ehdottomasti saada mahtumaan makuuhuoneeseen järkevästi. Olemme kyllä millimetripaperille suurimman osan huonekaluistamme piirtäneet, ja meikkipöydän pitäisi mahtua sille varattuun paikkaan, mutta jotenkin huoneet näyttivät ilman kalusteita aika pieniltä. Täytynee siis tarkistaa millimetrikuvien mittasuhteet ja leikkiä pikkuisilla paperinpaloilla vielä kertaalleen.

Summa summarum: olimme esittelyyn hirmuisen tyytyväisiä. Saimme monen monta kalusteasiaa lyötyä lukkoon, ja lähetimme juuri Domukselle kohtuullisen pitkän listan haluamistamme asioista. Se kodinhoitohuone hakee kyllä vielä fiksua pohjaratkaisua, mutta eiköhän sekin tässä jossain välissä saada lyötyä lukkoon.
«Vuosi sitten: Caboche»

2 Replies to “Tervetuloa ”meille”!”

  1. Oi kuinka kaunis talo teille on tulossa, jos se siis on lähes samanlainen kuin tämä.:) Tsemppiä tapettien, lattian jne. valintoihin, ei varmaankaan ole ihan helppoa valita hyvien vaihtoehtojen joukosta 🙂 Innolla odottelen kuvia ja päivityksiä taloprojektista!

    1. Voi kiitos! Kyllä talo pohjaltaan on ihan samanlainen kuin naapurimme, mutta toki lattiat, laatat, tapetit, kalusteet, terassit ym. ovat sitten enemmän meidän näköisiämme. Ja tsemppiä kalusteiden valitsemiseen kyllä tarvitaan! Kuvittelin homman olevan ihanaa ja helppoa, mutta se on enemmänkin kamalaa ja vaikeaa. On inhottavaa tietää jo valmiiksi, että jokaista kaappia ja laattaa ei voi mitenkään osata valita täydellisesti.. Ja toisaalta on ihan tyhmä stressata jostain kaapeista, nykyiseen asuntoon en ole saanut valita yhtään kaappia ja hyvin niihin meidän tavarat mahtuu. Mutta stressaan silti, ainakin ihan vähän. 🙂

Vastaa