5 kauneinta suomalaisnaista

En perusta Anu Saagimin idiooteista kommenteista suomalaisnaisista, mutta satuin kuitenkin lukemaan Iltasanomien jutun, jossa Saagim listaa omasta mielestään Suomen 5 kauneinta naista. Totta kai juttu sai miettimään ketkä ovat musta suomen kauneimmat leidit. Pienen pähkäilyn jälkeen en ollut saanut päähäni yhtään leidiä, joten tiedossa oli hieman enemmän pohdiskelua ja muutama tekstiviesti työkaverille, jolta tiedustelin hänen suosikkejaan. Pohdintaa jatkettiin kotona herra Longfieldin avustuksella, joka luetteli mulle kohtuullisen monta suomalaista neitiä. Lopulta sain sitten listan valmiiksi. Oikeasti mun listaan mahtuisi vaan neljä leidiä, mutta TOP 5 on TOP 5.

On tosi kornia sanoa, että sisäinen kauneus on tärkeintä. Mulle on kuitenkin käynyt usein niin, että aluksi kauniilta ja upealta näyttävä leidi onkin ihan pässi, idiootti tai tyrkky, jonka jälkeen en enää edes huomaa hänen kauneuttaan. En myöskään pidä liiallisesta laihuudesta, meikin määrästä tai kovin feikeiltä näyttävistä naisista. Musta nainen on kauneimmillaan luonnollisena ja suht siveellisesti puettuna. Mitkään tissin vilauttelijat tai vesirajamekoissa heiluvat bimbot eivät jaksa kiinnostaa pätkän vertaa.

Tässä olisi nyt kuitenkin lista sellaisista naisista, jotka ovat musta hirmuisen kauniita ja upeita. Voin varoittaa jo etukäteen, mulla on outo maku. 🙂

1. Minttu Mustakallio

kuva: www.evapersson.com

Mintussa mua ihastuttaa eniten hiukset sekä tavattoman suloinen nimi Minttu Mustakallio. Luulen myös, että Minttu on oikeasti reilu, rehti ja sellainen reipas ja itsevarma nainen. Näitä piirteitä mä ihailen naisissa suuresti. Ehkä ihailtavin piirre sopivan itsevarmuuden lisäksi ihmisissä on juuri reippaus, siis sellainen reippaus, että asioita lähdetään tekemään ja kokeilemaan ennakkoluulottomasti ja pelkäämättä sitä, että mokaa. Vässykät, nyhveröt ja uusavuttomat saavat mun selkäkarvat pystyyn.

Mintusta ei löytynyt kovin montaa kuvaa, mutta tuo ylläoleva kuva on musta tosi ihana. Sellainen pehmeä ja hyväntuulinen. Minttu on varmasti erittäin hyvä äiti.

2. Mirella Koullias

kuva: www.mtv3.fi

Mirella ei ehkä oikeasti mahtuisi tähän listaan. Mun oli kuitenkin pakko ottaa mukaan yksi kaunokainen ajattelematta minkälainen ihminen hän on. Mirella on totta kai kuvankaunis, sitä en kiistä, mutta jotain kylmää hänessä musta on. Tai sitten ne on vaan noi hampaat ja ikenet, jotka näkyy vähän hassusti kun Mirella hymyilee tosi isosti.

p.s. Mirella on tossa kuvassa keskellä.

3. Helena Karihtala

kuva: Ari Heinonen

Oi Helena! Eleganttius, tyylikkyys ja ihana hymy samassa paketissa. Tällainen nainen haluan olla kun saavutan Helenan iän.

4. Jenni Vartiainen

kuva: www.avatv.fi

Jennissä mua kiehtoo eniten hänen tyylinsä. Meikki, vaatteet, hiukset ja kaikki muukin on tällä leidillä hallussa. Sisäpiirin infona voin muuten paljastaa, että Jenni shoppaillee vaatteita mm. Tiger of Swedeniltä. Jennin musiikkia en ole suuremmin kuunnellut, mutta hänen kuviaan on aina ilo katsella ja toivoisin kovasti, että osaisin pukeutua kuin Jenni.

Jennistä huokuu myös ihana rauhallisuus, jota ei musta löydä etsimälläkään. Jenni tekee varmaan kotonakin kaikki hommat sillä tavalla tosi rauhallisesti ja tarkasti – juo siivouksen välissä kupin teetä ja katselee ikkunasta lehtiä ja lintuja.. Musta ei olisi moiseen, mä teen kaiken tosi nopeesti (ja tarkasti).

5. Anne Kukkohovi

kuva: FremantleMedia Finland

Anne Kukkohovi on harvoja naisjuontajia joita en inhoa. Inhokkilistalle mahtuu mm. Vappu Pimiä, Elina Viitanen, Ellen Jokikunnas, Ella Kanninen, Tuija Pehkonen ja Kristiina Komulainen. Anne ei ole tyrkky tai itseriittoinen eikä hän yritä olla hauskempi kuin on. Kylmän viileä olemus kertoo musta siitä, että tämä leidi on kokenut muutakin kuin parit NRJ:n awardsit ja Seiskan pikkujoulut.

Anne on myös listani ainoa vaaleaverikkö. Tykkään ihan rehellisesti enemmän tummista ja tulisista leideistä, mutta Anne on kuin jääprinsessa jonka helisevän pehmeä ääni on musiikkia korville. Ja haloo, mistä mä saan tollaisen samanlaisen mekon?!

Semmoinen oli mun lista. Mitäs mieltä te olette, ketkä suomalaisnaiset ovat teistä tosi kauniita? Herra Longfield lupasi myös jossain välissä tehdä oman listansa. Tuossa hän nytkin pohtii oman listansa ehdokkaita, hauskaa kuunneltavaa. 🙂


«Vuosi sitten: Kyllä lähtee!»

12 Replies to “5 kauneinta suomalaisnaista”

 1. Enpä ole pahemmin miettinyt, ketkä ovat kauneimpia suomalaisnaisia. Helena Karihtala on tyylikäs ja pääsee (olemattomalla) listallani korkealle. Maailman kaunottarista mieleeni on Halle Berry. Helen Miren lähentelee seitsemääkymppiä, mutta hän on aina tyylikäs. Ehkä mietinkin eniten tyyliä kuin kauneutta…

  Voin itsekin heittää sisäpiirin tietoa; olenmyynyt kankaat tuohon Jennin viime vuoden Linnan juhlien pukuun. Jenni ei tosin itse tullut etsimään kangasta, vaan ehdotin sitä puvun suunnittelijalle Katri Niskaselle.

  1. Meidän on pakko tehdä listat myös ulkomaalaisista! Niiden keksiminen on oikeastaan paljon helpompaa, sillä voi keskittyä vain ulkonäköön kun ei ole nähnyt suurinta osaa ns. omana itsenään. Ja toki valinnanvaraa on pikkaisen enemmän kuin täällä Suomessa. Mulle kauneuteen vaikuttaa kamalasti se minkälainen ihminen on, joten yksikin idiootti haastattelu Seiskalle ja multa menee maku..

   Sun sisäpiiritieto on kyllä aika hurja! Päätin jo ajat sitten, että hommaan joskus Niskasen mekon itselleni. En ymmärrä miten Katri saa kankeet laskeutumaan niin upeasti. Vielä ei Niskasen mekkoa vaatekaapissani ole, mutta aion kyllä lupaukseni jossain välissä toteuttaa.

 2. Himpura, heitit pahan! Anne on ihana, samoin Helena. Mäkin taivun yleensä brunettien puoleen, omalla värillähän ei ole mitään tekemistä asian kanssa… 😉

  Kiva jos postaat myös herran listan, olisi hauska vertailla löytyykö samoja, ja millä perusteilla hän teki omat valintansa.

  1. Herra alkoi tehdä omaa listaansa jo eilen. Aika kevyesti hän kyllä kolme ensimmäistä leidiä kuvaili. Taisi pelätä meidän avioliiton puolesta. 😉

   1. Fiksu mies.. 😀

    1. Totta! Taitaa tuntea mut liian hyvin. 🙂

 3. Musta Ella Kanninen on upea sisältä ja ulkoa! =)

  1. Näistä asioista ei auta lähteä väittelemään. Jokaiselle on oma maku ja sehän on vaan hyvä asia. 🙂

   Tosin noi juontajainhokit eivät ole listalla ulkonäön takia, vaan mua ärsyttää kyseissä muikkeleissa jokin muu asia. Mutta niitä on ihan turha lähteä repimään auki täällä blogin puolella (kohta kaikki vihaa mua ihan liikaa). 🙂

 4. Tuli mieleen kun postasit tänään noista miehistä, että mähän unohdin Minna Kaupin tästä naisten listasta kokonaan!

  1. En muistanut Minnaa ollenkaan, hän on kyllä hirmuisen kaunis! Minna olisi pitänyt oikeastaan laittaa Mirellan tilalle. Jesh, nyt mulla on listalla jo kaksi blondia, vaikka luulin, etten keksi yhtään. 🙂

   1. Ja ne sen linnanjuhla-puvut, ihan huikeita! Mäkin haluan suunnistajan kropan… 😉

    1. Just niitä tossa googlettelin, OIH! Hauskaa kun puolissa kuvissa se on hikisenä ja meikittä metsässä, ja puolissa sit just noissa juhlavetreissä. Meikillä ja hienoilla vaatteilla saa ihmeitä aikaan. 😉

Vastaa