Miniloman sisältö

Torstainen miniloma oli hirmuisen kiva ja tuli kyllä tarpeeseen. Saimme aamulla postin mukana lopulliset piirrustukset Kannustalolta, mutta päätimme olla avaamatta koko kirjettä, sillä minilomalla ei tehdä talojuttuja! Aamu alkoi muutenkin ihanasti, kelloradio alkoi soida klo 5.30 ja sen kiinni laittaminen oli niin ihanaa. Jatkoimme unia melkein ysiin asti, jonka jälkeen söimme aamupalan ja aloimme tehdä lähtöä Messukeskukseen. Meitä kiinnosti messuilla eniten Ruoka-, kirja- ja musiikkiosastot, viineistä emme tajua mitään eivätkä ne meitä myöskään kiinnosta.

Pyörimme messuilla tosi monta tuntia. Porukkaa oli paikalla heti ensimmäisenä messupäivänä paljon, joskin suurin osa oli koululaisia joiden kanssa sai kilpaa popsia sapuskoja ja herkkuja kaikista mahdollisista maistelupisteistä. Ahmimme herra Longfieldin kanssa maistiaisia niin paljon, että pieni ähkyhän messuilla tuli. Erilaisia juustoja ja salameja maistelin hirmuisesti, mutta makunystyröitä heräteltiin myös limuilla, kekseillä, leivillä, sipseillä, hilloilla, suklailla sekä aidolla oliiviöljyllä. Herran mielestä messut olivat parhaat joissa hän on käynyt (niissä sai kuulemma syödä tarpeeksi, selata kirjoja ja soitella erilaisia soittimia).

Mukaan meillä tarttui aika monta säkkiä tavaraa. Ostettiin ainakin leipiä, hilloja, curdeja, mustikkapöperöä, juustoja ja pastaa.

Messujen jälkeen suuntasimme kotiin tekemään ruokaa. Tosin kotona masumme olivat vielä niin täynnä, että päätimme jättää ruoanteon väliin ja mennä sen sijaan päikkäreille. Lomalla voi hyvin otta päikkärit keskellä päivää! Päikkärien ottaminen oli hirmu hyvä idea, sillä illalle meille oli varattuna yllätysohjelmaa Oxygenol-pariskunnan kanssa. Viime vuonna he veivät meidät Kaupunginteatteriin katsomaan Vastanaineet-esitystä, joten aavistelin illan yllätysohjelman liittyvän jälleen teatteriin. Ajattelin kuitenkin aavistukseni menneen mönkään kun sain viestin, jossa treffiemme paikan kerrottiin olevan Töölöntori.

Mutta Oxygenol-pariskunta olikin päättänyt jekuttaa meitä! Saavuttuamme klo 18.15 Töölöntorille jatkoimme ystäviemme kanssa matkaa kohti Oopperataloa. Astuimme sisään Kansallisoopperaaan ja meille selvisi, että pääsisimme katsomaan Mozartin Taikahuilua. Jee! Taikahuilu on sellainen helppo ja kevyt ooppera, jonka aikana saa nauraa ja kuunnella upeaa musiikkia.

Oopperailta aloitettiin skumpalla, joiden juomisen ohessa meille molemmille toivotettiin hyvää synttäriä! Ystävät ovat niin ihania. ♥

Kun aloimme tehdä lähtöä konserttisalin puolelle selvisi meille, että Oxygenol-pariskunta oli hommannut meille paikat 1. riviltä. Wou! En ole koskaan ollut oopperassa edes permannolla, saati 1. rivillä. Hetki siinä meni kun ihmettelimme mm. soittajia metrin etäisyydeltä. Koko sali näytti sieltä ensimmäiseltä riviltä todella isolta, lehtereiltä sali on näyttänyt aina ihan sellaiselta normaalilta. Kuviahan salista ei olisi saanut ottaa, mutta olin niin fiiliksissä, että iPhoneen tarttui kyllä muutama kuva.. Sori.

Väliajalla söimme herkulliset juustokakut kahvin kera jutellen samalla mm. kunnallisvaaleista. Viisastuin jälleen tuon keskustelun aikana kamalasti ja nyt taidan jopa ymmärtää keitä ja mitä me oikein äänestämme niissä kunnallisvaaleissa. Polittiikka ei ihan kamalasti mua kiinnosta, mutta olihan se hienoa päteä eilen töissä hieman näistä viikonlopun vaaleista. 🙂 Eli kiitokset vaan Oxygenol-pariskunta – ihanasta illasta sekä mun viisauttamisesta!


«Vuosi sitten: Spa room»

2 Replies to “Miniloman sisältö”

  1. Hyvä, että messulippu pääsi käyttöön!

    Salista varmaan saa ottaa kuvia ennen esityksen alkua, mutta esityksistä ei. ,

    1. Kiitos vielä hyvästä arvonnan suorittamisesta. 😉

      Kyllä siellä salissa muuten muutama salamakin välähti, ihan niin rohkea en ollut.

Vastaa