Tulinen suppilovahverokeitto

Arvatkaa mitä? Mulla on tänään miniloma! Viime viikot ovat olleet niin kiireisiä, että koimme parhaaksi ottaa töistä yhden päivän vapaaksi jotta saisimme tehtyä jotain muutakin kuin töitä ja talojuttuja. Toki perjantai olisi ollut fiksumpi lomapäivä, mutta huomenna mulla on muutama ”tosi tärkeä” palaveri, joten päätin olla hyvä työntekijä ja ottaa perjantain sijaan torstain vapaaksi.

Toki meillä on taas koko päivä ohjelmaa täynnä – kuinkas muutenkaan. Suuntaamme tästä juuri Viini, ruoka & hyvä elämä -messuille messukeskukseen, jonne voitin lipun Lumo lifestyle -blogista. Messukeskuksessa on samaan aikaan myös mm. Kirja-messut, joita herra Longfield odottaa kovasti. Messujen jälkeen teemme kotona ruokaa ja suuntaamme koiran kanssa aurinkoiseen ulkoilmaan (nyt vain toivotaan, että kaunis ilma jatkuu koko päivän). Illalla meillä on tiedossa yllätysohjelmaa Oxygenol-pariskunnan kanssa. Sain heiltä viestin jossa sanottiin, että treffit ovat klo 18.15 Töölöntorilla, mua jännittää aika paljon mitä ilta tuo tullessaan. 🙂

Palataan nyt kuitenkin eiliseen iltaan, jolloin olimme kamalan hyvällä tuulella edessä olevan miniloman takia. Räkätimme ruokapöydässä niin paljon, että maidot meinasivat tulla nenästä, jonka lisäksi mun pään päällä oli välillä kreikkalainen jogurttipurkki väärinpäin (ja joo, siellä purkissa oli jogurttia). Ennen ruokapöydän sekoiluja hoitelimme kuitenkin ihan aikuismaisesti vakuutusasioita. Keskitimme ja tarkistimme kaikki vakuutuksemme, jonka lisäksi vakuutimme myös rakenteilla olevan talomme. Siskoni antamasta synttärilahjakirjasta bongasin tekstin, jossa käsiteltiin rakenteilla olevian talojen vakuuttamista. Eipä ollut meille tullut mieleen, että se talohan voi rakennusaikana vaikka palaa tai tontilta voidaan pölliä esim. työkaluja tai rakennusmateriaaleja. Mutta nyt saa talo vaikka räjähtää, sillä vakuutukset ovat kunnossa! Vakuutusasioiden hoitamisen jälkeen saavuimme kotiin kokkaamaan tulista suppilovahverokeittoa. Oikeastaan keitto ei ollut kovin tulinen, enemmänkin sellainen jossa oli juuri sopivasti potkua.

Tulinen suppilovahverokeitto
(4 annosta)

 • n. 170 g pakastettuja suppilovahveroita
 • 1-2 rkl voita
 • 1 kpl sipuli
 • 1 kpl yksikyntinen valkosipuli
 • 1 rkl makeaa chilikastiketta
 • 1½ rkl vehnäjauhoja
 • 300 g chilillä maustettua tomaattimurskaa
 • n. 4 dl vettä
 • 1 rkl hunajaa
 • 1 tl timjamia
 • Chili explosion -mausteseosta maun mukaan
 • kreikkalaista jogurttia

1. Sulata voi kattilassa. Paista/sulata sieniä kunnes ne ovat pehmenneet tarpeeksi. Lisää sipulit ja kuullota ne.

2. Lisää joukkoon chilikastike ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.

3. Kaada kattilaan tomaattimurska ja tomaattimurskapurkin verran vettä. Mausta hunajalla, timjamilla sekä Chili explosion -mausteseoksella.

4. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Tarkista maku ja tarjoile rapean leivän kanssa. Keiton päälle voi halutessaan törkätä lusikallisen kreikkalaista jogurttia, se pehmentää makua mukavasti.

Ruoan jälkeen lähdimme köpöttelemään melkein pariksi tunniksi ulos. Kaappasin kameran ja jalustan mukaan, sillä halusin testailla iPhoneeni lataamaani taskulamppua ja sen strobovalotoimintoa. Yökuvat alkavat teitä varmaan jo kohta ärsyttää, mutta tässä taas postauksen päätteeksi muutamia otoksia eiliseltä illalta. Mulla on vieläkin opittavaa tarkentamisen kanssa näiden yökuvien osalta. Vanhan objektiivin kanssa ongelmia ei ole, mutta tämä uusi tele tuottaa vielä hieman harmaita hiuksia. Löysin kuitenkin kamerasta manuaalitarkennuksen, ja sen avulla sain muutaman kuvan tarkentumaan oikein. Oon sen verran jästipää, etten suostu valitsemaan helppoa tietä ja vaihtamaan objektiivia yökuvausten ajaksi vanhaan.. Jästipää saa välillä kärsiä omasta jästeydestään.

Kuvien myötä toivottelen kaikille töissä oleville hyvää työpäivän jatkoa!
«Vuosi sitten: Sanokaa Fazer kun haluatte hyvää»

4 Replies to “Tulinen suppilovahverokeitto”

 1. oi,päivän miniloma kuulostaa todella hyvältä 🙂

  1. Ja se oli ihana! 🙂 Harmi, että se loppuu aikalailla nyt.. Huomenna taas töihin, mutta vaan päiväksi, sitten on taas vapaata. 🙂

 2. Hauskoja nuo yökuvat!

  Se uusi Sonyn tele tulee näköjään ensi viikolla yleisesti myyntiin ja Gigantti myy hintaan 399 €. Alkaa houkuttamaan, kun on veronpalautuskin tulossa…

  1. Kiitos! Hyvä etteivät yökuvat vielä kyllästytä ihan totaallisesti.

   Mä suosittelen sen telen hankkimista! Oon ite tykännyt tosi paljon (jos tota tarkentamisjuttua ei huomioida). Parhaiten teleä pääsisi toki testaamaan reissulla, mutta koska nyt rakennetaan taloa, ei reissuja ole tiedossa vähään aikaan. Yritän tehdä jossain välissä sellaisen kattavemman postauksen telestä, mutta testailen sitä vielä hetken. Jos sulla on mitään kysymyksiä siitä, niin laita tulemaan vastaan parhaan tietämykseni mukaan. 🙂

   p.s. Amazonilta tuli tänään pari ruokakuvauskirjaa. 🙂 Kiitos vielä vinkistä!

Vastaa