Takka

Olemme viime päivät miettineet kiivaasti takka-asioita. Muuttovalmiiden talopakettien kanssa (siis ainakin Kannustalolla) takan koko hormeineen tulee tietää suhteellisen aikaisessa vaiheessa, sillä perustussuunnitelmiin piirretään valmiiksi jotain juttuja tulevaa takkaa varten. Itse en ole kamalasti jaksanut selvittää mitä niihin piirrustuksiin tulee vaan olen enemmän keskittynyt tekemään mitä käsketään. Ja käskyksi saatiin alkaa selvittää takan kokoa, joten suuntasimme sitten takkakaupoille.

kuva: www.uunisepat.fi

Habitare-messuilla tutkimme jo hieman takkatarjontaa ja päädyimme nopeasti kaakeliuuniseen takkaan, raskaat tiili- tai vuolukivitakat eivät ole meitä varten. Valkeissa kaakeliuuneissa on jotain ihanan kevyttä ja raikasta, enkä usko kyllästyväni raikkaan valkoiseen takkaan koskaan (tai ainakaan pitkään aikaan).

Kannustalon edustajat kertoivat meille, että Uunisepiltä tullaan ottamaan meihin yhteyttä, sillä he tekevät yhteistyötä Kannustalon kanssa. Olin kuitenkin reippaana ennättänyt ottamaan Uuniseppiin yhteyttä ihan itse, sillä heidän valikoimistaan löytyi meille juuri sopiva takka.  Takan valinta oli oikeastaan aika helppoa, mötkötimme eräänä iltana sängyssä ennen nukkumaanmenoa iPad kädessämme ja tutkimme eri takkafirmojen valikoimaa. Vajaan puolen tunnin tutkimisen jälkeen eksyimme Uuniseppien sivuille, jossa silmiimme osui aika nopeasti kaunis perinteisen malliston Erkkeri Nostalgia -takka. Tykästyimme takkaan heti ja päätimme ottaa sen! Toivottavasti tulevatkin valinnat käyvät yhtä vaivattomasti.

kuva: www.uunisepat.fi

Saimme varattua ajan Uuniseppien Vantaan myymälään viime torstaiksi. Reilun puolen tunnin juttelun jälkeen olimme päätyneet valkoiseen sileään kaakeliin, takkaluukun tuplaoviin, kromisiin yksityiskohtiin (takkaluukku, alaluukut ja eduspelti) sekä romanttiisiin linna-koristeluihin. Muutama ylläri meitä kuitenkin odotti, ensinnäkin takan päältä lähtevä hormi on aika ruma. Rapattu mötkylä takan päällä ei ole kyllä mikään silmiä hivelevä näky, varsinkaan kun Kannustalojen huonekorkeus on 2,8 metriä, jonka seurauksena rapattua mötkylää jää näkyvään ”normaalia” enemmän. Myöskään takan taakse tuleva palomuurista en pitänyt yhtään. Palomuuri on leveämpi kuin takka, joten sekin jää aika ikävästi näkyville. Eikö sitä tyhmää palomuuria saisi mitenkään piiloon..? Näiden lisäksi tarjouksen hinta ylitti sen mitä olimme takan ajatelleet maksavan. Kannustalon kautta tulevalla tarjouksella (-10 %) sekä rahti-kampanjalla takalle jäi kuljetuksineen sekä sennuksineen hintaa 8756 euroa. Mulle hinta tuli ainakin täytenä yllätyksenä, mutta se voi kyllä johtui siitä etten ole takkojen hintoihin tutustunut juuri yhtään. Kertoessani töissä takasta sanoi muutama työkaveri, ettei hinta kuulosta kovin pahalta.

Hinta vaati hieman sulattelua, ja ajattelimme pyytää muutamasta toisestakin takasta vielä tarjouksen. Mutta luulenpa, että kyseinen Erkkeri Nostalgia meille kuitenkin tulee. Olemme molemmat ihastuneet sen perinteiseen ja hieman romanttiseen tyyliin ihan hirmuisesti ja onhan takka kuitenkin tosi iso sisutuselementti. Sitä ei ihan noin vaan vaihdeta, joten kyllä siihen unelmien takkaan varmaan kannattaa sijoittaa. Me yritetään nipistää sitten jossain muualta.


«Vuosi sitten: Matkamuistohylly»

4 Replies to “Takka”

  1. Onpa kaunis takka! Teitte mielestänikin hyvän valinnan, olen itsekin aina tykännyt noista kaakeliuuneista ja hauska tietää, että niitä saa ostaa nykyäänkin :). Olen muuten kuullut, että vanhoja kaakeliuuneja saisi ostettua purettuna, voikohan se olla mahdollista ja minkähän hintaisia ne olisivat? Tuo uusi sopii kyllä teidän tyyliin, kun koko talo on upouusi.

    1. Kiitos kivasta kommentista! On ihana kuulla toisten mielipiteitä kun itse alkaa olemaan epätoivon partaalla. 🙂

      Katsoin myös noita purettuja kaakeliuuneja, ne olivat upeita, mutta luulen niiden hintojen hipovan taivaita.. Ja Uuniseppien toimitukseen kuuluu kaikki, joka sopii meille parhaiten kun ei asioista oikeen kamalasti mitään ymmärretä. Takan tarjous möllöttää vielä sählöpostissa, viikonlopun aikana siihen pitäisi varmaan jotain vastata.

  2. Kaunis kaakeliuuni

    1. Kiitos! Vaikea vain kuvitella miltä sä näyttää sitten oikealla paikallaan.

Vastaa