Helsingin itsepuolustuskoulu HIPKO

Kuten jo joskus reilu kuukausi sitten totesin, saimme herra Longfieldin kaverilta kymmenen kerran treenikortit Helsingin itsepuolustuskouluun, eli HIPKOon. Huomioikaa jo tässä vaiheessa, että salille voi siis ostaa kymmenen kerran kortteja, eikä mitään vuoden jäsensopimusta välttämättä vaadita! Treenien aloittaminen venyi hieman suunnitellusta, mutta vihdoin lokakuun alussa aloitimme ähkimisen ja puhkimisen HIPKOn uusimmalla salilla Metsälässä.

Herra Longfield saa kertoa enemmän meidän treeneistä. Tämä johtuu nyt ihan siitä, että hänen viimeisimmät kirjoitukset mun kanssa treenaamisesta saivat niin valtaisan suosion (facebookin jakoja on esim. yli 100), että pakkohan tämä sanataituri on taas päästää sorvin ääreen. Sen verran voin kuitenkin valoittaa, että päätimme kokeilla mahdollisimman monta eri tuntia – treenilistalla onkin mm. kahvakuulaa, kuntonyrkkeillyä, joogaa sekä potkunyrkkeilyä. Eikö kuulostakin aika hyvältä? 🙂 Treenikokemuksista saatte lukea kuitenkin hieman myöhemmin, sillä ihan aluksi on hyvä kertoa hieman tarkemmin HIPKOsta.

Mua jännitti mennä HIPKOon ensimmäistä kertaa aika paljon. Ajattelin, että paikalla on vaan sellaisia judo-asuisia lihaskimppuja, jotka mulkoilee pahasti pinkissä treenitopissa heiluvaa lettipäätä. Jännittäminen osoittautui kuitenkin ihan turhaksi, sillä HIPKO on suunnattu ihan kaikille! Tunteja on räätälöity perheille, lapsille, nuorille sekä aikuisille. Ihan jokaiselle tunnille ei tällaista pinkissä treenitopissa heiluvaa lettipäätä kuitenkaan päästetä, taistelutunneille pitää käsittääkseni olla jotain osoitusta siitä, että kyseistä taistelulajia osaa edes vähän (kattookohan ne jotain vöiden väriä tai muuta?). Tämähän on kyllä vaan ihan hyvä, ei olisi kiva saada ekoissa treeneissä kamalan pahasti päihinsä.

Kun saavuimme HIPKOon ensimmäistä kertaa taisimme näyttää aika ulkopuolisilta, sillä emme totta tosiaan tienneet minne meidän piti mennä. Joku mukava lihaskimppu (lihaskimpulla oli muuten päällä farkut ja t-paita, ei siis mitään judo-asua) tarttui meitä heti hihasta kiinni ja kyseli ollaanko paikalla ensimmäistä kertaa. Kyseinen mukava herra esitteli meille myönteisen vastauksen jälkeen Metsälän salin kolme kerrosta kertoen samalla mistä löytyy pukuhuoneet ja eri tuntien treenisalit.

Esittelykierroksen jälkeen vaihdoimme treenikamat päällemme ja menimme odottamaan oman tuntimme alkua salin alimpaan kerrokseen, joka tunnetan myös nimellä Garage.

Metsälän salin lisäksi HIPKOlla on toimipisteet Kontulassa ja Vuosaaressa. Näin espoolaiselle salien sijainnit eivät ole kovin simppelit, mutta treeneihin olemme päässet oikein kätevästi autolla. Tykkään HIPKOssa kovasti siitä, että treenitunteja on tarjolla päivittäin ihan iltaan asti. Myöhäisimmät tunnit alkavat joskus kasin pintaan, joten mekin olemme ennättäneet käydä hyvin kotosalla töiden jälkeen viemässä koiran ulos sekä syömässä ennen treeneihin lähtöä. Se on kyllä pakko tunnustaa, että yksin en olisi enää ilta-aikoihin treeneihin saanut itseäni raahattua, mutta herran kanssa salille oli tosi helppoa ja kivutonta lähteä. Meidän pitäisi selkeästi treenata enemmänkin yhdessä! Tai sitten ei.. Arvatkaa saatiinko pieni riita aikaiseksi kuntonyrkkeilytunnilla? Tehtiin treeni pareittain (joka ei kyllä ollut hyvä idea), ja jotenkin todella yllättävästi mun sisällä syttyi ihan kamala kilpailuvietti kun mätkimme toisiamme kuntonyrkkeilyhanskoilla. Tai ei me siis toisiamme suoranaisesti lyöty, mutta sellaisia pistehanskoja kuitenkin jota toinen aina piti käsissään ja toinen sitten hakkasi.

Onneksi mätkimistä ei tehty koko tuntia, sillä mun käsivarret olivat jossain välissä jo niin kipeät, että niitä vihloi aika ikävästi.. Periksihän en kuitenkaan antanut, sehän on ihan selvä!

Jos sinua kiinnostaa hikiset treenit mukavassa ilmapiirissä tutustu ihmeessä HIPKOn nettisivuihin sekä facebook-sivuihin. Treeni-iloa!


«Vuosi sitten: Take a walk in the Skygarden..»

Vastaa