Valomaalaus

Tänään kävimme yökuvaus-kurssilla läpi valomaalausta. Valomaalaus on ihan hirmuisen mukavaa puuhaa, mutta ei ollenkaan niin helppoa kuin kuvittelin. Kuvia otetaan pitkillä valotusajoilla, joten homma on aikaavievää. Kuvia on myös etukäteen aika hankala ”suunnitella”, eikä niiden onnistumisesta ole mitään takeita. Ihanan haastavaa siis!

Kurssilla mulla oli vaikeuksia uuden objektiivini kanssa, en saanut kuvia tarkennettua kunnolla ja koska olin jättänyt toiset objektiivini luokkahuoneeseen, en saanut oikein yhtään hyvää kuvaa aikaiseksi. Kotiin päästyäni raahasin romppeeni, herra Longfieldin sekä harmaan karvaisen kaverin ulos pimeyteen, sillä halusin saada edes muutaman onnistuneen kuvan aikaiseksi.

Pari tuntia me ulkona lopulta köpöttelimme – heiluttelimme taskulamppuja ja juoksimme niiden kanssa ympäri ämpäri (onneksemme törmäsimme vain kahteen koiranulkoiluttajaan). Muutamia hauskoja kuvia sain otettua, jonka lisäksi pääsin tutustumaan uuteen objektiiviini hieman paremmin. Postauksen kuvista ensimmäinen ja kaksi viimeistä ovat ehdottomia suosikkejani, varsinkin tuo pullea hymynaama on aivan ihana! Ihmisten ”maalaamista” pitää harjoitella vielä paljon lisää, keksimme aika monta hauskaa ideaa kuviin, mutta en osannut niitä vielä toteuttaa.. Eli harjoittelu jatkuu!

Nyt kello on kuitenkin jo aika paljon ja mun pitäisi olla huomenna ylitöissä kello 7.30, joten olisi varmaan aika mennä nukkumaan. Ennen hyöhensaaria käyn vielä lämpimässä suihkussa, kylmässä tarpominen sai mut nimittäin vähän kohmeiseksi (vaikka päällä oli pipo, hanskat, silkkijörrit, pitkä villapusero ja kaulaliina).

Pullean hymynaaman tavoin tahdon toivottaa kaikille iloista viikonvaihdetta!


«Vuosi sitten: Lehtikorin uusi ilme»

2 Replies to “Valomaalaus”

 1. Hienoja kuvia!
  Mun on niiiiin pitkään pitänyt lähteä valokuvauskurssille, mutta en ole ”ehtinyt” 😉 Pitää varmaan ottaa työn alle joskus. Etenkin nuo valojutut on ihan hauskoja.

  1. Kiitos! Sun kuvaamistaidot tietäen otan kehut todella mielelläni vastaan. 🙂

   Mulla on tälle syksylle pari kurssia ja keväälle sitten taas lisää. Oon hurahtanut kuvaamiseen ihan tosissaan.. Kovin on ihana ja addiktoiva harrastus! 🙂
   Nyt vaan kursseille sieltä, kun häännekin on nyt juhlittu niin vapaa-aikaa jää varmaan vähän enemmän kuin viime kuukausina. Itse en häiden alla ehtinyt tehdä yhtään mitään muuta kuin suunnitella juhlia ja väkertää koristeita. 🙂

Vastaa