Brunssi: Cafe Piritta (HKI)

Tänään köpöttelimme mitä kauneimmassa säässä Oxygenol-pariskunnan kanssa brunssille. Tapasimme hieman yli 11 osoitteessa Fleminginkatu 7, jossa sijaitsee paljon kehuja kerännyt Good Pie Bakeryn Galleria Keidas. Epäonneksemme paikka oli aivan täynnä, ja meitä ennen oli jonottamassa jo kaksi muuta neljän hengen seuruetta. Galleria Keidas on hirmu pieni paikka, joten päätimme lähteä suunnistamaan brunssille jonnekin muualle. Vähän kyllä harmitti, mutta päätimme tulla testaamaan Keitaan brunssin joku toinen kerta.

Pienen pähkäilyn jälkeen otimme suunnaksemme Tokoinrannassa möllöttävän Cafe Piritan. Oxygenol-pariskunta oli käynyt siellä kahvilla ennenkin, ja he kertoivat paikan olevan iso (olisi aika pyllystä saada pakit kahdesta brunssipaikasta peräkkäin). Tokoinrannassa tuuli kovasti, mutta muuten ilma oli ihan mieletön. Jos syksy tarjoasi aina tällaista säätä, olisi syksy varmaan mun toiseksi lempparein vuodenaika.

Piritan brunssi kustantaa 23,90 euroa ja sitä tarjoillaan lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10-14. Heti tähän alkuun täytyy kertoa, että brunssi ei ollut hintansa veroinen. Vaikka näkymät olivatkin upeat, ei niistä kovin montaa ylimääräistä euroa viitsi maksaa.

Tarjolla oli kattavasti erilaisia lämpimiä sapuskoja, joiden lisäksi kasvikset (tomaatti, kurkut ja salaatti) olivat raikkaita. Croissantit olivat leipäosaston parhaimmistoa, tavalliset leivät maistuivat musta päivän tai pari vanhoilta – uunituoreita ne eivät ainakaan olleet. Karjalanpiirakat olivat kuulemma ihan ok, mutta ne olisivat saaneet olla lämpimiä. Itse tykästyin eniten erilaisiin makkaroihin sekä munakokkeliin, joka oli Piritassa niin tiivistä, että sitä tarjoiltiin paloina. Jogurtti oli myös ihan ok, varsinkin kun jogurtin päälle viskeli kasan melonipaloja. Hintaan sisältyi myös kahvia, teetä, mehua sekä vettä. Kahvi oli musta tosi hyvää, ja sitä sai ottaa isoihin mukeihin, joten kahvia ei tarvinnut hakea koko ajan lisää.

Siihen loppuivat sitten tämän brunssit kehut. Nyt aletaan nimittäin käsitellä jälkkäriosastoa, joka oli suoraan sanottuna ihan p*rseestä. Tarjolla oli ihan herkullisen näköistä leivosta, jonka me kuvittelimme maistuvan valkosuklaalle, mutta ei. Tämä leivos ei maistunut yhtään millekkään – ei siis yhtään millekkään. Päättelimme lopulta leivoksen olevan joku mantelileivos, mutta ei meistä tainnut kukaan syödä leivosta loppuun. Yök (tai emmä voi sanoa yök, koska en maistanut mitään). Toisena jälkkärivaihtoehtona oli pannaria kermavaahdon, hillon sekä siirapin kanssa. Kuulostaa ihan herkulliselta, mutta totuus oli jotain ihan muuta. Itse en sitä kivikovaa lättyä voisi ikinä kutsua pannariksi.. ”Pannari” oli joko viikon vanhaa tai sitten jollakin on todellakin mennyt puurot ja vellit sekaisin ”pannaria” tehdessään. Kivikova lätty oli muuten myös jääkylmä, joka kertonee myös jotain.. Eli iso ja pitkä miinus Piritalle jälkkäreistä!!

Arvosanaa mietimme ihan neljään pekkaan ja päädyimme keskiarvon perustella lukuun 7+. Jälkkärit laskivat tasoa ihan kamalasti, ja brunssin hinta ei kulkenut kyllä tarjottavien sapuskoiden kanssa tällä kertaa käsi kädessä.

Hieman ärtyneinä jälkkärien tasosta lähdimme brunssin jälkeen tarpomaan kohti Ateneumia. Helene Schjerfbeckin näyttelyyn oli meidän lisäksemme tullut jokunen muukin, mutta ihmismassasta huolimatta kävimme tunnollisesti koko näyttelyn läpi. Itse tykästyin eniten Helenen alkukauden töihin, varsinkin suloisiin tyttölasten maalauksiin (esim. Pajunkissatyttö, Sirkustyttö sekä Toipilas).

kuvat: http://www.liveinternet.ru/journalshowcomments.php?jpostid=134793475&journalid=2797296&go=prev&categ=0

Näyttelyyn tutustumisen jälkeen vietin vielä tovin Ateneumin kaupassa, josta voisin ostaa mm. kaiken. Tällä kertaa mukaan tarttui kuitenkin vain tarroja, muistilappuja sekä kortteja. Ostoshetken jälkeen köpöttelimme vielä yhdessä Hakaniemeen, josta me jatkoimme matkaamme autolla kotiin samalla kun Oxygenol-pariskunta käveli Oxygenol-taloon (he siis asuvat siellä). Kotona siivoilin ihan hetken jonka jälkeen otinkin pitkät iltapäikkärit. Olen vieläkin aivan rättiväsynyt, joten mun on syytä mennä jatkamaan unia. Nati Nati!


«Vuosi sitten: Minijeeppisafari Alanyassa»

Vastaa