Yökuvaus

Huh mikä viikko mulla on takana! Ollaan oltu menossa kuin tuulispäät ja vihdoin viikonloppu olisi täällä. Maanantaina koko ilta meni hyvän ruoan ja teatterin merkeissä, tiistaina kävin hoitamassa liudan asioita ja keskiviikkona sekä torstaina hikoilimme herra Longfieldin kanssa HIPKOssa kahvakuulailun ja kuntonyrkkeilyn merkeissä. Torstaina kävimme myös näyttämässä kaupungille rakennusurakkamme luonnospapereita, ja kaikki näytti kuulemma hyvältä! 🙂 Pientä viilausta luonnoskuviin vielä tarvitaan ennen kuin voimme jättää rakennusluvan kaupungille. Kannustalon edustajat tapaammekin seuraavan kerran jo maanantaina jolloin käymme luonnoskuvia vielä muutamien pienten muutosten osalta läpi. Tällä hetkellä näyttää siltä, että urakka alkaa tontilla heti kun sydäntalvesta ollaan selvitty, joten uskokaa tai älkää mutta me päästään näillä näkymin muuttamaan uuteen suloiseen taloomme jo ennen kesäkuuta!

Perjantaina, eli siis tänään, olinkin sitten tämän syksyn ensimmäisellä valokuvauskurssilla. Kursseja olen tälle syksylle varannut kolme, joten tiedossa olisi aika kuvauksellinen syksy. Tänään alkanut kurssi käsittelee yökuvausta. En omista irrallista salamaa, joten ensi kerralla raahaan mukanani kameran, jalustan ja objektiivien lisäksi taskulampun, jotta pääseen tekemään kaikki kurssin harjoitukset. Kuvailimme tänään reilun tunnin verran pimeällä parkkipaikalla, jonka lisäksi kurssin vetäjä kertoi meille parin tunnin ajan teoriaa ilta-/yökuvauksesta. Päästyäni kotiin oli mun pakko päästä vielä leikkimään kameralla takapihalle. Tämän postauksen kuvat ovatkin otettu tänään kurssilla sekä meidän takapihalla.

Toisten valokuvien katselu on todella inspiroivaa puuhaa. Tänäänkin näin niin upeita kuvia, että ihan pahaa teki esitellä muulle ryhmälle omia kuviani.. Miten ihmiset saavatkaan niin loistavia ideoita pimeällä parkkipaikalla?! No onneksi kurssia on vielä jäljellä, joten varmasti mäkin saan vielä jollain upealla kuvalla lesoilla. 🙂 Näissä kursseissa on muuten se paha puoli, että sieltä saa aina roiman määrän ideoita uusiin lisävarusteisiin! Nytkin mun kameravarusteiden ostoslista kasvoi kahdelle tuotteella – kaukolaukaisimella sekä lähilinssillä. Ennen näiden hankintaa mulla on kuitenkin ostoslistalla teleobjektiivi sekä kiinteän polttovälin valovoimainen objektiivi, niistä olen haaveillut jo turhankin pitkään.

Vaikka lepo tekisi nyt ihan hyvää, on viikonlopulle suunniteltu aika paljon ohjelmaa. Huomenna rynnistämme heti aamusta Kannustalon esittelyyn Siuntioon, josta mun matka jatkuu jumppaan (herra Longfield pitää jumpista viikonlopun taukoa). Jumpan jälkeen suuntaamme hoitamaan suloisia veljenpoikiani, joiden kanssa aiomme ainakin herkutella ihan kunnolla! Sunnuntaina meillä on vielä edessä brunssitreffit Oxygenol-pariskunnan kanssa Kalliossa, jonka jälkeen suunnistamme Ateneumiin katsastamaan vihdoin ja viimein Helene Schjerfbeckin näyttelyn, jossa on pitänyt käydä kesästä asti. Tosin kerrankin viivyttely on kannattanut – nyt näemme myös Raaseporin maisema -teoksen alta löytyneen maalauksen naisesta ja lapsesta.

Nyt mun ilta jatkuu kuitenkin Hullujen päivien kuvaston selailulla. 🙂

Upeaa ja ”rauhallista” viikonloppua kaikille!«Vuosi sitten: Hamam»

2 Replies to “Yökuvaus”

  1. Onko nexiin olemassa kaukolaukaisinta? Olen etsinyt, mutta en ole löytänyt.

    1. Emmä edes tiedä. 🙂 Kävin kysymässä heti Rajalasta ja niillä ei ollut valikoimassa kuin Canonille ja Nikonille. Täytyy tutkia asiaa netistä. Mulle riittäisi kyllä itselaukaisinkin, kunhan saisin otettua kuvan niin, ettei kameraan tarvitsisi koskea.

Vastaa