Lempeä suppilovahveromunakas uunissa

Tänään sain vihdoin loputkin viikonlopun sienireissun suppilovahverot pakastimeen. Kaivoin netistä liudan erilaisia sienireseptejä talteen, sillä syksyn mittaan olisi kiva kokkailla sienistä muutakin kuin keittoja ja piirakkaa. Muutama löydöksistäni kuulosti hirmu kivalta, ja yhtä piti päästä testaamaan heti tänään. Töiden jälkeen ruokakauppareissulta tarttui sitten mukaan ainekset suppilovahveromunakkaaseen.

suppilovahveromunakas

Ruokakaupan lisäksi hoidin myös liudan asioita Sellossa. Kävin mm. maksamassa erään valokuvauskurssin, kyselin vinkkejä kameran objektiiveihin ja ostin kynsien hoitotuotteita sekä kaksi kansiota meidän talopapereille. Olemme jakaneet hommat aika lailla puoliksi herra Longfieldin kanssa, ja nyt mun papereille on hommattu pinkki kansio ja herran papereille musta kansio. Mulla ihan kädet jo syyhyää, sillä tahtoisin kovasti jo alkaa rei’ittämään papereita omaan kansiooni (aion kyllä järjestää myös herran kansion, sillä muuten ne paprut eivät ehkä ikinä eksyisi mustan kansion sisään). Ensin pitää kuitenkin saada tämä postaus valmiiksi ja sen jälkeen haluan mennä kuumaan suihkuun. Vasta suihkun jälkeen on kansioiden järkkäilyn aika.

suppilovahveromunakas

Tämän päiväisestä munakkaasta löytyy aika pitkälti samoja aineksia joita olemme törkänneet alkusyksyn mittaan niin sienikeittoihin kuin myös -piirakkaan. Munakas oli hirmuisen lempeän makuinen ja sitä oli mukava syödä. Munakkaan kaveriksi teimme Ullan Pakarin ruissämpylöistä valkosipulibruschettoja, joista tuli oikein maukkaita (valkosipuli maistuu vieläkin voimakkaasti suussani). Tämä sapuska sopii varmasti hyvin myös viikonlopun aamupaloilla/brunsseilla! Joten nyt vain keräämään niitä sieniä sieltä märästä metsästä.

suppilovahveromunakas

Suppilovahveromunakas uunissa

4 annosta

 • 200 g tuoreita suppilovahveroita
 • 1 pkt parmankinkkua
 • 2 kpl porkkanaa
 • 1 kpl punainen suippopaprika
 • 1 kpl sipuli (isohko)
 • 1 kpl yksikyntinen valkosipuli
 • 1 rkl öljyä
 • ½ dl ruohosipulia
 • rouhittua mustapippuria
 • 4 kpl kananmunia
 • 200 g (1 pkt) (kevyt)kermaviiliä
 • n. 1 dl voimakasta juustoraastetta

1. Puhdista ja paloittele suppilovahverot. Raasta porkkanat hienoksi ja suikaloi paprika. Kuori ja hienonna myös sipuli ja valkosipuli.

2. Kuumenna sieniä kuivalla pannulla niin kauan, että neste haihtuu. Siirrä sienet sivuun.

3. Paista parmankinkkuviipaleet pannulla ja siirrä ne sen jälkeen hetkeksi sivuun.

4. Lorauta pannulle öljyä ja lisää sekaan porkkanaraaste, sienet, sipulit sekä paloitellut parmankinkut. Sekoittele noin viiden minuutin ajan. Lisää pannulle lopuksi paprika, ruohosipuli sekä mustapippuria.

5. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon kermaviili. Sekoita tasaiseksi.

6. Kaada sieniseos voidellun vuoan pohjalle. Kaada päälle muna-kermaviiliseos. Raasta päälle vielä hieman voimakasta juustoa.

7. Paista sienimunakasta 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia.

suppilovahveromunakas

Sieniä löytyy pakkasesta vielä iso kasa, joten tässä syksyn aikana pääsette lukemaan vielä useita sienireseptejä. Onneksi ne näyttävät teitä myös kiinnostavan, sillä sen verran usein blogiini nykyään jollakin sienireseptin hakusanalla eksytään. 🙂

Vastaa