Lokakuun eka oli ylläripäivä

Sain aamulla herra Longfieldiltä seuraavanlaisen käskyn ”Syö töissä kevyt lounas.”. Tämä sai tietenkin heti hymyn huulilleni, sillä illalla mua odottaisi joku ruokaan liittyvä yllätys! Päivä alkoi siis iloisissa merkeissä maanantaista huolimatta, ja jotenkin koko päivä meni töissäkin hirmuisen kovaa vauhtia. Se johtui kyllä ihan siitä, että töitä oli (ja on) tosi paljon. Mutta ainakin tein töitä hymyillen pitkästä aikaa.

Mua tultiin hakemaan töistä kello 16.10 ja auton nokka otti suunnaksi keskustan. Auto jäi lopulta parkkiin yhdelle Eteläesplanadin poikkikujalle, jolloin aloin jo toivoa pääseväni maistelemaan Gastonen uutta ruokalistaa! Ja sinnehän me sitten mentiin, meidän omaan ravintolaan jossa ensitreffimmekin pidettiin keväällä. Olin tosiaan kuullut ystäviltämme, että Gastone on uusinut listansa, eikä sieltä saa tällä hetkellä hehkuttamaani härkäpastaa. Oli siis kiva päästä näkemään mitä ravintola oli kehitellyt taivaallisen pastan tilalle.

Saavuttuamme ravintolaan kipsin minä samantien vessaan, ja kun tulin takaisin, oli pöydälle ilmestynyt teatteriliput. 🙂 Hymyä oli siis luvassa lisää! Herra oli hankkinut meille liput Kari Hotakaisen romaaniin perustuvaan Ihmisen osa -esitykseen Pienelle näyttämölle. Jee! Ruokatilauksen yhteydessä mainitsin tarjoilijalle, että onhan härkäpasta tulossa listalle joskus takaisin. Tarjoilija hymyili ja sanoi, ettemme ole todellakaan ensimmäiset emmekä viimeiset jotka haikailevat härkäpastan perään. Jos osasin yhtään tarjoilijan hymyä lukea, pääsen kyseisestä pastasta vielä tulevaisuudessakin nauttimaan.

Härkäpastan tilalle tilasin salsicciapastaa, herran tilatessa äyriäispastaa. Molemmat annokset olivat hyviä, mutta kumpikaan ei vetänyt vertaa härkäpastalle. Salsicciamakkaroita oli annoksessani tosi paljon ja herran itsetehty nauhapasta oli hirmuisen hyvää. Mun täytyy ehdottomasti koittaa jossain välissä pastan tekemistä kotona.

Pastojen jälkeen päätimme syödä jälkkärit jossain kahvilassa, sillä esityksen alkuun oli vielä reilusti aikaa. Köpöttelimme lopulta Espan kahvilaan maiskuttelemaan puoliksi jättimäistä voisilmäpullaa kahvin kera. Pulla oli hyvää ja tuoretta, tosin mun mielestä voisilmäpulla ei voi olla koskaan pahaa.

Kello 19.00 alkoi sitten Ihmisen osa. Esitys sisälsi hassuttelua, vaikka suurimmaksi osaksi esitys käsittelikin hieman vakavampia asioita kuten yksinäisyyttä, surua, ahdistusta, rahan valtaa ja perhesuhteita. Parasta oli kuitenkin Jaakko Saariluoma esittämässä alasti kukkoa! 🙂 Upean roolin teki myös Leena Uotila, unohtamatta toki Ritva Valkamaa, joka on kyllä ammattilainen isolla A:lla.

Kotiin suuntasimme synkässä syksyisessä ilmassa, mieli oli kuitenkin iloinen sillä ilta oli oikein onnistunut. Kiitos rakas! ♥ Ja nyt nukkumaan, kauniita unia.


«Vuosi sitten: The Double Bubble lamp»

6 Replies to “Lokakuun eka oli ylläripäivä”

 1. Olipa kiva ilta!

  Gastonessa en ole ollutkaan aikoihin, vaikka ravintolasta kovin pidänkin.

  1. Ilta oli tosiaan oikein ihana! Yllärit ovat niin parhaita. 🙂

   Jos mä saisin sanoa, niin mene Gastoneen vasta kun härkäpasta on tuotu takaisin listoille. Ei siellä muita annoksia kannata syödä. 😉

 2. Jii heitti taustalta, että tuo härkäpasta on pakko saada listalle takasin! Mainitsi lisäksi, että Gastonen härkäpastan voittanut löytyi pari vk sitten Ljubljanasta, harmillisen pitkä matka extempore pastailemaan :/

  1. Jesh, lisää härkäpastan kannattajia! 🙂
   Itse en ole vielä Gastonen pastaa voittanutta löytänyt, mutta ehdottomasti voisin lähteä tuonna Ljubljanaan Jiin suosikkia testaamaan!

 3. Me käytiin katsomassa Ihmisen Osa viime keväänä. Oli kyllä aika häiritsevää nähdä Saariluoma alasti esittämässä kukkoa =D

  1. Enpäs tiennytkään, että esitys on pyörinyt jo noin kauan. Saariluoma on siis saanut nököttää lavalla jo kohtuullisen usein alasti. 🙂

Vastaa