Kannustalon Vihervaara 114

Näin viikonlopun kunniaksi olisi kiva valoittaa teitä siitä minkämoinen mökki meillä on rakenteilla.

Rakennusurakka on siis tällä hetkellä siinä vaiheessa, että olemme saaneet talotehtaalta luonnoskuvat, joita olemme menossa näyttämään kaupungille ensi viikon torstaina. Kuvat käydään läpi myös pääsuunnittelijan kanssa, joten ensi viikon jälkeen meillä pitäisi olla aika hyvä käsitys siitä meneekö meidän suunnitelmat läpi vai tarvitaanko niihin jotain (pieniä) muutoksia.

Talotehtaaksi olemme siis valinneet Kannustalon. Mansardikattoisesta Kannustalosta olemme haaveilleet jo iät ja ajat, mutta koska sellaiseen meillä ei vain yksinkertaisesti rahat tällä hetkellä riitä, piti Kannustalojen kuvastoja alkaa selata myös muita vaihtoehtoja silmällä pitäen. Meidän onneksemme Kannustalo on lähivuosina ostanut Oravaistalot, joiden tehtaalla Kannustalo alkoi valmistaa ensimmäisiä muuttovalmiita talojaan. Jos minä ja herra Longfield alkaisimme itse rakentaa taloa olisi avioero edessä vajaassa kuukaudessa, ja tässä asiassa en liiottele yhtään. Tästä syystä (ja siitä ettei me osattaisi ikinä rakentaa taloa itse) muuttovalmis Kannustalo oli kuin tehty meitä varten.

Kannustaloissa olen ihastanut muutamaankin eri asiaan – laatuun, ulkonäköön sekä suunnitteluun. Laadusta kertoo varmasti mm. se, että jos kurkkaa myytäviä asuntoja vaikka etuovi.comista, ei siellä talotehtaan nimeä kamalan monesta kohteesta kerrota. Poikkeuksia on järjestelmällisesti kaksi: Kannustalo sekä Kastelli. Myöskin erilaisten keskustelupalstojen syövereistä on oikeasti aika vaikea löytää vihaisia Kannustalon asiakkaita. Toki sinne niitäkin mahtuu, mutta suhdeluku on käsittämättömän pieni verattuna ihan mihin tahansa muuhun talotehtaaseen.

Tällaiselle romantikolle ja esteetikolle kuin minä Kannustalojen ulkonäkö on täydellinen – ristikkoikkunat, koristeelliset kaiteet, korkea huonekorkeus sekä upeat koristelistat ovat sellaisia asioita joista me suostumme maksamaan vähän ekstraa. Oikeastaan en kyllä usko, että Kannustalo tulee loppupeleissä paljon enempää maksamaan kuin muutkaan talot, sillä Kannustalojen pohjapiirrokset ovat suunniteltu todella hyvin. Niihin on vaikea keksiä mitään muutoksia, ja kaikkihan sen tietävät, että muutokset maksavat. Me esimerkiksi teimme omaan Vihervaaraamme vain muutaman muutoksen: poistimme yhden oven ja pari ikkunaa, muutimme terassin ovet pariovillisiksi, laajensimme terassia ja muutimme kirjaston väliseinän sellaiseksi lasiseinäksi johon tulee myös pariovet. Niin ja takan paikka muuttui myös hieman.

kuva: http://www.kannustalo.fi

Talotehtaan kanssa käymme keskustelua Kannustalojen edustajien, Arja ja Tapani Saranpään, kanssa. Arjan ja Tapanin kanssa asiat ovat hoituneet hyvin ja kysymyksiimme on tullut selkeät vastaukset. Heiltä voi rauhallisin mielin kysellä todella tyhmiäkin kysymyksiä, joihin saa aina selväkielisen ja ymmärrettävän vastauksen. Ainoa asia josta on hieman moitittavaa on sähköposteihin vastaaminen. Puheluihin vastataan aina, mutta sähköposteihin vastauksia saa odottaa aika usein niin kauan, että lopulta herra Longfield saa soittaa niiden perään. Se on vähän tylsää, varsinkin kun on itse tottunut hoitamaan asioita kamalan paljon sähköpostin välityksellä. Sähköposteissa on myös se hyvä puoli, että sovituista/kysytyistä asioista jää aina mustaa valkoiselle, ja niihin voi aina palata kun jotain asiaa ei enää niin hyvin muistakaan. Toki ymmärrämme ettemme ole heidän ainoita asiakkaitaan, joten ehkä meidän pitää jatkossa vain tarttua siihen puhelimen luuriin entistä useammin.

Olemme muuten sopineet Kannustalon kanssa, että kirjoitan tänne blogiini rehellisiä kokemuksia rakennusurakastamme. Jatkossakin blogiin on siis tulossa postauksia rakennusurakan etenemisestä, joka on tosi kivaa siitäkin syystä, että fiiliksiä urakasta on varmasti kiva lueskella sitten kun asustelemme uudessa talossa ja kaikki hermoilu ja stressailu on unohtunut. Korvaukseksi näistä postauksista saamme pihallemme jätekatoksen! Ajatelkaa kuinka kivaa on ajaa tulevan talon pihalle jossa ensimmäisenä vastassa on ilmainen jätekatos? 🙂

Mutta eipä varmaan tällä kertaa enempää. Seuraavaksi meidän pitää valita takka ja tietää minne sen takan hormi oikein menee. Takan lisäksi työlistalla on talon värin valitseminen (ei muuten mitään helppoa hommaa), luonnospiirrosten läpikäynti, maalämpöporausten tarjousten kysely, perustusten miettiminen, tontilla olevien puiden kohtalon miettiminen sekä myös sen rakennusluvan laatiminen. Näiden hommien ohella minä suunnittelen jo kovasti sisustusta, laattojen värejä, tapetteja jne. Haluisin jo kovasti alkaa toteuttaa mun ideoita. 🙂


«Vuosi sitten: Farang ja vuotta vanhempi herra Longfield»

4 Replies to “Kannustalon Vihervaara 114”

  1. Kiinnitän noissa pohjakuvisa ain aensimmäisenä ovien j aikkunoiden sijaintin ja viihen, että valo kulkee joka suuntaan hyvin. aika hyvin tuossa on on ainakin toiseen suuntaan linjassa ikkunat ja ovet. Kun valo pääsee kulemaan vapasti se tuo valon lisäksi avaruutta.

    Onnea rakennusprojektiin!

    1. Meillä talon valoisin osa on ehdottomasti olohuone, toinen makuuhuone sekä kirjasto. Näiden huoneiden ikkunoista valoa tulvii sisään lähes koko päivän. Talon toinen pää (missä on mm. keittiö) on aika pimeä, sillä sinne ei aurinko tule paistamaan mihinkään aikaan päivästä. Ehkä mä siis voin sijoittaa paljon rahaa keittiön ja makkarin lamppuihin. 😉

  2. Hei! Minkä kokoisia nuo teidän ikkunat on, onko kaikki saman korkuisia vai onko eri kokoisia? Rakennetaan pitkälti saman kokoista taloa kuin teillä, ja tämä ikkunoiden koko mietityttää kovasti.

    1. Me tästä juteltiinkin jo enemmän facebookin puolella. 🙂 Lupaan vielä tarkistaa ikkunoiden koot talopapruista ja ilmoitella ne sulle, palataan!

Vastaa