Suppilovahveropasta

Kävin perjantaina poimimassa muutaman sateisen päivän jälkeen suppilovahveroita. Tarkoituksenani oli oikeastaan vain tarkkailla hyviä sienipaikkoja valmiiksi, sillä saan sienestysseuraa parin viikon päästä. En kuitenkaan voinut olla poimimatta suppilovahveroita (sekä yhtä kanttarellia) kun niitä eteeni koko ajan vain enemmän ja enemmän tupsahti. Kahden tunnin reissun saldo oli lopulta hieman reilut viisi litraa suppiksia! Ja koska olin sienimetsällä tosiaan parin sateisen päivän jälkeen, olivat sienet hirmu siistejä ja niiden putsaus kävi yllättävän nopeasti.

SuppilovahveropastaSuppilovahveropasta

Keräämistäni suppilovahveroista piti heti lauantaina päästä tekemään jotain ruokaa. Tutkin ja selasin tuhottoman määrän reseptejä kunnes lopulta päädyin tekemään suppilovahveropastaa. Sienistähän olen tänä syksynä tehnyt jo muutamaa eri keittoa – mustatorvisienikeittoa sekä suppilovahverokeittoa. Sienipiirakan tekemisen ajattelin jättää muutaman viikon päähän, jolloin saan sitä sienestysseuraa ihan Helsingistä asti. Sienipastaa en ole itseasiassa tainnut tehdä koskaan itse, mutta muutaman kerran olen sellaista ravintolassa tilannut. Lauantaina tekemäni pasta oli hirmuisen hyvää, enkä muista saaneeni yhtään parempaa ravintoloissakaan.

Suppilovahveropasta

Suppilovahveropasta

3 annosta

 • 200 g (pappardelle)pastaa
 • n. 2-3 dl pakastettuja suppilovahveroita
 • 1 kpl sipuli
 • 1 rkl voita/öljyä
 • 2,5 dl (kevyt)kermaa
 • n. 100 g leppäsavutuorejuustoa (Pirkka)
 • suolaa
 • mustapippuria
 • Pasta Basilico -mausteseosta
 • tuoretta persiljaa
 • parmesaanilastuja

1. Sulata sienet tarvittaessa pannulla. Laita samalla pastavesi kiehumaan (kiehauta pasta ohjeen mukaan).

2. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulla sienten sekaan rasva ja sipuli. Anna kuullottua muutaman minuutin ajan.

3. Kaada kerma pannulle (mä käytin kevyt&paksu ruokakermaa) ja anna hautua noin 5 minuuttia (kastikkeen tulee suurustua hieman). Lisää tuorejuusto sekaan ja sekoita hyvin. Mausta lopuksi suolalla, mustapippurilla sekä Pasta Basilico -mausteseoksella. Lisää joukkoon vielä reilusti tuoretta persiljaa.

4. Nosta lautasella pastaa ja kaada päälle kastiketta. Koristele persiljalla ja raasta joukkoon parmesaanilastuja.

Suppilovahveropasta

Vastaa