Maukkain munakokkeli

Mun piti eilen illalla kirjoittaa teille Porissa tanssituista häistä, mutta olinkin sitten ihan sekaisin päästäni, sillä kirjoitimme illalla kauppakirjat tontille nousevasta talopaketista. Olo oli aika uskomaton, ja voin vannoa, että kirjoittamisesta ei olisi tullut yhtään mitään siinä mielentilassa. Tänään mun ei sitten taas tehnyt mieli enää kirjoittaa niistä häistä, joten nyt saattekin lueskella maailman maukkaimmasta munakokkelista.

Maukkain munakokkeli

Alustetaanpas hieman tätä munakokkelijuttua tähän alkuun. Kuten olen tuhottoman monessa aamupalat/brunssit-postauksessa todennut, kuuluu munakokkeli mun lempparijuttuihin aamupaloilla. Jostain syystä en ole munakokkelia kuitenkaan tähän elämänvaiheeseen asti tehnyt kuin kaksi kertaa itse (ekan kerran noin kuukausi sitten ja toisen kerran tänään). Lapsena söin äitini tekemää munakokkelia, ja se maistui jo silloin ihanalta. Kotona sitä tosin syötiin yleensä lohen kanssa, eikä niinkään aamupaloilla. Brunssien myötä tutustuin munakokkelliin sitten uudestaan, mutta kotosalla uskaltauduin tekemään sitä vasta luettuna Suolaa&hunajaa -blogin postauksen Munakokkelin salaisuudet.

Kyseisen postauksen innoittamana tilasin erään antikvariaatin kautta kirjan nimeltään Ranskalaisen keittiön salaisuudet, joka taitaa olla aikamoinen klassikko puhuttaessa reseptikirjoista. Julia Childin kirjoittamassa kirjassa on läjäpäin reseptejä, mutta minä olen tähän mennessä kokkaillut ainoastaan kirjan sivulta 114 löytyvää munakokkelin reseptiä.

Maukkain munakokkeli

Munakokkeli

2 annosta

  • 5 kpl kananmunia
  • ¼ tl suolaa
  • hyppysellinen jauhettua mustapippuria
  • voita paistamiseen
  • 1 rkl (kevyt)kermaa
  • silputtua persiljaa/ruohosipulia koristeeksi

1. Vatkaa munia ja mausteita kulhossa niin, että keltuaiset ja valkuaiset sekoittuvat kunnolla (n. 30 sek).

2. Voitele pannu voilla. Kaada munaseos kohtalaisen lämpimälle pannulle. Sekoita hitaasti ja lakkaamatta pannun pohjaa myöten. Ensimmäisten minuuttien aikana ei tapahdu mitään, mutta hiljalleen munaseos alkaa jähmettyä (muista sekoittaa sitä koko ajan).

3. Kun munaseos on lähes halutun paksuista, ota pannu pois liedeltä, mutta jatka sekoittamista vielä niin kauan kunnes munaseos on sopivan paksuista.

4. Sekoita vielä lopuksi munaseokseen kerma, joka pysäyttää kypsymisen. Kaada valmis munakokkeli lautaselle, tarkista maku ja koristele lopuksi silputulla persiljalla tai ruohosipulilla.

Maukkain munakokkeli

Munakokkeli on yksinkertaisesti sanottuna taivaallisen hyvää. Sen koostumus on pehmeää ja se pysyy juuri ja juuri haarukassa kun sitä suuhunsa lautaselta nostelee. Julian reseptillä tehty kokkeli voittaa jopa äitini kokkelit. Tosin äitini tekemää munakokkelia en ole vuosiin syönyt, mutta muistelen sen olevan hieman kuivempaa ja tiiviimpää kuin tällä reseptillä syntynyt kokkeli.

Huomenna on sitten sunnuntai, ja me suunnataan lähimpien sukulaisten kanssa brunssille herra Longfieldin synttäreiden kunniaksi. Jos siellä ruutujen toisella puolella ei huomenna istuskella brunssien äärellä, niin aloittakaa ihmeessä päivä tällä munakokkelilla, siitä ei voi olla pitämättä. 😛

2 Replies to “Maukkain munakokkeli”

  1. ooo, tätä pitää kokeilla 🙂

    1. Suosittelen! Tän tekemiseen menee tosi vähän aikaa ja aineksetkin on tosi simppelit. Ja se maku on mieletön, jos siis munakokkelista yleensä pitää. 🙂

Vastaa