Habitare-messujen aiheuttamaa haaveilua

Käytiin tänään töiden jälkeen Habitare-messuilla. Meillä oli sinne ihan oikeastikin asiaa, sillä meidän pitäisi pikkuhiljaa alkaa etsiä sopivaa takkaa tulevaan Huli-Villaan. Eihän siellä tontilla siis ole vielä tapahtunut mitään, mutta takan malli, paino ym. ominaisuudet on kuulemma hyvä tietää jo talon piirustusten tekovaiheessa. En mä tiedä miksi, mutta niin meille talopakettifirman edustajat kuitenkin sanoivat.

Meillä on siis talopaketti jo valmiiksi katsottuna. En kuitenkaan jaksa vielä tässä vaiheessa siitä kovin tarkasti kertoa, sillä loppupeleissä kaupunki päättää saadaanko kyseinen talo tontille rakentaa vai ei. Eli palaan siihen itse taloon tarkemmin siinä vaiheessa kun rakennuslupa on kaupungilta saatu, ja hommat lähtevät rakennusurakan osalta tosissaan liikkeelle. Tässä vaiheessa meidän lähes kaikki vapaa-aika menee opiskeluun, asioiden suunnitteluun, sähköpostien lähettelyyn sekä ties minne eri paikkoihin soitteluun. Hoidettavaa, selvitettävää ja tehtävää on ihan kamalasti, vaikka kyseessä on ns. muuttovalmistalo.

Messuilla pääsimme kuitenkin jo haistelemaan ja katselemaan mm. valaisimia, huonekaluja, suihkuja, kiukaita, verhokankaita, tapetteja, viihde-elektroniikkaa ja tietenkin myös niitä takkoja, joiden takia messuille ylipäätään menimme. Kivoja takkoja löysimme lopulta pari, ja kotiin raahasimme tuhottoman määrän eri takkafirmojen esitteitä, joita kävimme tarkemmin läpi heti kotiinpäästyämme. Meille tulee aika varmasti valkoinen/vaalea kaakeliuuni, joka huokuu vanhaa aikaa, romantiikkaa sekä nostalgiaa. Pönttöuuni olisi tosi cool, mutta koska takka tulee suoralle seinälle (eikä kulmaan), voisi se näyttää vähän hassulta.

Valaisinosastolla sain kulutettua kaikista eniten aikaa. Mulla on kamalan monta ihanaa valaisinta mielessä, jotka kelpuuttaisin taloomme heti! Totuus on kuitenkin se, että pystyn hankkimaan niistä maksimissaan kaksi aarretta kattojamme koristamaan. Mutta mitkä ihmeet mä valitsen?! APUA!

Talomme sisäseinät, kaakelit ja lattiat tulevat olemaan hyvin neutraaleja. Maanläheisiä sävyjä – ruskeaa, beigeä, valkoista, kultaa – tullaan siis valitsemaan lähes poikkeuksetta joka tilaan. Neutraalien värien rinnalle voi sitten tuoda enemmän väriä esim. tekstiileillä.

Habitare-messuilla keskustelimme aika pitkään erään verho-ukkelin kanssa. Heidän mallistossaan oli tosi kivoja verhoja, ja luulenpa, että jossain vaiheessa tulemme heiltä tarjouksia pyytämään. En henkilökohtaisesti tykkää sälekaihtimista yhtään, mutta jottemme asu aivan akvaariossa, on yksityisyyttä luotava muulla keinoin. Erilaisia laskos-, rulla-, ja pimentäviä verhoja tullaan siis jokunen metri taloomme tarvitsemaan.

Viimeiset hetket vietimme messuilla viihde-elektroniikan parissa. Emme ole mitään kovin kummoisia hifistelijöitä, mutta tällä hetkellä meiltä uupuu olohuoneesta laadukkaat (ja kauniit) kajarit. Kotimaisia Genelecin kajareita on kehuttu ties missä, ja voi hyvin olla, että telkkariimme yhdistetään muuton yhteydessä valkoiset Genelecin kaiuttimet. Kannattaa muuten jossain liikkeissä käydä kuuntelemassa kuinka upea ja puhdas ääni kyseisistä kajareista lähtee! Ja näihin voi muuten törmätä myös Design-museossa. Ja siis ne on siellä ihan museoesineinä. Jos ette usko, niin menkää katsomaan.

Huomenna meidän talourakka kokee muuten ensimmäisen suuren virstanpylvään, allekirjoitamme (jos kaikki menee hyvin) nimittäin sopimuksen talopaketista. Hui! Lisäksi odottelemme sopimusta vastaavalta mestarilta, joten kyllä tää homma vaan lähtee liikkeelle, niin uskomattomalta kuin se välillä (lue: koko ajan) tuntuukin.


«Vuosi sitten: Puss-in-boots»

8 Replies to “Habitare-messujen aiheuttamaa haaveilua”

 1. Habitarejäi tänä(kin) vuonna väliin työmatkojen takia. En täällä Tallinnassa keekeä edes sisustusliikkeisiin, ehkä viikonloppunan Pariisissa löytyy kivoja sisustusliikkeitä. Ainakin antiikkikirppikselle olen menossa.

  Tsemppiä projektiin, työvaiheita ja selvitettävää riittää!

  1. Voi harmi, että työmatkoja sattui juuri tällä viikolle/viikonlopulle.. Mutta luulenpa, että muutama päivä Pariisissa korvaa kyllä aika monta Habitare-messua. 🙂

   Ja kiitokset tsempeistä! Täällä juuri odotellaan keksien kanssa taloedustajia. 🙂

 2. A:sta & O:sta A says: Vastaa

  Uskomatonta että teillä on jo ”laskettu aika” talolle!! Miten nopeasti asiat eteneekään!! Ihan mieletöntä, oon niin onnellinen (lue: kateellinen) teidän puolesta!! 😀 Mutta sitä mä ihmettelen, miten teillä voi olla jo talo valmiina? Oon joskus mietiskellyt talojen pohjapiirustuksia missä haluaisin asua ja tuntuu etten ikinä osaisi päättää mikä on paras ratkaisu! Ihan hullua! Takka on ihan mielettömän ihana juttu, meinaatteko ottaa leivinuunillisen ja alkaa leipureiksi? Nam!

  1. A:sta & O:sta A says: Vastaa

   Ja vielä pakko sanoa, että kyllä O vihertää kateudesta eikä varmaan koskaan suostu tulla teille käymään jos teillä on genelecit ja sillä ei 😉

  2. Mehän oltiin katsottu/”valittu” tää malli jo periaatteessa silloin kun noita tontteja alettiin koluta läpi (eli vajaa vuosi sitten). Meillä oli haaveissa periaatteessa vaan yhden talotehtaan talot, joten valinnanvaraa ei sitten lopulta ihan kamalasti ollut (ellei budjetti sitten olisi paljon isompi). Kyllä me kaikkien muidenkin talotehtaiden mallit käytiin tosi tarkasti läpi, mutta ei ne sitten oikeesti kauheesti miellyttänyt..

   Ja oli tosi hyvä, että meillä oli talomalli jotenkin päässä valmiina, sillä noissa tonteissa ja alueiden kaavoituksissa on aika paljon ehtoja sille mitä mihinkin saa rakentaa (jopa talon värit on määrätty etukäteen joillakin alueilla). Ja ennen kuin mitään rakennuslupia voi lähteä hakemaan, pitää kaikki suunnitelmat jätekatoksia myöten olla valmiina.

   Mietittiin tota leivinuunia, mutta luulen, että sen käyttö jäisi lopulta aika vähäiseksi. Ja takka ei ole keittiön yhteydessä, joten ei varmaan olisi kamalan käytännöllinen. Tosin törkeen hyvät pitsat sillä varmaan saisi aikaiseksi. 😛

  3. No arvaa kenen takia alettiin näitä Genelecejä tarkemmin katsomaan?! O:han se taisi niistä meille ekan kerran mainita. 🙂 Mutta ei niistä vielä kannata olla kateellinen, katsotaan paljonko ollaan miinuksella puolen vuoden päästä, voi hyvin olla, että joudutaan myymään telkkarit ja koko muu omaisuus tän hökkelin takia. 😉

 3. A:sta & O:sta A says: Vastaa

  HÖKKELIN! Hah! 😀

  1. Se on hökkeli niin kauan kun siinä ei oo mansardikattoa. 😉

Vastaa