Kehuttu Kilimin lounas

Perjantaina meillä oli tosiaan jännä ja kiireinen päivä. Päivä alkoi tonttikaupoilla, joilta jatkoimme matkaa Kilimin lounaalle. Mahat täynnä lähdimme hoitamaan muutamaa rästihommaa Selloon, ja sieltä juoksimme hakemaan juhlapukuni ompelijalta. Viimeiset muutokset ehdittiin pukuun tehdä, ja sitten olikin aika mennä kotiin viimeistelemään pakkaukset viikonlopun Pori-reissua varten. Kun kaikki tavarat oli saatu ahdettua autoon, lähdimme vielä viemään koiran hoitoon vanhempieni luokse. Sitten pääsimme vihdoin lähtemään kohti Poria, jossa juhlittiin lauantaina ystäviemme häitä. Häihin pääsette kurkkaamaan joskus myöhemmin, sillä nyt palataan tarkemmin perjantain lounashetkeen, jonka vietimme herra Longfieldin kanssa kovasti kehuja keränneessä Kilimissä.

Kilim on vuonna 1999 avattu turkkilainen ravintola Tapiolassa, ja siellä tarjoillaan maittavaa lounasta arkisin kello 10.30-15.00. Meidän oli tarkoitus käydä lounaalla Kilimissä kesälomalla, mutta ravintolan ovet olivatkin lomamme ajan kiinni, joten turkkilaisen lounaan syöminen jäi alkusyksyyn (tai loppukesään, jos ollaan vähän positiivisempia). Perjantaina olimme sitten molemmat lomalla, joten päätimme ampaista testaamaan paljon kehuja keränneen turkkilaisen lounaan. Korviini on nimittäin kantautunut paikasta kehuja monelta eri taholta, mm. Pientä elämää sekä Herrasmiehistelyä -blogit ovat paikasta minulle vinkanneet.

Saavuimme ravintolaan hieman kello 11.00 jälkeen ja paikka oli jo tuolloin aivan tupaten täynnä. Ravintola ei ole kovin suuri, eikä silmiimme kantautunut yhtään tyhjää pöytää. Änkesimme itsemme lopulta pitkän pöydän päähän erään miesporukan viereen. Heti kun saimme pyllymme penkkiin tajusin, että paikka oli todella meluinen. Saimmekin melkein huutaa toisillemme, että pystyimme kommunikoimaan jotenkin. Suurimman osan ajasta istuimme lopulta aika hiljaa, joka ei toisaalta haitannut mua, sillä viereisissä pöydissä juteltiin ihan mielenkiintoisia juttuja – meidän vieressä oleva miesporukka mm. mietti miten saadaan kulutettua 1000 kaloria.

Mitäs siellä Kilimissä sitten oli tarjolla? Salaatteja oli montaa eri sorttia, moni salaatti/kylmä ruoka sisälsi papuja (joille olen allerginen), joten suhteellisen moni alkuruoka jäi multa maistamatta. Herra kuitenkin kehui pavullisia ruokia ihan herkullisiksi. Salaattien ja muiden kylmien ruokien lisäksi tarjolla oli suuri määrä erilaisia tahnoja ja mausteisia kastikkeita. Pääruoaksi/lämpimäksi ruoaksi tarjolla oli kebabia, täytettyjä paprikoita sekä jotain lasagnen tapaista makaronijuttua. En ole kebabin suurin ystävä, mutta täytyy todeta, että Kilimin kebab oli hirmu hyvää. Kebab maistui myös muille lounasvieraille, tästä kertoi mm. jatkuvasti tyhjänä oleva kebablaari (sitä kyllä täytettiin kiitettävään tahtiin). Kebabin ja muiden lämpimien sapuskojen kanssa lautaselle saattoi nostaa riisiä ja paistettuja perunoita sekä sellaista punaista kebab-kastiketta.

Jälkkäreitä ei tarjolla ollut, mutta kahvikupposet me aterian päätteksi kuitenkin joimme. Kahvi oli tosin todella pahaa, joten ihan koko kuppia en alas saanut.

Kilim oli ruuhkasta ja meluisuudesta huolimatta tosi positiivinen kokemus, ruoka oli nimittäin oikein hyvää – sehän se ravintoloissa yleensä on kaikista tärkeintä. Ja eihän siellä porukkaa niin kamalasti kävisi jos ruoka ei ihmisille maittaisi. Hyvän ruoan lisäksi tarjoilijat olivat mukavia ja ystävällisiä. Lounaan hintaa en nyt ihan tarkalleen muista, mutta jossain yhdeksän euron kieppeillä se pyöri. Jos siis satut työskentelemään jossain päin Tapiolaa, tai olet lomalla lounasaikaan nälissäsi, suosittelen käymään Kilimissä! En tosin pysty lupaamaan vapaata pöytää, mutta eiköhän se sopu anna täälläkin sijaa, ja jonnekin pöydän kulmalle jokainen halukas pääsee lounaansa syömään.
«Vuosi sitten: Farewell for summer»

6 Replies to “Kehuttu Kilimin lounas”

 1. Onko tämä sama ravintola, joka on ollut aiemmin hautaustoimiston vieressä Länsiväylältä tullessa? Siellä ainakin oli hyvä ruoka

  1. Nyt en ole ihan varma, mutta sen olen ymmärtänyt, että Kilim oli ennen jossain muualla Tapiolassa. Eli hyvin voi olla kyse ihan samasta ravintolasta!

 2. Sama paikka tosiaan kyseessä! Kiva kuulla että pöperöt maistuivat teille… Ja on ollut tosiaan ilo huomata, että Kilimin laatu säilyi muutosta huolimatta.

  1. Kiitos tiedosta, olipas hyvä, että asia selvisi. 🙂
   Kyllä tuolla Kilimissä voisi jatkossakin lounaalla käydä, se tosin vaatii sitten aina sen lomapäivän, joten kovin yleistä Kilimin lounaasta ei kyllä valitettavasti tule.

 3. Kiva, että ruoat maistui teillekin 🙂
  mun pitäiskin ehkä järkätä itselleni aikaa, että ehtisin joku päivä taas tuonne lounaalle 🙂

  1. Maistui kyllä, kiitokset vielä vinkistä! Kebabia mun tekisi jopa uudemman kerran mieli, ehkä mun täytyy antaa sille vielä uusi mahdollisuus. 🙂

   Joku hiihtoloma ym. loma-aika voisi olla aika hyvä aika Kilimin lounaalle, silloin ravintolassa olisi varmaan vähän hiljaisempaa, kun iso osa vanhemmista on lomalla lastensa kanssa.

Vastaa