Koiton Grilli – eiku Long Wall ja vuotta vanhempi ystävätär

Viime viikon perjantaina vietettiin ystävättäreni (onpas hieno sana) synttäreitä. Olimme varanneet pöydän Koiton grilli -ravintolasta, jonne olimme ostaneet neljälle hengelle neljän ruokalajin illallisen jonkin diilijärjestäjän kautta. Meitä odotti ravintolan ovella kuitenkin hieman ikävä yllätys – ravintolan ovet olivat kiinni ja ovessa oli alla näkyvä lappu.

Eli Koiton grilli oli sitten mennyt konkkaan.. Lapun luettuamme hekottelimme nelistään koko tilanteelle, joka oli aika koominen. 🙂 Toki meidän oli kuitenkin päästävä syömään, ja ystävättäreni mies vinkkasikin meille aivan kulman takana olevasta kiinalaisesta ravintolasta. Sinne me sitten hymyssä suin lähdimme tallustamaan. Saavuimme osoitteeseen Annankatu 26, jossa meitä oli vastassa ravintola nimeltään Long Wall. Ystävämme olivat käyneet ravintolassa muutamaankin eri kertaan, minä tai herra Longfield emme olleet käyneet siellä koskaan.

Ravintola oli suhteellisen iso, ja se oli sisustettu hyvin ravintolan teeman mukaisesti. Istahdimme nelistään mukavaan loossiin ja aloimme tutkia ruokalistaa. Päädyimme pienen selailun päätteeksi ottamaan sellaisen ison menukokonaisuuden koko porukalle. Menuun kuului alkupalaksi keitto tai kevätkääryle, pääruoaksi oli tarjolla nautaa, kanaa, mereneläviä, ankkaa sekä riisiä, jälkkäriosastosta piti huolta friteerattu banaani jäätelön ja karamellikastikkeen kera.

Alkupalaksi otimme kaksi keittoa ja kaksi kevätkäärylettä, jotta jokainen saisi maistaa molempia. Tykkäsin ihan älyttömästi kevätkääryleestä ja sen kanssa tarjoillusta hapanimeläkastikkeesta. Herran keitto ja siellä lilluvat taikina-aivot olivat myös tosi maukkaita.

Pääruokaa varten pöytäämme aseteltiin muutamia telineitä, joiden päälle järkyttävän suuret ruokamäärät sitten aseteltiin. Pöytäämme tuotiin erilaisia lihoja erilaisissa kastikkeissa, oli nautaa kasviksilla, kanaa bambulla, katkarapuja, mustekalaa ja joitain muitakin mereneläviä, sekä appelsiiniankkaa. Lihojen lisäksi saimme pöytäämme ison riisikipon.

Lihat olivat todella maukkaita ja pidimme kaikki niiden mauista. Mun suosikiksi nousi lopulta naudanliha sekä appelsiiniankka. Tällä kertaa en merenelävistä liiemmin pitänyt, mutta mureaa naudanlihaa olisin voinut syödä vaikka kuinka paljon!

Kaikkia lihoja emme jaksaneet syödä vaikka kuinka yritimme. Mahassa ei ollut yhtään tyhjää tilaa, mutta kun jälkkärit tuotiin eteemme, unohtui täysi masu samantien. Olen täällä blogissakin hehkuttanut banaanisia jälkkäreitä, ja semmoista pääsimme myös Long Wallissa syömään. Friteerattu banaani jätskin ja karamellikastikkeen kanssa oli hirrrrmuisen hyvää, ja jos olisin ollut kotona, olisin nuollut lautasen puhtaaksi. Kotona olisin myös syönyt jälkkärin hieman pienemmällä lusikalla. Katsokaa nyt tuota kuvassa olevaa kauhaa – se on iso KEITTOlusikka. 🙂

Jäimme höpöttelemään jälkkärien jälkeen loossiimme vielä suhteellisen pitkäksi aikaa. Lopulta ymmärsimme lähteä pois ja huomasimmekin olevamme ravintolan ainoat asiakkaat. Ilmeisesti ravintola oli mennyt jo kiinni, sillä tarjoilija tuli avaamaan meille ravintolan jo lukitun etuoven, kun vihdoin olimme valmiita lähtemään. Samainen tarjoilija myös huusi peräämme useat kiitokset ja lopuksi vielä toivotti meille hyvää yötä. Aika ystävällistä! Kyseessä ei muuten ollut sama tarjoilija joka toi meille ruoat pöytään, hän oli nimittäin vähän myrtsi, mutta ehkä hänellä oli vain vähän huono päivä.

Ilta oli ihana – ruoka oli hyvää ja seura hyvinkin nauravaista! ♥


«Vuosi sitten: “Puolukka”patongit»

4 Replies to “Koiton Grilli – eiku Long Wall ja vuotta vanhempi ystävätär”

 1. Kiva, että ilta kääntyi parhain päin.

  Diilijärjestäjän pitäisi mukisematta maksaa rahat takaisin, nyt vain soitto tai maili menemään.

  1. Joo, ilta oli tosi ihana, vaikka alku menikin vähän mönkään.
   Diilinjärjestäjään ollaankin jo oltu yhteyksissä, ja rahat pitäisi saada takaisin. Mehän päästään sitten taas niillä rahoilla jonnekin. 🙂

 2. A:sta & O:sta A says: Vastaa

  Taikina aivot, tsihihi! 😀

  1. Eikö ookkin hassu sana? 🙂 Tosin tossa postauksessa sana oli kirjoitettu ihan väärin, onneksi tajusin mokani sun kommentin seurauksena. Nyt on postaus tuon sanan osalta korjattu.

Vastaa