Tuoksuvat liljat

Kun vain jotenkin voisin välittää teille sinne ruutujen toiselle puolelle tuoksun, joka pihalla kukkivista liljoista nenääni päivittäin kantautuu..

Jättimäiset liljat ovat peräisin Ämmässuon kaatopaikan avoimista ovista, ja niiden lajikkeesta minulla ei ole mitään tietoa. Sen kuitenkin tiedän, että nämä liljat tuoksuvat huumaavilta, ja tuoksu kantautuu pihalta sisälle asti. Olen lukenut, että liljat kestävät todella hyvin myös leikkokukkina, en kuitenkaan ole vielä raaskinut omia kaunokaisiani leikata leikkokukiksi, vaikka muutaman kerran se on kyllä mielessä käynyt.
«Vuosi sitten: Krakova – Venetian House Market Square Aparthotel ****»

7 Replies to “Tuoksuvat liljat”

 1. Upeat!

  Ostan aina pari ruukkuliljaa parvekkeelle kesäisin. Vien ne kesän lopussa anoppilaan, jossa ne istutetaan maahan. Siellä kukkii jo monta vuosikertaa liljojamme, upeimpana verenpunaiset liljat. Anoppilaan on päätynyt myös pieniä ruukkuruusuja kukittuaan, nyt ne ovat jo aika isoja pensaita.

  1. Onpas hyvä idea! Siis toi, että törkkää maahan kaikki ruukkukasvit, miksi mä en ole keksinyt tätä aiemmin? Mä aina viskon kaikki ruukkuruusut ym. ruukkukukat roskiin kun ne ovat kukkineet (hölmö minä).

 2. Meillä oli juuri isoja, valkoisia liljoja kotona. Aivan mahtava tuoksu!

  1. Kestikö ne hyvin leikkokukkina? Haluisin niin kovasti leikata noi liljat sisälle, mutten ole vielä uskaltanut, kun pelkään, että ne nuukahtaa päivässä..

 3. Viikon suunnilleen kestivät kauniina. Tuoksu täytti koko asunnon! =)

  1. Kuulostaa hyvältä! Taidan napsia viimeistään viikonloppuna liljat sisälle. 🙂

  2. Nappasin liljoja jo tänään sisälle. Täällä tuoksuu todella hyvältä. 🙂

Vastaa