Vesimelonivesi

Tätä raikasta kesäjuomaa joimme chimichurri-marinoidun naudan sisäfileen sekä panzanellan kanssa kesäloman alkumetreillä. Kesää ei näin elokuun kynnyksellä ole enää kamalan paljon jäljellä (oon ehkä vähän liian pessimistinen), joten vesimelonivettä kannattaa tehdä tosi ripeästi! Me tykätään tästä ainakin kovasti.

Sen verran täytyy mainostaa, että juoman koristeeksi revityt mintun lehdet ovat oman yrttitarhan tuotoksia. Sain mintun taimia mummoltani viime kesänä, ja ne ovat levinneet tosi kivasti perannapenkissä. Mikäli ne alkavat ihan villinä levitä, täytyy mintun taimia alkaa jaella tuttaville.

Tässäpä tämä resepti siis kaikessa yksinkertaisuudessaan. Vesimeloniveteen kannattaa muuten ehdottomasti valita siemenetön vesimeloni, jotta juomasta tulee tasaista ja pehmeää, eikä suussa tarvitse pureskella ikävältä tuntuvia siemeniä.

Vesimelonivesi

 • reilu 1 litra vesimelonipaloja (siemenettömiä)
 • 3½ dl vettä
 • 3½ dl hunajaa
 • ½ dl sitruunanmehua
 • tuoreita mintun lehtiä

1. Tunge kaikki ainekset, mintun lehtiä lukuunottamatta, tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.

2. Kaada laseihin ja koristele lopuksi tuoreilla mintun lehdillä.

2 Replies to “Vesimelonivesi”

 1. Vesimelonivesi/mehu onkin ihanaa ja etenkin (oman yrttitarhan) mintulla terästettynä!

  Laitan joka vuosi minttua parvekelaatikoihin kasvamaan, se on kaunis röyhyävän nopeasti kasvaessaan ja antaa hyvää makua moneen ruokaan ja juomaan.

  1. Minttua olen käyttänyt vielä aika vähän ruoanlaitossa, en jotenkin keksi mihin kaikkeen sitä voisi käyttää.
   Täytyy muuten toivoa, että mun yrttitarha on vielä hengissä kun paltaan takaisin.. Toivottavasti siellä Suomessa myös sataa välillä!

Vastaa