Sibbo och blåbärs

Keskiviikkona ilmat parantuivat vihdoin ja viimein! Olimme koko päivän Sipoossa tuttavien luona. Söimme hyvin, ja herkuttelimme jälkkäriksi taivaallista mustikkapiirakkaa sekä appelsiinisia muffineja. Kyseinen mustikkapiirakka oli muuten jopa parempaa kuin äitini tekemä, joten piirakan muropohjan reseptiä pitäisi kyllä varmaan tiedustella sen tekijältä.

Tuttavilla on Sipoossa iso tontti, jolla on rakennuksia ja lääniä vaikka muille jakaa. Pihapiirissä vipeltää myös koira, kolme kissaa ja kolme hevosta, joten karvaisella kaverillamme riitti kavereita vaikka kuinka! Tosin häntä ei kiinnostanut kuin kissat, mutta se oli kyllä odotettavissakin. Hevosiakin karvainen kaveri olisi halunnut tulla moikkaamaan, mutta matkalla heppojen aitaukseen hän sai säkärin sähköaidasta.. Hevosten moikkailu jäi siihen, ja reppana pakeni paikalta turvallisen välimatkan päähän siitä pirun aidasta.

Ilta päätettiin Sipoossa mölkkymestaruuskisaan, jonka voiton vei lopulta herra Longfield (mä olin toka, ja hävisin vain kahdella pisteellä). Sipoosta ajelimme vielä moikkaamaan vanhempiani, jonka jälkeen saimme ajella pinkin taivaan alla kotia kohti. Aurinko nimittäin maalasi koko taivaan pinkiksi laskiessaan horisontin taakse. Emme saaneet autoa pysäytettyä mihinkään, mutta yritin napata muutaman kuvan liikkuvasta autosta.

Heti seuraavana aamuna raahauduimme muuten mustikkametsään. Halusin ehdottomasti kokeilla itsekin mustikkapiirakan tekoa, sillä keskiviikon piirakka vei kieleni totaalisesti mennessään. Keräsimme mustikoita takapihallamme olevasta metsästä, jossa niitä oli ihan kamalan paljon! Tosin niin taitaa olla ihan joka paikassa tällä hetkellä, joten nyt vaan kaikki sinne metsään keräämään ainakin parin piirakan verran marjoja. Homma kävi tosi nopeasti, ja olimme keränneet viitisen litraa mustikoita tunnissa. Torstai-iltana puhdistimme vielä marjat, jonka jälkeen mustikat oli hyvä törkätä pakastimeen odottamaan sitä piirakan tekoa.
«Vuosi sitten: Brunch at home»

2 Replies to “Sibbo och blåbärs”

  1. Ihania kuvia ja söpöjä eläimiä 🙂
    Tuo sun sinun otsikkokuva on ihan valloittavan ihana! 🙂

    1. Voi kiitos kehuista!
      Sinne vaan nyt rypsipeltojen sekaan sitten itsekin. 😉

Vastaa