Skifferin kehutut liuskat

Skifferin tietävät varmaan kaikki, sellaisen käsityksen olen ainakin viime aikoina saanut, sillä niin blogit kuin lehdetkin täyttyvät Skifferin kehuista. Kun eräs ystävänikin alkoi kehua Skifferiltä saatavia liuskoja, oli mun pakko selvittää mitä ihmeitä nää Skiffer ja liuska oikein ovat. Mulla ei siis ollut tästä paikasta, saati jostain liuskoista, mitään hajua vielä ennen tätä kesää.

No kerrataanpas muillekin uunoille mistä on kyse. Skiffer on saaristolaisravintola pienellä Liuskaluodolla, joka sijatsee ihan Uunisaaren vieressä. Liuskaluodolle pääsee sellaisella veneellä merisatamasta, edestakainen matka maksaa 5 euroa, ja sen voi maksaa joko suoraan botskiin tai sitten ravintolaan, jos mukana ei satu olemaan käteistä. Botski kulkee lounasajan jälkeen (kello 15 eteenpäin) 20 minuutin välein.

Nyt kun kaikki tietävät mikä Skiffer on, voidaan käydä paremmin läpi toinen outo sana, eli liuska. Liuska on siis Skifferin kehittämä sana pitsalle. Skifferin liuskat omaavat tajuttoman ohuen ja rapean pohjan, joiden päälle ripotellaan hieman erikoisempia täytteitä kuin normaaleihin pitsoihin. Meidän pitsojemme nimet kulkivat nimillä Surf&Turf sekä Meat Lover, ja nämä pitsat pitivät sisällään mm. tuoretta chiliä, chorizoa, jokirapuja, possunkylkeä sekä tosi vanhaa mustaleima emmentalia.

Liuskat maistuivat kesälomapäivänä todella hyviltä valkoviinilasillisen kanssa. Sääkin sattui olemaan viime lauantaina ihanan aurinkoinen ja lämmin, vaikkakin myöhemmin illalla sadettakin saatiin niskaan. Hyvien liuskojen lisäksi Skiffer tarjoaa kiireettömän ilmapiirin ja mukavat puitteet rauhalliselle päivälle. Täällä on varmasti kiva istuskella ihan vain lasillisella, mikäli mahassa ei ole liuskan kokoista koloa juuri sillä hetkellä.
«Vuosi sitten: Loma!»

8 Replies to “Skifferin kehutut liuskat”

 1. Heh, mäkin oon tällä viikolla suuntaamassa kyseiseen paikkaan. Ja en myöskään ollut kuullut paikasta ennen tätä kesää, joten et ole ainoa…
  Koska tän viikon säät ei näytä niin vakailta kuin viime viikon, niin olikos siellä ollenkaan sisätiloja vai toimiko täysin terassiperiaatteella?

  1. Hitto, unohdin kertoa sen tärkeimmän. Eli siis sen, että Skiffer on auki säävarauksella. Mitään sisätiloja ei ole, joten sateella (tai edes sen uhalla) tänne ei kannata suunnata.

   Toivottavasti säkin pidät liuskoista, ja säät tästä hieman parantuisivat. 🙂

 2. Mahtavaa kuulla (l. lukea), että Skifferin laatu on korkealla tänäkin kesänä. Vielä en ole paikalle ehtinyt, mutta pakkohan tuolla on ainakin kerran kesässä käydä! Hieman houkuttelisi testata myös heidän liuskapainotteinen sunnuntaibrunssi… 😛

  1. No mä kyllä kyttäsin sitä brunssia, mutta päätettiin sitten kuitenkin mennä ihan arkena käymään tuolla (keskustassa kun satuttiin sopivasta olemaan). Mutta kyllä se brunssi edelleen vähän kiinnostaisi. Käy ihmeessä kokeilemassa, niin tiedän sitten kannattaako sinne mennä! 🙂

 3. Otsikon perusteella tuli ensimmäisenä mieleen kylmävahaliuskat karvanajoon 😀 Mitähän mulla alitajunnassa raksuttaa! Kiitos kauniista ja mielenkiintoisesta blogista!

  1. Hah! 🙂 Ei mikään ihme, että pitsat eivät tulleet ekana mieleen, ei tullut mullakaan!
   Ja kiitokset kauniista sanoista, tervetuloa tänne uudemmankin kerran. 🙂

 4. Olen käynyt vaan Erottajan Skifferiss, ai että miten hyvät liuskat! täytynee kyllä nyt kesällä tutustua tuohon saaristoversioon myös 🙂

  1. Liuskaluoto sitten ehdottomasti tänä kesänä testiin!

Vastaa