Piknik kahdelle (+ koiralle) Soukan Kasavuorella

Maximekko: B.Young

Talvisodan aikana kukkulan huipulla oli ilmavalvontatorni, josta tähystettiin viholliskoneita.

Tämän kertoo Wikipedia Soukan Kasavuoresta. Tämän viikon tiistaina oli mun vuoro tähystellä kukkulalta, tosin mä en tähystellyt viholliskoneita, vaan upeita maisemia yli Espoonlahden.

Upeiden maisemien lisäksi nautiskelimme vuoren huipulla piknikistä, jonka herra Longfield oli laittanut kasaan ihan omin pienin kätösin. En ole muuten aikoihin polkenut töistä niin kovaa kotiin, kun tiistaina poljin. Kova vastatuulikaan ei haitannut yhtään, kun mielessä pyörivät tuoreet marjat, grillikylki sekä muut herkut, jotka odottivat minua kotona suloisessa piknik-korissamme.

Olin siinä uskossa, että suuntaamme piknikille Auroran puistoon, mutta herraseni olikin bonganut netistä meille ihan uuden piknikpaikan. Eikä jäänyt muuten tämä Soukan Kasavuori kakkoseksi upeimpien piknikpaikkojen skabassa! Maisemat olivat vuorenhuipulta niin upeat, että tänne voisi tulla uudemmankin kerran. Vuorelle pääsee varmaan monestakin eri paikkaa, me sujautimme itsemme pienelle polulle Soukan Rantatieltä, tarkka osoite oli Soukan Rantatie 38. Polkua pitkin pääsi kävelemään kätevästi vuorenhuipulle asti. Vuori näyttää alhaalta aika mitättömältä, mutta sen ei saa antaa hämätä – palkinto odottaa kunhan vain kipuaa hetken aikaa ylöspäin.

Piknik taittui rauhallisissa merkeissä, ja ennen kuin huomasimmekaan näytti kello jo yli seitsemää. Jätimme tavaramme kalliolle ja lähdimme vielä ruoan jälkeen hieman kiertelemään paikkoja. Kallion rinteillä ja metsässä oli hyvät ja leveät polut, joita pitkin jolkottelimme pienen tovin. Palattuamme hakemaan tavaroitamme, odotti meitä leiripaikallamme pieni yllätys. Herra ja rouva Varis olivat nimittäin löytäneet viltin alle kätketyn roskispussimme, ja päättäneet syödä pussin sisältä löytyneet grillikyljen jämät. Ja toki se pussi oli vielä pitänyt repiä auki, tosi kiva. No, onneksi sotkut saatiin kerättyä nopeasti pois, jonka jälkeen hiivimme jälkiä jättämättä rikospaikalta takaisin autoon.

Ajelimme vielä hetken ympäri ämpäri Soukan upeita maisemia ja taloja ihaillen. Soukkaan voisin vaikka muuttaa, jos mulla olisi tosi paljon rahaa. Ennen sitä, täytyy Soukan Kasavuorelle saapua vähän pidemmän matkan takaa.


«Vuosi sitten: Posliinitölkit á la Jatta Lavi»

2 Replies to “Piknik kahdelle (+ koiralle) Soukan Kasavuorella”

  1. Is this Finnish? My family is Finnish, but I am not, so I don’t understand what you wrote, but I really like your pictures. 🙂

    -Lindsey
    Et tu, tutu?

    1. Yes it is Finnish. 🙂
      I checked your blog and I also like your pictures, and that panda video a lot. 😉

Vastaa