Rehndahlin kotieläinpiha on IHQ

Meillä on kesälle mietittynä aika monta ns. kesäkohdetta, joissa tulisi tämän kesän aikana käydä. Emme kuitenkaan ole etukäteen suunnitelleet tarkkoja päiviä milloin minnekin mennään, vaan tarkoituksena on käydä paikkoja läpi sitä mukaan kun siltä tuntuu. Tämähän ei ole yhtään normaalia minua, sillä viimeiset (kesä)lomat ovat olleet etukäteen suunniteltu niin täyteen ohjelmaa, että hyvä jos väliin on muutama ”luppopäivä” mahtunut. Ehkä mä alan pikkuhiljaa vanhentumaan ja viisastumaan – se olisi kyllä ihan suotavaa.

Viime sunnuntaina tuntui siltä, että pitää päästä näkemään eläimiä. Mulla on kännykässä aika monta eri muistiinpanolistaa, joihin kokoan erilaisia muistettavia asioita. Yksi muistiinpanolista kulkee nimellä Tehtävät, ja juuri tätä listaa aloin viime sunnuntaina tutkailemaan. Sieltä löytyi muutamakin eri eläimiä sisältävä kesäkohde, joista päätimme lopulta valita Kirkkonummella sijaitsevan Rehndahlin kotieläinpihan. Nokat kohti Kirkkonummea siis!

Matkalla kotieläinpihalle törmäsimme upeisiin rypsipeltoihin, ja pakkohan niitä oli jäädä kuvaamaan. Blogin bannerikin päivitettiin hieman ajankohtaisempaan kuvaan, ovathan tienvarsilla upeasti tuoksuvat öljypellot nyt upeimmillaan.

Kuvaussession jälkeen jatkoimme matkaa kohti Rehndahlia. Saavuimme tuota pikaa osoitteeseen Hilantie 100, jossa meitä oli vastassa vapaana juoksevia koiria, lampaita, hevosia, pässi ja paljon muita elukoita. Mä taidan olla enemmän kuin vähän lapsenmielinen ihminen, sillä päästelin jo autossa sellaisia ääniä eläimet nähtyäni, että heikompia varmaan hävettäisi. Sisäänpääsy kotieläinpihalle on 10 euroa per nuppi, jonka maksaa mielellään, kun tajuaa kuinka käsittämätön homma kyseistä paikkaa on pitää pystyssä. Kumarrus ja hatunnosto siis koko Rehndahlin porukoille! Paikka on avoinna joka päivä kello 10-16.

Kiertelimme Rehndahlin pihalla (joka on iso) ihaillen suloisia eläimiä aika pitkän tovin. Elukoita saa silitellä ja rapsutella mielin määrin, ja olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että täällä viihtyvät niin lapset kuin mummotkin. Mutta nyt annetaan kuvien puhua mun hölinöiden lisäksi, mua nää alla olevat kuvat ainakin hymyilyttävät kovasti. 🙂

Mun sydämen varasti tosiaan toi Leonid-niminen possu. Se röhnötti niin suloisesti ja antoi silittää itseään. Oih miten söde! Söde oli myös Micra-niminen heppa, jolla on säkäkorkeutta vain 50 cm. Micra syntyi keskosena, ja sen nivelet ovat siitä syystä jääneet vähän hassusti, mutta sehän ei Micran menoa haittaa. Linkkasin muuten blogin Facebook-sivulle videon Micrasta, suosittelen katsomaan sen, se on ihana. 🙂 Blogin Facebook-sivusta vielä sen verran, että mikäli tykkäät blogista Facebookissa, nousevat esim. uudet postaukset omalle seinällesi. Facebook-sivuille lisäilen myös pieniä ekstrajuttuja ja -kuvia, joita ei täällä varsinaisen blogin puolella ole. Mikäli klikkaat sitä ”Tykkää”-painiketta, en minä (tai muut blogin sivusta tykkäävät) näe mitään yksityisiä tietojasi (paitsi toki nimen ja profiilikuvan), tämän mä olen testannut aika tarkasti.

Törmäsin kotieläinpihalla myös toiseen possuun, hänen nimensä oli Pusu, ja hän painoi jotain 400 kiloa. Mulla on varmaan taas sivistyksessä iso aukko, mutta en oikeasti tiennyt, että possut voivat olla noin jättimäisiä! Herra Longfield huuteli mulle Pusun karsinan edestä, että ”Tuu kattoo mikä täällä on.” No mä menin, ja oikeasti pelästyin (ja päästin myös sellaisen ”hui” äänen) kun tulin siihen karsinan kohdalle. Sain tietenkin naurut sellaiselta pikkutytöltä, joka katseli Pusun jättimäistä olemusta ihan kuin se olisi nähnyt sellaisen possun joka päivä. Ärsyttävä kakara..

Pusua ihmettelimme aika pitkään ja herra Longfield uskalsi jopa koskea siihen. Mä olin niin shokissa possun koosta, että ajattelin säästää rapsutukset seuraavaan kertaan. Seuraava kerta tulee nimittäin varmasti vastaan, mun on vaan pakko päästä moikkaamaan Leonidia vielä uudestaan! Tässä postauksessa ei ole kerrottu/kuvattu läheskään kaikkia kotieläinpihan eläimiä, tarkempi lista eläimistä löytyy Rehndahlin nettisivuilta. En voi kuin lämpimästi suositella paikkaa kaikille lapsille sekä lapsenmielisille ihmisille – tää oli niin IHQ mesta!

Vinkki!

  • Rehndahl pitää myös suloista blogia, jonka tarinoita olen lukenut jo aika monta – lue sinäkin!«Vuosi sitten: Aakkoset: C niin kuin Chow chow»

Vastaa