Toistamiseen Fannyn brunssilla

Viime vuonna kävin Fannyn brunssilla ensimmäistä kertaa, ja nyt, melkein tasan vuosi ensimmäisen kerran jälkeen, suuntasin kohti Koffin puistoa uudemman kerran. Tällä kertaa brunssiseurana toimi ystäväni, jonka kanssa olen testannut aiemmin Annankadulla olevan Enjoy it –ravintolan brunssin. Tuo brunssi oli sen verran heikko, että en ole siitä jaksanut tänne blogin puolelle tehdä edes postausta. Kerrottakoon nyt siis tähän alkuun, että kyseistä brunssia en voi suositella, vaikka ravintolan tuolit olivatkin tosi nätit.

Fannyn brunssia sitä vastoin voin suositella! Paljon ei ollut brunssi viime kerrasta muuttunut, tarjolla oli pitkälti samoja mättöjä, ja osa ruoista tarjoiltiin jopa samoista astioista kuin vuosi sitten. Terassitilaa oltiin sen sijaan saatu lisää ja rutkasti. Tämä on toki vain hyvä asia, sillä Fannyn entinen terassi oli kovin pieni. Fannyhan sijaitsee kauniissa Koffin puistossa, joten on oikein mukavaa, että brunssia voi kesäisin syödä ulkona, ja samalla tiirailla ja seurailla puistossa hääriviä ihmisiä.

Me istahdimme uudelle terassille, josta saimme Koffin puiston maisemien lisäksi nauttia upeasti kukkivista pioneista. Tähän väliin mun on pakko kertoa, etten ole saanut omalla pihallamme menestymään yhtä ainutta pionia.. Monen monta taimea olen sinne istuttanut, mutta ne eivät ole koskaan kukkineet, saati olleet enää hengissä viikon jälkeen istuttamisesta.. Ja kyllä, olen ostanut niille omaa multaa ja istuttanut ne niin pintaan kuin mahdollista, mutten ole kuitenkaan niiden kanssa koskaan onnistunut. Tänä vuonna annoin pionien kanssa periksi. Viime vuonna istuttamani taimi on nimittäin jälleen kuollut, ja vaikka törmäsin eräässä taimikaupassa hyvään pionitarjoukseen, jätin nämä upeasti kukkivat kukat sinne kauppaan. Pionit eivät ole mua varten, ja jatkossa ihailen niitä sitten vain muiden pihoilla tai puistoissa.

Pionien ihailun ohella söimme ystäväni kanssa oikein herkullisen ja täyttävän brunssin. Lautaset täyttyivät useampaan kertaan ja masut saatiin täyteen. Välillä meidät yllätti myös pienen pieni sadekuuro, joka onneksi loppui yhtä nopeasti kuin alkoikin. Vaikka ilma oli pilvinen, oli ulkona lämmintä, vähän jopa hiostavan kuuma. Syömisen ohessa juttelimme toki niitä näitä, oli niin ihana kuulla kaikkia hyviä juoruja, joista osaa mietiskelin vielä kotonakin. Oon sitä mieltä, että juorut ovat kivoja.

Brunssin jälkeen lähdimme suunnistamaan Bulevardia pitkin kohti keskustaa. Kävimme kaupoissa, ja teimme muutamia tosi hyviä ostoksia. Mun kasseihin tarttui kahdet bikinit, pari toppia sekä ystäväni suosittelema Cliniquen huulikiilto, johon hän on itse jäänyt koukkuun. Kyseinen Vitamin C lip smoothie -huulikiilto (ostin värin 09 berry boost) on ensimmäinen kiilto, jonka olen saanut pysymään huulissani tosi pitkään. Huulikiillot, ja –punat ovat kesällä tosi käteviä, sillä niiden lisäksi hieman päivettynyt kesänaama ei oikeastaan tarvitse kaverikseen kuin isot aurinkolasit.

Nyt sitten vain maalailemaan huulia kiiltäväksi, sillä mun kesäloma on jo ihan kulman takana! 🙂


«Vuosi sitten: Aamupala: Fazer Café Munkkivuori (HKI)»

6 Replies to “Toistamiseen Fannyn brunssilla”

 1. Ihalin itsekin noita pioneita viime viikolla, ihan lempparikukkiani!

  Enpä ole tuollakaan brunssilla ollut, sinähän oletkin varsininen brunssiasiantuntija.

  Eilen alkoi olla vaikeaa löytää aamiaista lomien takia; Kalliossa kierreltiin parissakin paikassa ovella kolkuttamassa, joissa ei ollut edes lappua ovesssa tai mainintaa netissä lomasta, Cafe Cardemumma oli onneksi auki. Illalla taas ravattiin ympäri Töölöä ystävien kanssa ruokapaikkaa etsimässä. Mamma Rosa ei onneksi lomia pidä, joten sieltä saatiin makoisat pizzat.

  1. Kyllä tässä vuosien aikana on tullut noin 40 brunssia testattua. Paikkoja on vieläkin toinen mokomo testaamatta, joten kesälle on ohjelmaa luvassa. 😉

   Mamma Rosan pitsat on pop! Ja etanan myös. Nam!

 2. Hei, varasitteko muuten etukäteen pöydän vai riitääkö vapaita pöytiä joka tapauksessa? …ajattelin siis piakkoin Fannyyn suunnata myös 🙂

  1. Fannyyn voi tehdä pöytävarauksen vain brunssin alkuun. Me suunnattiin paikalle vasta vähän vaille 12, joten ei voitu tehdä pöytävarausta. Se uusi terassi on kyllä niin iso, että en välttämättä tekisi pöytävarausta ollenkaan.

   Mukavia brunssihetkiä, kerrohan sitten blogissa mitä tykkäsit! Me suunnataan ehkä jo huomenna sinne Kilimiin, se on kesäloman tärkein kohde. 🙂

 3. Niin moni on kehunut Fannyn brunssia, pitää kyllä ehdottomasti käydä testaamassa 🙂

  1. Sinne vaan sitten. 🙂 Terassi oli mukavan iso, joten suosittelen menemään brunssille aurinkoisella säällä, ulkona syöminen on vain monta kertaa kivempaa kuin sisällä!

Vastaa