Grillaa&Chillaa: Grillattu salaatti

Törmäsin Kivistössä-blogissa tosi hauskaan reseptiin – siinä nimittäin grillattiin salaattia! Joo, se on ihan totta. Nappasin reseptin heti talteen ja päätin, että grillattua salaattia pitää jossain välissä kesää ehdottomasti kokeilla.

Ja sehän tapahtui sitten lopulta heinäkuun 2. päivänä. Silloin me avattiin vihdoin ja viimein grillikausi omalla pihalla! Kyllähän sitä saatiinkin odottaa.. Uuteen punaiseen grilliimme piti ennen grillauksen aloittamista ostaa vielä sellainen letkunkiristin, sekä hakea uusi kaasupullo tyhjentyneen tilalle. Näiden hankintojen jälkeen grilliä piti vielä kuumentaa yksikseen puolen tunnin ajan, jotta tehdasliat saatiin poltettua grillin pinnoilta pois.

Herra Longfieldin säätäessä grilliä, ehdin minä valmistella kanasalaatin ainekset valmiiksi grillausta varten. Tein Kivistössä-blogin reseptiin aika paljon muutoksia, joten meidän salaatti kulkee nimellä Grillattu kanasalaatti.

Grilattu kanasalaatti
(2 annosta)

kanafileet

 • 1 pkt Kariniemen Kananpojan Ohuen ohut fileepihvi, maustamaton
 • suolaa
 • paprikajauhetta
 • valkosipulijauhetta
 • Chili explosion -maustetta
 • mustapippuria
 • öljyä

salaatti

 • 1 kpl roomansalaatti
 • öljyä
 • suolaa
 • mustapippuria
 • narua

”krutongit”

 • (maalais)patonkia
 • öljyä

lisäksi

 • Newman’s Own Parmesan & Roasted Garlic -salaatinkastiketta
 • parmesaania
 • sitruunan lohkoja

Homma toimii tosi simppelisti, sillä tätä salaattia varten ei tarvitse kovin kummoisia pilkkomishommia tehdä. Mä aloitin siitä, että levitin kanafileet lautaselle ja räiskin päälle suolaa, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, Chili explosion -maustetta sekä mustapippuria. Jokainen saa toki maustaa fileensä kuten haluaa, me nyt tykätään noista mausteista eniten. Maustamisen jälkeen rullasin ohuet fileet rullalle niin, että maustepuoli jäi näkyviin. Törkkäsin fileet  tämän jälkeen lyhyihin varrastikkuihin ja siirsin ne hetkeksi sivuun.

Seuraavaksi käsittelyyn pääsi salaatti. Leikkasin roomansalaatin kahtia, sivelin sen pintaan öljyä ja ripottelin päälle suolaa sekä mustapippuria. Lopuksi sidoin salaatin vielä keskeltä narulla kiinni, jotta se pysyy varmasti koossa grillin kuumuudessa. Tämän jälkeen siirsin myös salaatin sivuun.

Lopuksi käsittelyyn pääsi maalaispatonki. Leikkasin patongista sellaiset suht isot viipaleet ja sivelin myös niiden päälle öljyä. Käytin muuten öljynä sellaista ruohosipuliöljyä, mutta ei sillä varmaan kovasti eroa ole ihan normaaliin ruokaöljyyn. Kun patongin viipaleetkin oli öljytty kevyesti, en siirtänytkään niitä sivuun, vaan kiikutin leivät, kanat ja salaatin herra Longfieldille, joka hoiti grillauksen tällä(kin) kertaa.

Grillaus on syytä aloittaa kanoista. Kanat on hyvä grillata viittä vaille kypsiksi, ennen kuin grilliin lisää salaatin ja patongin viipaleet, joiden grillaukseen kuuluu aikaa vain muutama minuutti per puoli. Salaatin ja leipien pintaan saisi tulla sellainen hieman rusehtava pinta.

Sillä aikaa kun herra grillaili salaattiaineksiamme ja naureskeli grillissä möllöttävälle salaatille, suuntasin minä takaisin keittiöön. Raastoin parmesaania pieneen lasiin, kaadoin taivaallisen hyvää Newman’s Own Parmesan & Roasted Garlic -salaatinkastiketta toiseen pieneen lasiin ja leikkasin sitruunasta lohkoja, ja asettelin ne vielä kolmanteen pieneen lasiin. Tämän jälkeen katoin terassipöydän, ja sitten jäin kuumeisesti odottamaan, että grillattu kanasalaattimme olisi valmis.

Siinä odottelun ohessa kuvailin hieman pientä pihaamme. Yrttitarhanikin hieman seuraavissa kuvissa vilahtaa, mutta palataan siihen hieman tarkemmin joskus myöhemmin ihan oman postauksen kera.

Ja kyllä muuten kannatti sitä salaattia hieman odottaa (vaikka ei sen valmistuksessa kovin kauaa edes mennyt), sillä se oli todella hyvää. Oli hauskaa nappailla suuhun salaattia ja kanaa, sekä puraista rapeaa patonkia kyytipojaksi. Salaatista tuli todella pehmeän makuista grillissä, ja tuo Newman’sin salaatinkastike sopi tähän ruokaan enemmän kuin hyvin. Jopa herra Longfield sai koko roomansalaattinsa syötyä, vaikka normaalisti häneltä jää juuri salaatinlehdet syömättä. Tämä salaatti oli kuulemma erilaista kuin ”normaali” salaatti, joten vihreät salaatinlehdet hävisivät hänen lautaseltaan ihan kokonaan. Hyvä Hyvä!

Niin ja jälkkäriksi me syötiin jätskit aurinkotuolilla. Ängettiin siihen molemmat – sillai vierekkäin. 🙂


«Vuosi sitten: Kööpenhaminan ostokset»

2 Replies to “Grillaa&Chillaa: Grillattu salaatti”

 1. Grillattu salaatti kuulostaa omituiselta, mutta maistuu hyvältä, olen sitä jossain joskus maistanut.

  Mikä suloinen uinuja!

  1. Uinuja osaa kyllä ottaa kesästä kaiken irti. 🙂 Ensi viikolla mä aion matkia karvaista kaveria, sillä loma alkaa vihdoin torstaina. Ihanaa!

Vastaa