Äiti 66 v. ♥

Kesäkuun lopussa oli aika viettää jälleen vuoden tauon jälkeen äitini syntymäpäiviä. Suuntasimme vanhemmilleni ihan samalla porukalla kuin vuosi sitten – paikalla oli meidän perhe, siskon perhe sekä vanhempani. Ilma oli tänäkin vuonna synttäripäivänä aurinkoinen, ja saimme istuskella koko päivän lämpimällä pihalla.

Äitini lisäksi myös siskoni viettää synttäreitä kesäkuussa, ja tällä kertaa vietimme tavallaan tuplasynttäreitä. Äidilleni olin ostanut lahjaksi sushikurssin, jonne suuntaamme yhdessä elokuussa. Siskoni sen sijaan sai lahjakortin Kansallisoopperaan, hän kun sattuu miehensä kanssa vähän niin kuin harrastamaan oopperoissa käyntiä. Me ei herra Longfieldin kanssa olla kovia oopperafaneja, mutta teatteri, musikaalit sekä baletti uppoaa kyllä hyvin (herra ei kyllä välitä baletista, mutta kyllä se on mun mukaan sitä tullut katsomaan).

Ruokapöytään katettiin myös tällä kertaa grilliherkkuja. Tarjolla oli lohta (sekä nyyteissä että savustuspussin uumenissa valmistettuna), makkara-paprikavartaita, muutamaa eri kastiketta lohelle, salaattia, maisseja yrttivoilla (me tuotiin maissit ja voi mukanamme) sekä tietenkin uusia perunoita. Ruoan kanssa joimme äitini ostamaa tyrninmarjoista valmistettua viiniä, joka oli oikein kesäistä ja raikasta.

Pääruoan jälkeen on tietenkin tarjolla aterian paras osa – jälkkärit! Me toimme herra Longfieldin kanssa maissien lisäksi mukanamme kolme litraa erilaisia jäätelöitä sekä pikkuisia Haribon karkkeja. Näiden lisäksi äiti oli leiponut pullia sekä mustikkapiirakkaa, jota syötiin vaniljakastikkeen kanssa. En ollut syönyt pullaa pitkään aikaan, ja herranjestas sentään miten hyvältä voi tuore – äidin tekemä – pulla maistua! Nam. 😛

Jälkkärien puputtamisen jälkeen vaihdoimme vielä kuulumisia oikein kunnolla, ihastelimme kukkivaa pihaa ja kasvihuonetta sekä kuuntelimme hauskoja muistoja äidin nuoruudesta. Siskoni toi äidilleni nimittäin lahjaksi kirjan marjaniemen puutarhasta (Marjiksesta), jossa äitini vanhemmilla oli mökki joskus tosi kauan sitten. Siellä on äitini viettänyt kesiä punaisen mökin ullakolla lukien, juosten Omenatiellä ja kisaillen kesäisissä kisoissa Keinukentällä. Isovanhempieni mökki sijaitsi osoitteessa Puolukkatie 165.

Kesäisten muistelujen jälkeen suuntasimme koirien, siskoni, hänen miehensä sekä herra Longfieldin kanssa läheiselle pellolle lenkille. Luonnon kukkien valtaamalla pellolla tunsin kesän rinnassani – kesän lämpö tuntui tosi hyvältä.
«Vuosi sitten: Äiti 65v. ♥»

4 Replies to “Äiti 66 v. ♥”

 1. Ja Jimi pulahti heti peltolenkillä ruskeaan jokiveteen :). Kiitos synttäreistä, ihana kesäinen päivä meille sattui :)!

  1. Vesipeto mikä vesipeto. 🙂
   Toivottavasti kesään mahtuisi vielä useampikin näin mukava päivä!

 2. Olihan herkut! Koiruuksillakin oli näköjään kiva kesäpäivä.

  1. Meidän harmaa kasa ei niin kuumista päivistä välitä, mutta siskon labbis kyllä tykkää! Ainakin jos se pääsee uimaan. 🙂

   Herkkuja oli kyllä aika kivasti – ja ne olivat tosi herkullisia. 😉

Vastaa