Ruskeat letut hedelmäsalaatin ja jätskin kera

Olettekos te ennen maistaneet ruskeita lettuja? Mä en ollut, ennen kuin eräänä kesäisenä päivänä tein niitä itselleni. Ohjeen näihin ruskeisiin lettuihin kaivoin jostain norjalaisesta blogista. Lettujen kuva näytti niin herkulliselta, että käänsin reseptin ohjeet googlen kääntäjällä, ja sitten piti vain alkaa leivontahommiin.

Ruskeiden lettujen taikinaan tulee mm. kanelia, joka teki letuista tosi erikoisen makuisia. Mä en ollut ainakaan koskaan syönyt mitään mikä maistuisi läheskään samalle kuin nämä ruskeat letut. Maistoin taikinaa myös ennen kuin aloin paistaa lettuja, ja sitä virhettä ei sitten kannata tehdä, jos päätätte reseptiä joskus kokeilla. Se taikina nimittäin maistui ihan kaamealle.. Olin niin pettynyt taikinaan makuun, että lettujen paistaminen jäi melkein tekemättä, mutta sissinä päätin kuitenkin räiskäleet paistaa (pitihän tämä postaus kuitenkin saada tehtyä). Onneksi päädyin tähän ratkaisuun, sillä ruskeat letut maistuivat hedelmäsalaatin ja jätskin kanssa todella hyviltä – vaikkakin edelleen erikoisilta.

Ruskeat letut

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl Van Houten kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl vettä
  • 2 dl (rasvatonta) maitoa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl vaahterasiirappia

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Mittaa nesteiden aineet toiseen kulhoon ja sekoita kuiviin aineisiin. Vatkaa reippaasti sekaisin.

2. Paista ruskeat letut paistinpannulla tilkassa öljyä.

Hedelmäsalaattin jokainen voi pilkkoa mieluisia hedelmiä. Mä käytin nektariinia, luumuja, viinirypäleitä, keltaista kiiviä, mangoa sekä kirsikoita. Jätskiksi valitsin Pappagallon vaniljajätskiä, johon olen jäänyt tänä kesänä koukkuun.

Herkullisia herkutteluhetkiä!
«Vuosi sitten: Omaa tyyliä metsästämässä: Yläosat»

Vastaa